Τραγωδία Χίλσμπορο: Διώξεις για ανθρωποκτονία μετά από 30 χρόνια!

Τραγωδία Χίλσμπορο: Διώξεις για ανθρωποκτονία μετά από 30 χρόνια!

Συνταρακτικές εξελίξεις, αφού ο επικεφαλής της αστυνομίας του Χίλσμπορο, Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ αντιμετωπίζει 95 κατηγορίες για τη μεγαλύτερη τραγωδία στα γήπεδα της Αγγλίας

justice-1
Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε και αποφάσισε τη δίωξη του υπεύθυνου για την ασφάλεια του σταδίου την 15η Απριλίου του 1989, όταν κι έχασαν τη ζωή τους 96 οπαδοί της Λίβερπουλ.

Ο Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, που πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί, αντιμετωπίζει 95 κατηγορίες, ανάμεσά τους και «ανθρωποκτονία από βαριά αμέλεια».

Ο πρώην αστυνομικός και άλλοι τέσσερις άντρες, είχαν υποβάλει αίτηση απόρριψης των κατηγοριών, αλλά ο Δικαστής δεν έκανε το αίτημα τους δεκτό.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται δυο χρόνια αφότου το σώμα ενόρκων αποφάνθηκε ότι ο θάνατος των 96 οπαδών στο στάδιο Χίλσμπoρο δεν μπορεί να θεωρηθεί ατύχημα, επισημαίνοντας τις παραλείψεις των αρχών ασφαλείας.

Η πρώτη δίκη του Ντάκενφιλντ αναμένεται να αρχίσει στις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ για τους άλλους τρεις άνδρες τον Ιανουάριο. Ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας του σταδίου δεν έχει αποδεχθεί τις κατηγορίες, όπως και οι τρεις συγκατηγορούμενοι.

Περίπου 20 συγγενείς των θυμάτων βρέθηκαν στο δικαστήριο Preston Crown για να ακούσουν την απόφαση του δικαστή και αισθάνθηκαν δικαιωμένοι γι αυτή την εξέλιξη.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης