Προπονητής και ανανεώσεις στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό

Προπονητής και ανανεώσεις στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό

Ο σχεδιασμός της νέας… εποχής που μπαίνει πλέον ο Ολυμπιακός, θα αρχίσει με τον αντικαταστάτη του Γιάννη Σφαιρόπουλου και τις συζητήσεις για τις ανανεώσεις με Σπανούλη, Παπανικολάου και Παπαπέτρου

osfp-propontisi-new
Η ολοκλήρωση της σεζόν χωρίς κανέναν τίτλο, αλλά και το μέτριο μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο μέρος της, έχει οδηγήσει τους αδελφούς Αγγελόπουλους στην απόφαση να αλλάξουν αρκετά πράγματα στην ομάδα και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα. Έτσι και αφότου περάσουν κάποιες ημέρες και… καθίσει η σκόνη από τους τελικούς, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ θα αρχίσουν να χαράζουν την πορεία της νέας εποχής που εισέρχεται πλέον η ομάδα.

Προτεραιότητα, είναι φυσικά η εύρεση του αντικαταστάτη του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» θα χωρίσουν φιλικά και σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης, σε ραντεβού που δεν αποκλείεται να γίνει σήμερα-αύριο. Μετά από 4 χρόνια παρουσίας, δύο πρωταθλήματα και ισάριθμες προκρίσεις σε τελικούς Ευρωλίγκας, ο Έλληνας προπονητής έκλεισε τον κύκλο του στον Πειραιά και σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχίσει να εργάζεται στην Ευρωλίγκα, αφού έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά και άλλης μίας ομάδας.

Σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του, οι διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ, έχουν αρχίσει τις διερευνητικές επαφές, έχουν προταθεί οι Ζοάν Πλάθα, Αντρέα Τρινκιέρι, Σάσα Ομπράντοβιτς και Βέλιμιρ Περάσοβιτς, αλλά και αρκετοί άλλοι λιγότερο γνωστοί, με τον Ιταλό τεχνικό να μη συγκεντρώνει σχεδόν καμία πιθανότητα. Και οι άλλες περιπτώσεις δεν κεντρίζουν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον, αλλά δε θα πρέπει να αποκλειστούν. Σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι κινούνται για κάτι πιο δυνατό και «σίγουρο», την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πρόταση ενός εκατομμυρίου ευρώ στον Ντέιβιντ Μπλατ. Για την ώρα, δεν επιβεβαιώνεται τίποτα, όπως και η φήμη προσέγγισης στον Έτορε Μεσίνα, η περίπτωση του οποίου θεωρείται απίθανη.

Σε περίπτωση που εξεταστεί η ελληνική αγορά, οι Δημήτρης Πρίφτης και Ηλίας Ζούρος είναι ονόματα που έχουν ακουστεί, όμως δύσκολα θα απασχολήσουν, οπότε αυτό που προέχει είναι η υπομονή, καθώς για την ώρα τίποτα προχωρημένο δεν υπάρχει με κανέναν από τους υποψήφιους, ενώ δε θα πρέπει να αποκλειστεί και η έκπληξη με τον προπονητή της ιταλικής Τρέντο, Μαουρίτσιο Μπουσκάλια.

«Κεφάλαιο» ανανεώσεις

Η διατήρηση του ελληνικού «κορμού», χωρίς η ομάδα να μπει σε πλειστηριασμούς και υπεραξίες (όπως έγινε πέρυσι με τον Μάντζαρη), είναι η δεύτερη προτεραιότητα για την διοίκηση. Οι τρεις παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, Σπανούλης, Παπανικολάου και Παπαπέτρου, υπάρχει η θέληση να μείνουν , ανεξάρτητα με τον προπονητή που θα προσληφθεί. Λογικά, πρώτος θα κληθεί για συζητήσεις ο 36χρονος αρχηγός, με τον οποίο δύσκολα θα προκύψει πρόβλημα στο οικονομικό (θα δεχθεί λογικά μείωση), όμως η συζήτηση που θα γίνει, θα αφορά το νέο του ρόλο στην ομάδα και την πλαισίωσή του με παίκτες-προσωπικότητες που θα μπορούν να πρωταγωνιστούν.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, σειρά στις συζητήσεις θα πάρουν οι Κώστας Παπανικολάου και Ιωάννης Παπαπέτρου. Επιθυμία του Ολυμπιακού, είναι να κρατήσει και τους δύο Έλληνες (όπως και τον Μπόγρη), με την περίπτωση του πρώτου, να φαντάζει θεωρητικά πιο εύκολη, παρότι πιο ακριβή. Ο δεύτερος, δείχνει για την ώρα πιο… μετέωρος, υπάρχει ενδιαφέρον αλλά καμία συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, οι πληροφορίες τον θέλουν να επιθυμεί μια αλλαγή στην καριέρα του, όμως τα πάντα και με τους δύο «Παπ», θα ξεκαθαρίσουν μετά το ραντεβού με τους Αγγελόπουλους.

Το θέμα των ξένων

Όπως συνηθίζει, ο Ολυμπιακός διατηρεί με όλους τους ξένους (πλην των Μπράουν και Γουίλτζερ, με τον πρώτο να αποχωρεί και τον δεύτερο να έχει ελπίδες να μείνει ως 7ος ξένος) μονομερή οψιόν ανανέωσης για ένα χρόνο, αλλά σε αυτό το θέμα τις αποφάσεις θα της πάρει ο νέος προπονητής. Ο μοναδικός με συμβόλαιο είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος δύσκολα θα πάει στο ΝΒΑ (έχει opt out ύψους 1,5εκατ. ευρώ) μετά τη μέτρια χρονιά που έκανε και τους τραυματισμούς του, συνεπώς έχει πιθανότητες παραμονής, έχοντας συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια.

Ο μόνος που άφησε καλές εντυπώσεις είναι ο Γιάνις Στρέλνιεκς και δύσκολα θα αποχωρήσει, δεν ισχύει όμως το ίδιο και με τους Μπράιαν Ρόμπερτς, Τζαμέλ ΜακΛίν, αλλά και τον Κιμ Τιλί κυρίως λόγω των τραυματισμών του. Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά, είναι νωρίς και άτοπο να αναφερθεί το οτιδήποτε καθώς αυτός που θα αποφασίσει είναι ο προπονητής, όμως η περίπτωση του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Μπαρτσελόνα, δεν αφήνει λόγω ταλέντου και ελληνικής υπηκοότητας αδιάφορους τους «ερυθρόλευκους».

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης