Οι Τελικοί… αλλιώς: ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ τα +/- των παικτών Παναθηναϊκού & Ολυμπιακού (πίνακες)

Οι Τελικοί… αλλιώς: ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ τα +/- των παικτών Παναθηναϊκού & Ολυμπιακού (πίνακες)

Το Eurohoops παρουσιάζει με μία διαφορετική ματιά τους πρώτους τρεις Τελικούς της Stoiximan.gr Basket League. Τα +/- των παικτών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ.

fin
Η στατιστική αποτελούσε ανέκαθεν κομμάτι του μπάσκετ. Κι όπως το ίδιο το άθλημα δεν έχει μείνει στάσιμη στο πέρασμα των χρόνων, εξελίσσεται μαζί του και παρουσιάζεται όλο και πιο ειδική. Κι ανάμεσα σε όλες τις κύριες κατηγορίες -πόντοι, δίποντα, τρίποντα, ελεύθερες βολές, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα, λάθη, φάουλ, χρόνος, index rating- κάποια στιγμή ήρθε να προστεθεί και το πεδίο του “+/-“, της καταγραφής του ειδικού σκορ κάθε παίκτη όσο είναι στο παρκέ ανεξαρτήτως των πόντων που θα σκοράρει ο ίδιος.

Για παράδειγμα, ο Νικ Καλάθης έπαιξε στα πρώτα 10:59 του Game 3 των Τελικών στη Stoiximan.gr Basket League στο ΟΑΚΑ κι όταν πέρασε στον πάγκο το σκορ ήταν 19-18 υπέρ του Παναθηναϊκού. Μέχρι τότε ο ίδιος είχε σκοράρει 3 πόντους, αλλά το +/- του ήταν 1, αφού τόση ήταν η διαφορά με τον Ολυμπιακό όσο ήταν στο παρκέ. Όταν επέστρεψε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου το σκορ ήταν 34-28 και στη λήξη του έγινε 38-28 με 1/2 ελεύθερες βολές του Κρις Σίνγκλετον και δικό του buzzer beater τρίποντο. Παρότι ο ίδιος είχε φτάσει στους 6 πόντους, το συνολικό του +/- είχε μετατραπεί σε 5 (1 το αρχικό και 4 στο συγκεκριμένο διάστημα) σε 11:54 στο πρώτο 20λεπτο. Σε συνέχεια αυτού το τέλος του παιχνιδιού τον βρήκε στο +11 σε 29:11 ανεξαρτήτως των δικών του 13 πόντων.

Έχοντας αυτό κατά νου, το Eurohoops παρουσιάζει με μία διαφορετική ματιά τι έχει συμβεί και στους πρώτους τρεις Τελικούς σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έχει ανατρέψει το σκορ (0-1, 1-1, 2-1) στη best-of-five σειρά και πλέον αναζητά μία νίκη για να κάνει το repeat στη Stoiximan.gr Basket League και να φτάσει στις 36 κατακτήσεις. Αφού πρώτα απάντησε στο break του Ολυμπιακού, στο Game 3 στο ΟΑΚΑ ήταν αυτός που έπρεπε αυτή τη φορά κι επικράτησε με 73-58.

Ο Κέι Σι Ρίβερς των 2+5 πόντων στα πρώτα δύο παιχνίδια επέστρεψε στις… παλιές εμφανίσεις (15π.) και συνέβαλε τα μέγιστα στο 2-1, αλλά παρά το τελικό +15 όχι μόνο δεν ήταν αυτός με το υψηλότερο +/-, είχε κι αρνητικό πρόσημο (-1)! Το υψηλότερο ανήκε στους Γκιστ & Αντετοκούνμπο με 13, ενώ ο Μάικ Τζέιμς είχε 12, ο οποίος Μάικ Τζέιμς ναι μεν είχε σκοράρει 17 πόντους στο Game 2, αλλά είχε καταγράψει -8 στο +/-, σε ακόμη ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της εν λόγω στατιστικής κατηγορίας.

Κλείσιμο
Ρίξτε μία ματιά στα +/- των παικτών του Παναθηναϊκού μέχρι και το Game 3 των Τελικών στο www.eurohoops.net/el/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης