Bike Odyssey 2018: Με ανατροπές και εκπλήξεις το 4ο ετάπ Καλύβια – Κρίκελλο

day4_42

Μία υπέροχη ημέρα περίμενε τους αθλητές, η οποία σε συνδυασμό με τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία της Πίνδου δημιούργησε μία υπέροχη διαδρομή. Το στάδιο περιλάμβανε πολλές μάχες, διαρκείς ανακατατάξεις, απρόοπτα, αλλά και ένα ξεκάθαρο νικητή

Ένας ακόμη πολύ ενδιαφέρων αγώνας πραγματοποιήθηκε για την τέταρτη ημέρα του Bike Odyssey 2018 στη διαδρομή από τα Καλύβια έως το Κρίκελο Ευρυτανίας, μήκους 115 χιλιομέτρων, σε ένα από τα πιο δύσκολα στάδια και ενώ οι ποδηλάτες βρίσκονται όλο και πιο κοντά στη Ναύπακτο, όπουτην Κυριακή είναι και ο τερματισμός του κορυφαίου αυτού αγώνα ορεινής ποδηλασίας διάρκειας 8 ημερών και απόστασης 640 χλμ.

Μία υπέροχη ημέρα περίμενε τους αθλητές, η οποία σε συνδυασμό με τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία της Πίνδου δημιούργησε μία υπέροχη διαδρομή. Το στάδιο περιλάμβανε πολλές μάχες, διαρκείς ανακατατάξεις, απρόοπτα, αλλά και ένα ξεκάθαρο νικητή.

Οι Maciejowski καιMossoczy (BikeBoard), αν και δεύτεροι στις αρχές του αγώνα, πήραν το προβάδισμα λίγο πριν από το 1o checkpoint, το οποίο και διατήρησαν μέχρι τέλους. Πολλές ανακατατάξεις έλαβαν χώρα πίσω από την πρώτη θέση, τόσο για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, όσο και για τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης εξάδας.

Πιο αναλυτικά, η εκκίνηση του αγώνα βρήκε τους Χρήστου και Cole (AnimalRights) να παίρνουν το προβάδισμα και τους Maciejowski και Mossoczy (BikeBoard), που βρέθηκαν στη 2η θέση. Ακριβώς από πίσω τους βρίσκονταν τρίτοι οι Larsen και Jorgensen (PingelMtbRace & FunDK) μαζί με τους Καλογερόπουλο και Παπανικολάου (PedalForceOne), οι οποίοι παρόλο που έπαθαν λάστιχο αναπλήρωσαν το χαμένο χρόνο και κυνηγούσαν τις πρώτες θέσεις. Πιο πίσω οι Τσουλουχάς- Σωτηρίου (BestMen) και And-Standaert (Ouzo?Azo!). To group αυτών των έξι ομάδων κινούνταν μαζί στα πρώτα 20χλμ, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό τοπίο.

Περνώντας αργότερα από το 1ο checkpoint, οι Bike Board πέρασαν μπροστά από τους Animal Rights. Οι δύο πρώτες ομάδες ποδηλατούσαν σε αυτό το σημείο η μία πίσω από την άλλη δίνοντας μία μεγάλη μάχη. Οι Παπανικολάου και Καλογερόπουλος (PedalForceOne), είχαν μειώσει στα 7 λεπτά τη διαφορά και κυνηγούσαν την πρώτη δυάδα, έχοντας κολλημένους πίσω τους Larsen και Jorgensen (PingelMtbRace&FunDK). Ένα λεπτό πιο πίσω βρίσκονταν οι Andy και Standaert (Ouzo? Azo!) και λίγο παραπίσω οι Τσουλουχάς και Σωτηρίου (BestMen).

Περνώντας από το 2οcheckpoint, οι Maciejowski και Mossoczy (BikeBoard) είχαν μεγαλώσει το προβάδισμα από τους Χρήστου και Cole (AnimalRights) στα πέντε λεπτά. Τρίτοι ποδηλατούσαν οι Παπανικολάου και Καλογερόπουλος (PedalForceOne), τέσσερα λεπτά πίσω από τους δεύτερους.

Τέσσερα λεπτά πίσω από την τρίτη θέση κινούταν σταθερά ένα group τριών ομάδων, το οποίο αποτελούταν από τους DeBockWim- LoosePieter (EkopakWarriors 1), Andy-Standaert (Ouzo?Azo!), και Larsen- Jorgensen (PingelMtbRace&FunDK). Οι EkopakWarriors 1, όπως μας έχουν είχαν δείξει και στα προηγούμενα στάδια, ανέβασαν σταθερά ρυθμό και μετακινήθηκαν από την 7η θέση λίγο πριν το 1ο checkpoint στην 4η θέση στο ύψος του 2ου checkpoint στα 67χλμ αγώνα.

Οι Andy και Standaert (Ouzo?Azo!) βρίσκονταν σταθερά στην πέμπτη θέση, ενώ από την τέταρτη στην έκτη θέση είχαν πέσει οιLarsen και Jorgensen (Pingel Mtb Race&Fun, DK).Αυτές οι τρεις ομάδες ποδηλατούσαν μόλις με διαφορά δευτερολέπτων η μία από την άλλη, προσφέροντας στο κοινό του BikeOdysseyακόμα μία πολύ ενδιαφέρουσα μάχη.

Οι Τσουλουχάς και Σωτηρίου (Best Men) δεν κατάφεραν να διατηρηθούν στο group των πρωτοπόρων και είχαν πέσει στην 7η θέση.

Το 3οcheckpoint βρήκε τους Maciejowski και Mossoczy (BikeBoard) να διατηρούν το προβάδισμα. Στη 2η θέση ωστόσο είχαν περάσει πλέον οι Παπανικολάου και Καλογερόπουλος (PedalForceOne) μειώνοντας την διαφορά από τα 10 λεπτά στα 7 λεπτά και εκτοπίζοντας τους Χρήστου και Cole (AnimalRights) από τη 2η θέση. Στην τέταρτη θέση είχαν ανέβει πάλι οι Andy και Standaert (Ouzo?Azo!), ξεπερνώντας τους DeBockWim και LoosePieter (EkopakWarriors 1), οι οποίοι υπολείπονταν στην πέμπτη θέση.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι συνταρακτικό και οι Maciejowski και Mossoczy (BikeBoard) αναδείχθηκαν νικητές του 4ου σταδίου με χρόνο 6:02:57, περνώντας μάλιστα τη γραμμή του τερματισμού με τα ποδήλατα ανά χείρας!! Με τον τρόπο αυτό έφτασαν τη 2η νίκη για δεύτερο συνεχόμενο στάδιο.

Τη 2η θέση κατέλαβαν οι Παπανικολάου και Καλογερόπουλος (Pedal Force One), οι οποίοι τερμάτισαν 9 λεπτά αργότερα, διατηρώντας όμως το προβάδισμα στη συνολική κατάταξη.Τρίτοι τερμάτισαν οι Χρήστου και Cole (Animal Rights) τρία λεπτά πίσω από τους δεύτερους και τρίτοι στη συνολική.

bik_od_4a
day4_39
day4_40
day4_42

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

1790985_1

Η Εθνική U19 επικράτησε της Αγγλίας με 2-1 χάρη στα γκολ των Λιάβα και Διαμάντη και ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου της Elite Round, όντας πια το φαβορί για πρόκριση στο EURO 2019 που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Αρμενία - Απέκρουσε πέναλτι ο Νικοπολίδης