Ολυμπιακός: Πρώτη νίκη σε ντέρμπι χωρίς τους δύο… σεσημασμένους!

Ολυμπιακός: Πρώτη νίκη σε ντέρμπι χωρίς τους δύο… σεσημασμένους!

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στον πρώτο τελικό της φετινής Stoiximan.gr Basket League, πραγματοποιώντας το “break” απέναντι στον Παναθηναϊκό και πλέον έχει αυτός το πλεονέκτημα της έδρας για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

hf6
Ωστόσο, ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του Game 1 είναι πως για πρώτη φορά σε ντέρμπι αιωνίων οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη, έχοντας τους δυο αρχηγούς τους, Βασίλης Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, να συνεισφέρουν αθροιστικά μονοψήφιο αριθμό πόντων!

Πιο συγκεκριμένα, οι διόσκουροι της ομάδας του Πειραιά σκόραραν 6 από τους συνολικά 75 πόντους των “ερυθρολεύκων”, ήτοι σημαίνει ΜΟΛΙΣ το 8% της επιθετικής συγκομιδής τους.


Ανατρέξαμε στα ματς που έχουν διεξαχθεί ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό από την στιγμή που Kill Bill και “Πρι” συνυπάρχουν στο ρόστερ των Πειραιωτών, κάτι που συμβαίνει από το φινάλε της σεζόν 2010-2011 μέχρι σήμερα. Στην συγκεκριμένη περίοδο, οι “μεγάλοι” του ελληνικού μπάσκετ μετρούν 57 “μονομαχίες” σε όλες τις διοργανώσεις (Ευρωλίγκα, Α1, κύπελλο), από τις οποίες οι 28 κατέληξαν στους “ερυθρόλευκους” (ποσοστό επιτυχίας 49,1%).

Όπως αναμενόταν δεν βρήκαμε ούτε μια νίκη του Ολυμπιακού που συνοδεύτηκε από τόσο μικρή συνεισφορά (όπως η τελευταία) των κατά γενική ομολογία ηγετών του την τελευταία επταετία των επιτυχιών. Εξαίρεση αποτελούν τόσο ο τελικός κυπέλλου Ελλάδος του 2011 (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 74-68), όσο και το ματς του ΣΕΦ στα πλαίσια του Top 16 της Ευρωλίγκας της αγωνιστικής περιόδου (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 68-65). Παρόλα αυτά, κοινός παρονομαστής σε αμφότερα τα παιχνίδια είναι πως απουσίαζε ένας από τους δυο αρχηγούς. Στο πρώτο δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Σπανούλης λόγω τραυματισμού (αν και ήταν στην δωδεκάδα), ενώ στο δεύτερο έλειπε ο Πρίντεζης.

Αντιθέτως, διψήφια συγκομιδή πόντων πέτυχαν μαζί οι V Span και “Πρι” στις υπόλοιπες 25 νίκες των “ερυθρολεύκων” που προηγήθηκαν. Μάλιστα η ποσοστιαία συνεισφορά τους στο σκορ κυμάνθηκε από το 22,7% έως το 48,1% της συνολικής συγκομιδής.


Διαβάστε περισσότερα στο :
Κλείσιμο
www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης