Πιτ Πιεμπονγκσάντ: Να ξανακάνουμε μεγάλο τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη

Πιτ Πιεμπονγκσάντ: Να ξανακάνουμε μεγάλο τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο γιος του Ταϊλανδού επενδυτή ανέλυσε το όραμά του για τον Παναθηναϊκό

piemgongsad_main01
Ιδιαίτερα φιλόδοξος για τον Παναθηναϊκό παρουσιάστηκε ο Πιτ Πιεμπονγκσάντ. Μιλώντας στο «Έθνος», ο γιος του Παϊρότζ, που αναμένεται να έχει ρόλο στην ΠΑΕ εφόσον ολοκληρωθεί το deal για τη μεταβίβαση των μετοχών, ανέλυσε το όραμά του.

«Είναι αλήθεια πως έχουμε συζητήσει κι αποφασίσει να έχω κι εγώ εμπλοκή στην ομάδα, όπως είχα και στις άλλες ομάδες που πέρασαν στα χέρια μας τα τελευταία χρόνια. Θα έχω έναν ρόλο συμβούλου του προέδρου, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την ομάδα. Εχουμε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, το οποίο γίνεται αρκετά πιο δύσκολο, για την επόμενη χρονιά τουλάχιστον, με δεδομένους τους περιορισμούς που θα επιβληθούν στον Παναθηναϊκό σε μεταγραφές και ανανεώσεις. Και θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο. Αλλά είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να το ξεπεράσουμε αυτό το κομμάτι, με υπομονή. Εκτιμούμε πως με το δίκτυο που έχουμε αναπτύξει στην Ευρώπη και στην Ασία θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό σε πιο υψηλό επίπεδο. Και να τον κάνουμε ένα κλαμπ που δεν θα έχει μόνο πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, αλλά παγκόσμιο. Στόχος μας είναι να φέρουμε το όνομα του Παναθηναϊκού και στην Ασία και να το αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο, μέσω του δικτύου μας και των επαφών που έχουμε στην αγορά», τόνισε ο Πιτ Πιεμπονγκσάντ.

Όσο για το πώς ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στην ελίτ είπε: «Θέλουμε να συνδέσουμε τον Παναθηναϊκό και με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και λίγκες. Ήμασταν ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι στο παρελθόν, έχουμε μεγάλες διασυνδέσεις σε σπουδαία αγγλικά κλαμπ και ισχυρές φιλίες και δεσμούς που μπορούν να μας βοηθήσουν αφάνταστα στην προσπάθειά μας να μεγαλώσουμε ξανά τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό σε υψηλό επίπεδο. Χρειάζεται λίγος χρόνος, αλλά ξέρουμε τον τρόπο και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε».

Οι περιορισμοί λόγω της μη αδειοδότησης της ΠΑΕ δυσκολεύουν το έργο του για την προσεχή σεζόν, αλλά ο ίδιος δεν πτοείται. «Σαφώς και το δυσκολεύουν. Είμαστε “νέοι” στην Ελλάδα, στη λίγκα και στο ποδόσφαιρο της χώρας. Εδώ και πολλές εβδομάδες μαθαίνουμε, ενημερωνόμαστε για τα πάντα, αλλά είναι μία σπουδαία πρόκληση για εμάς. Θέλουμε να πετύχουμε στον Παναθηναϊκό και με τις επαφές, την εμπειρία μας και το δίκτυό μας, στόχος μας είναι να αναπτύξουμε το κλαμπ και να του δώσουμε ένα πολύ πιο λαμπερό μέλλον. Ο πατέρας μου κι εγώ είμαστε άνθρωποι που δεν μας αρέσουν τα πολλά λόγια, όμως η πρόκληση είναι μεγάλη κι ο σκοπός μας είναι να ξανακάνουμε τον Παναθηναϊκό μεγάλο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια».

Τέλος, αναφερόμενος στην πορεία των επαφών με τον Γιάννη Αλαφούζο, επισήμανε: «Είναι αλήθεια πως είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Αλαφούζο. Τα πράγματα έχουν πάρει πλέον το δρόμο τους. Είμαστε στην τελική ευθεία για τον οικονομικό έλεγχο. Θα τον έχω στα χέρια μου λίγες μέρες πριν τη 15η Ιουνίου και μετά εκτιμώ πως θα τελειώσουμε σύντομα το θέμα της αγοράς του Παναθηναϊκού».

Πηγή:
Κλείσιμο
sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης