Μουντιάλ 2018: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί για τρομοκρατική επίθεση

Μουντιάλ 2018: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί για τρομοκρατική επίθεση

 Καλεί τους Αμερικανούς να επανεξετάσουν το αν θα ταξιδέψουν στη Ρωσία γενικότερα, εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής, αλλά και πιθανής παρενόχλησης και εκβιασμών

mudial1
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες ότι τρομοκράτες μπορεί να βάλουν στο στόχαστρο τα γήπεδα στα οποία φιλοξενούνται οι αγώνες του Μουντιάλ στη Ρωσία, αν και δεν έκανε λόγο για συγκεκριμένη απειλή.

«Μεγάλης έκτασης διεθνείς διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, αποτελούν ελκυστικό στόχο για τρομοκράτες», αναφέρει ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Παρότι θα είναι εκτενή τα μέτρα ασφαλείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι τρομοκράτες μπορεί να επιδιώξουν να επιτεθούν σε μέρη όπως τα γήπεδα αλλά και ανοιχτά σημεία παρακολούθησης των αγώνων, τουριστικά αξιοθέατα, κόμβους μεταφορικών μέσων και άλλους δημόσιους χώρους», επισημαίνει ακόμη.

Οπως και σε προηγούμενες ταξιδιωτικές οδηγίες, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να επανεξετάσουν το αν θα ταξιδέψουν στη Ρωσία γενικότερα, εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής, αλλά και πιθανής παρενόχλησης και εκβιασμών, σύμφωνα με το Reuters.


mundial_usa
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης