Πήρε το 0-0 η εθνική στο Ζάγκρεμπ

Πήρε το 0-0 η εθνική στο Ζάγκρεμπ

Το τελικό 0-0 αντικατοπτρίζει σε γενικες γραμμές την εικόνα του αγώνα, με την ελληνική άμυνα (που είχε για ηγέτη τον Παπασταθόπουλο) να στέκεται εξαιρετιοκά σε όλο το 90λεπτο.

Πήρε το 0-0 η εθνική στο Ζάγκρεμπ
Πήρε το ζητούμενο η εθνική ομάδα στο Ζάγκρεμπ από την Κροατία, στο δεύτερο ματς της προκριματικής φάσης του Euro 2012. Το τελικό 0-0 αντικατοπτρίζει σε γενικες γραμμές την εικόνα του αγώνα, με την ελληνική άμυνα (που είχε για ηγέτη τον Παπασταθόπουλο) να στέκεται εξαιρετιοκά σε όλο το 90λεπτο.

Οι Κροάτες προσπάθησαν να μπουν ορμητικά στο ματς, αλλά... ξεφούσκωσαν μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Οι Έλληνες παίκτες, άριστα στημένοι από πλευράς αμυντικής τακτικής, άρχισαν να ελέγχουν το ρυθμό και δεν άφηναν τον παραμικρό ανοιχτό διάδρομο στους αντιπάλους τους. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι η μοναδική ευκαιρία που έγινε στο πρώτο ημίχρονο ήταν για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έγιναν πιο πιεστικοί. Ωστόσο, η ελληνική άμυνα παρέμεινε αποτελεσματική, με αποτέλεσμα οι Κροάτες να αναλώνονται σε μακρινά σουτ,  από τα οποία ωστόσο μόνο ένα ήταν επικίνδυνο για την εστία του Σηφάκη. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η πίεση εντάθηκε, η ελληνική περιοχή πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές, πλην όμως το "0" παρέμεινε.

Το φιλμ του αγώνα

Κλείσιμο
9': Μπάσιμο του Κράνιτσαρ από αριστερά και δυνατό σουτ με το δεξί, κοντράρει και καταλήγει λίγο έξω από την κλειστή γωνία του Σηφάκη

19΄: Ωραίο σουτ του Σαμαρά, η μπάλα λίγο άουτ.

47' - Γκολ που δεν μέτρησε για την Κροατία: Ο Γέλαβιτς. στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, πλασάρει εύστοχα, αλλά την ώρα που δέχθηκε την πάσα, ήταν όντως πιο μπροστά από την ελληνική άμυνα

49' - Γκολ που δεν μέτρησε και για την Ελλάδα: Και σε αυτή την περίπτωση ο βοηθός είχε δίκιο, αφού ο Τοροσίδης ήταν οφσάιντ, πριν πασάρει στον Παπασταθόπουλο κι εκείνος σπρώξει την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα

73'-74': Ένα δίλεπτο ασφυκτικής πίεσης από τους Κροάτες, με τον Παπασταθόπουλο να επεμβαίνει σωτήρια σε δύο περιπτώσεις -και εν μέσω σύγχυσης στην περιοχή- και να αποτρέπει τον κίνδυνο!

90+3΄: Από ευνοϊκότατη θέση ο Εντουάρντο σουτάρει πάνω στον... από μηχανής θεό Παπασταθόπουλο!

ΣΚΟΡΕΡ: -

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
62' Ράκιτιτς, 68' Σρνα - 16' Τοροσίδης, 46' Τζαβέλλας, 79' Παπασταθόπουλος

ΚΡΟΑΤΙΑ:
Ρούνιε, Σρνα, Στρνιτς, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Βουκόγεβιτς (57' Ράκιτιτς), Κράνιτσαρ, Πράνιτς, Μόντριτς, Πέτριτς (46' Γέλαβιτς), Ολιτς (73' Εντουάρντο).

ΕΛΛΑΔΑ:
Σηφάκης, Βύντρα, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατασουράνης, Τζιόλης, Τοροσίδης (90'+3' Σεϊταρίδης), Καραγκούνης (70' Νίνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (59' Γκέκας).



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης