Βόλεϊ: Τεράστιο μπαμ με Τζούριτς ο ΠΑΟΚ (βίντεο)

Βόλεϊ: Τεράστιο μπαμ με Τζούριτς ο ΠΑΟΚ (βίντεο)

Την δική του απάντηση και μάλιστα εμφατική, στις κινήσεις των άλλων ομάδων έδωσε ο ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να ανακοινώνουν την απόκτηση του Μίταρ Τζούριτς. Κλεισμένος και ο Φιλίποφ

Djuro1
Την κίνηση του καλοκαιριού, ικανή να τον επαναφέρει και πάλι στην κορυφή του πρωταθλήματος έκανε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς που μετά τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα είδαν τον Ολυμπιακό να τους παίρνει τα ηνία, συμφώνησαν με τον Μίταρ Τζούριτς αμακοινώνοντας την απόκτησή του. Ο 29χρονος διεθνής διαγώνιος που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Ιταλία, είναι μια εξαιρετική λύση και κυρίως δεν πιάνει θέση ξένου, ενώ μιλάμε για έναν ηγέτη που έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές χρονιές στην Ιταλία αγωνιζόμενος με μεγάλη επιτυχία στην Τρεντίνο.

Ο Τζούριτς γιος του Μίλαν που έπαιξε στην χώρα μας ως κεντρικός με τα χρώματα της Ορεστιάδας, θεωρήθηκε από πολύ μικρός ένα μεγάλο ταλέντο και μετά την χρονιά του στην Κύπρο και στον Παφιακό βρέθηκε όπως και ο πατέρας του στην Ορεστιάδα όπου και αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ευκαιρία και αμέσως τον απέκτησε. Στους Πειραιώτες έμεινε 5 χρόνια και έκανε μεγάλη καριέρα παίζοντας τόσο ως κεντρικός, όσο μετά και ως διαγώνιος. Κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (2009, 2010, 2011) και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο της ομάδας.

Mitar Djuric Italy Superlega 2016-17 Season Highlights(Blu Volley Verona)


Οι εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό έκαναν τους Ιταλούς να εξετάσουν την περίπτωση των 211 εκατοστών παίκτη και αποκτήθηκε σε μια ομάδα που είχε στις τάξεις της τον Χουαντορένα και τον Καζίτσκι, ιερά τέρατα του βόλεϊ. Με την Τρεντίνο κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2013, φεύγοντας για την Τουρκία και την Χάλκμπανκ όπου και εκεί πήρε το νταμπλ. Η συνέχεια τον έφερε στην Κορέα με ένα ηγεμονικό συμβόλαιο, επιστρέφοντας όμως στην Τρεντίνο με την οποία πήρε και πάλι το πρωτάθλημα. Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται με την Βερόνα. Την πρώτη χρονιά ήταν ο ηγέτης και πρώτος σκόρερ της ομάδας, την δεύτερη όμως λόγω τραυματισμού έμεινε εκτός.

Κλείσιμο
Όσον αφορά την Εθνική είναι για χρόνια όχι μόνο το αστέρι, αλλά και ο αρχηγός και με εξαίρεση το φετινό καλοκαίρι που κάνει ατομικές προπονήσεις προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος και να είναι έτοιμος για τις υποχρεώσεις του στην Volley League, είναι πάντα δίπλα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Mitar Djuric (쥬리치) Italy Trentino 2015-16 season  highlights


Πρόκειται για έναν παίκτη που στην καλή του ημέρα είναι απλά ασταμάτητος, καθώς δύσκολα θα βρεθεί μπλοκ να τον σταματήσει και λόγω του ύψους του, ενώ και στο σερβίς είναι κίνδυνος θάνατος. Αν βάλουμε μέσα και το μπλοκ που το έχει επειδή έπαιζε χρόνια κεντρικός, μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο πακέτο παίκτη που σίγουρα μπορεί να κάνει την διαφορά στον ελληνικό πρωτάθλημα. Ένα πακέτο που χρόνια έχουμε να δούμε και αν έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών, τότε θα είναι ατραξιόν στο πρωτάθλημά μας.

Κλεισμένος και ο Φιλίποφ

Η... βόμβα του Τζούριτς δεν θα είναι η μοναδική από τον ΠΑΟΚ, καθώς ήδη υπάρχει συμφωνία και με τον Ντίμα Φιλίποφ. Μια μεταγραφή που ουσιαστικά είχε προαναγγείλει και ο Γιώργος Σαββίδης με τις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό. Ο διεθνής πασαδόρος μετά την άκρως πετυχημένη καριέρα στον Ολυμπιακό με τον οποίο πήρε 2 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα και 3 Λιγκ Καπ και το πέρασμά του από Πολωνία (Γιαστρέμπσκι) και Ρουμανία (Γκαλάτι), επιστρέφει εκτός εξαιρετικού απροόπτου στην χώρα μας αυτή την φορά για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος του βορρά» με τις δύο αυτές σημαντικότατες κινήσεις όχι απλά ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό, αλλά το κάνει, παίρνοντας σε θέσεις κλειδιά δύο Έλληνες παίκτες. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που δεν τα έβαψαν... μαύρα για την απώλεια του Κουμεντάκη, καθώς με Τζούριτς, Φιλίποφ, ο ΠΑΟΚ θα κοιτάξει να πάρει δύο ξένους ακραίους και δύο ξένους κεντρικούς, έχοντας φυσικά ως στόχο την επιστροφή του στην κορυφή, αλλά και την καλύτερη δυνατή πορεία στο Champions League.

Η ανακοίνωση του... μπαμ του καλοκαιριού

Λίγα λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του σπουδαίου αυτού διαγωνίου, με την ανακοίνωση να αναφέρει τα εξής: «Το Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συνεργασία του με τον αρχηγό της Εθνικής Ανδρών, Δημήτρη Τζούριτς.

Ο έμπειρος διεθνής αθλητής (ύψος 2,11 μ.) γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1989 στο Σεράγεβο. Αγωνίζεται στη θέση του διαγώνιου και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια του Δικεφάλου για την επιστροφή του στην κορυφή.

Η πορεία του…

Ξεκίνησε στην Budućnost Podgorica (2002-03) και ακολούθησε ο Παφιακός (2003-04). Επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα και αγωνίστηκε στην Ορεστιάδα (2004-06) και μετέπειτα στον Ολυμπιακό (2006-11). Επόμενος σταθμός στην καριέρα του είναι η ιταλική Trentino Volley (2001-13) για να ακολουθήσει η τουρκική Halkbank Ankara (2013-14) και η κορεάτικη Suwon KEPCO Vixtorm (2014-15). Επιστρέφει στο ιταλικό πρωτάθλημα για την Trentino Volley (2015) ενώ από το 2016 φόρεσε τη φανέλα της Blu Volley Verona (2016-18).

Οι διακρίσεις του…

Στην καριέρα του έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής δύο αργυρά μετάλλια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και χρυσό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Παίδων του Μαυροβουνίου.

Σε συλλογικό επίπεδο έχει κερδίσει 3 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ Ελλάδος, 2 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και 2 Σούπερ καπ Ιταλίας, 1 νταμπλ και 1 Σούπερ Καπ στην Τουρκία, 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Συλλόγων».
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης