Αγγελόπουλοι σε Τσίπρα: Δεν μπορούν να γίνουν τελικοί υπό αυτές τις συνθήκες

agelopouloi-foto-osfp

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της ΚΑΕ Ολυμπιακός στον Αλέξη Τσίπρα για ΕΟΚ, ΚΕΔ και τελικούς πρωταθλήματος.

Ζήτημα αξιοπιστίας της ΕΟΚ και της ΚΕΔ θέτει ανοιχτά η ΚΑΕ Ολυμπιακός στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό. Το κείμενο που υπογράφουν Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέρουν πως υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν οι τελικοί και ζητούν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης. Μάλιστα στην κατάληξη της επιστολής ζητούν ορισμό ξένων διαιτητών στους τελικούς κατά το παράδειγμα του τελικού του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή την οποία δημοσιεύει η «Live Sport»:

Αξιότιμε κ.πρωθυπουργέ
Η ελληνική κοινωνία και το φίλαθλο κοινό έγιναν χθες μάρτυρες πρωτόγνωρων καταστάσεων που αμαυρώνουν την ελληνική καλθοσφαίριση και πλήττουν τη δημόσια εικόνα και αξιοπιστία της.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την ευρεία δημοσιότητα που έλαβε το ζήτημα κατόπιν μήνυσης που υποβλήθηκε από τους διεθνείς διαιτητές καλαθοσφαίρισης, κ.κ. Σπύρο Γκόντα και Ιωάννη Φούφη σε φάρος των μελών της ΚΕΔ και του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου λόγω του μη νόμιμου αποκλεισμού τους από τους αγώνες των τελικών του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. ΟΑΚΑ τα μέλη της ΚΕΔ κ.σ. Στυλιανός Συμεωνίδης και Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Το παρπάνω συμβάν αποτελεί επιστέγασμα της σφοδρής διένεξης που έχει ξεσπάσει από τον Οκτώβριο του 2016, οπότε η ΚΕΔ με τη σύμπραξη και υπό τις οδηγίες της υπερκείμενης ΕΟΚ – η οποία είναι υπεύθυνη και για τον ορισμό των μελών της εν όγω επιτροπής- προχώρησε παράνομα στον αποκλεισμό των διεθνών διαιτητών κ.κ. Σ.Γκόντα, Π.Παπαπέτρου. Ι.Φούφη και Η.Κορομηλά από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι τόσο τα μέλη της ΚΕΔ, όσο και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος αγνόησαν επιδεικτικά και απέφυγαν εσκεμμένα να απαντήσουν στις συναπτές από 14/10/16 και 21/2/17 εξώδικες διαμαρτυρίες της ΚΑΕ Ολυμπιακός με τις οποίες καλέσαμε επισταμένα τους πιο πάνω αρμόδιους φορείς να διευκρινίσουν τα κίντρα της παράτυπης απόφασής τους και να απόσχουν στο μέλλον από αντίστοιχες ενέργειες.

Τελικά μετά τις από 19/10/18 τελεσίδικες και άμεσα εκτελεστέες αποφάσεις του, το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) δικαίωσε τη δεδηλωμένη θέση της ΚΑΕ ολυμπιακός καθώς έκανε δεκτές τις προσφυγές που κατέθεσαν οι κ.κ. Γκόντας, Παπαπέτρου, Φούφης και Κορομηλάς κατά των ΕΟΚ και ΚΕΔ, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι α) η συμπεριφορά της ΕΟΚ αποτελεί “καταχρηστική άσκηση του δικαιώματός της” να μην ορίζει τους παραπάνω διαιτητές, μέσω της ΚΕΔ, σε αγώνες του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών ΕΣΑΚΕ, δεδομένου ότι “υπερβαίνει προφανώς τα όρια που επιβάλλονται από την καλή πίστη, τα χρηστά ήθη και τον εν γένει σκοπό αυτού” και β) η παράλειψη των ΚΕΔ και ΕΟΚ α ορίζουν τους εν λόγω διαιτητές σε αγώνες του Πρωταθλήματος είναι “μη νόμιμη”.

Δυστυχώς, παρά τις πιο πάνω αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ, η ΕΟΚ και τα μέλη της ΚΕΔ εξακολούθησαν να μη συμμορφώνονται στις επιταγές του ανώτατου αθλητικού δικαιοδοτικού οργάνου της χώρας μας, όπως συνέβη και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔ, οπότε και αποκλείστηκαν εκ νέου από τους επικείμενους αγώνες της ομάδας μας με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι ο μοναδικός εκ των πιο πάνω εμπειρότατων Ελλήνων διαιτητών που ορίστηκε χθες από την ΚΕΔ ήταν ο κ.Ηλίας Κορομηλάς, ο οποίος ωστόσο πρόκειται να διευθύνει τον μικρό τελικό του Πρωταθλήματος μεταξύ των ΠΑΟΚ και Προμηθέα Πατρών. Τούτο, μάλιστα παρά το γεγονός ότι ο ίδιος πιο πάνω διαιτητής, μόλις πρόσφατα συμπεριλήφθηκε από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση Euroleague μεταξύ των οκτώ διαιτητών του FINAl 4, που διεξήχθη στο Βελιγράδι, διευθύνοντας στο πλαίσιο αυτό και τον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Γι' αυτόν άλλωστε τον λόγο και προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους ανεξέλεγκτες καταστάσεις με την από 2/2/18 επιστολή που είχαμε απευθύνει προς τους κ.κ. Γιώργο Βασιλειάδη (υφυπουργό Αθλητισμού), Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου (αθλητικό εισαγγελέα) και Ιούλιο Συναδινό (γενικό γραμματέα Αθλητισμού), ζητήσαμε τότε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας, ώστε αφενός να ελεγχθεί πειθαρχικά η μη νόμιμη συμπεριφορά της ΕΚ και των μελών της ΚΕΔ, αλλά και η ίδια η παράτυπη συγκρότηση αυτής, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 44 επ. Ν.2725/1999 και αφετέρου να συμμορφωθούν με τις επιταγές της ελληνικής Δικαιοσύνης και δη τις από 19/1/2018 τελεσίδικες αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ.

Αξιότιμε κ.πρωθυπουργέ
Όπως αντιλαμβάνεστε, η χθεσινή σύλληψη των κ.κ. Στυλιανού Συμεωνίδη και Ανδρέα Παπαδόπουλου αποτελεί το έσχατο πλήγμα στη δημόσια εικόνα και αξιοπιστία της ελληνικής διαιτησίας και ευρύτερα του αθλήματος.

Όσον δε αφορά στη διεξαγωγή των τελικών του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών, είναι σαφές ότι δεν δύναται να πραγματοποιηθούν υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες, δεδομένου ότι η χθεσινή απόφαση της ΚΕΔ πάσχει από απόλυτη ακυρότητα, τόσο λόγω του παράνομου αποκλεισμού των πιο πάνω διεθνών διαιτητών, όσο και λόγω της παράτυπης συγκρότησης της ίδιας της επιτροπής.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 44 παρ. 2 β Ν.2725/1999, προβλέπεται ότι τα μέλη της ΚΕΔ πρέπει να είναι “μη εν ενεργεία διεθνείς διαιτητές υψηλού κύρους”, κάτι το οποίο επουδενί τηρείται στην προκειμένη περίπτωση. Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν έτεροι -εγνωσμένης αξίας- μη εν ενεργεία διεθνείς διαιτητές που πληρούν όλες τις ρητές προϋποθέσεις που θέτει ο Ν. 2725/1999, ως μέλος της ΚΕΔ, έχει παράτυπα οριστεί από την ΕΟΚ ο πρώην διαιτητής κ.Κυριάκος Ταβουλαρέας, ο οποίος ωστόσο δεν έχει ουδέποτε υπάρξει διεθνής διαιτητής.

Στο πλαίσιο αυτό, η άμεση παρέμβαση και συνδρομή σας κρίνεται πλέον επιβεβλημένη, ώστε αφενός να διερευνηθεί σε βάθος η νομιμότητα (και των χθεσινών) των ενεργειών της ΚΕΔ, όπως και η αντίστοιχη συμπεριφορά της υπερκείμενης αυτής ΕΟΚ και αφετέρου να διασφαλισθεί ότι η σειρά των επικείμενων αγώνων μεταξύ της ομάδας μας και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα πραγματοποιηθεί σε απόλυτο καθεστώς διαφάνειας και αξιοπιστίας, με τον ορισμό αλλοδαπών διεθνών διαιτητών κοινής αποδοχής, εγνωσμένης αξίας και εμπειρίας .

Φρονούμε ότι μία τέτοια πρωτοβουλία δύναται να αποτελέσει έναυσμα για να πραγματοποιηθούν περαιτέρω ριζικές αλλαγές στον χώρο της καλοθοσφαίρισης, ώστε η τελευταία να αποτελέσει πεδίο υγιούς ανάπτυξης και επενδύσεων στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Άλλωστε, το απόλυτα επιτυχημένη εγχείρημα να οριστεί αλλοδαπός διεθνής διαιτητής στον φετινό τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αποτελεί για εσάς το καλύτερο δυνατό εχέγγυο.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας στο πιο πάνω δίκαιο και εύλογο αίτημά μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Για την ΚΑΕ Ολυμπιακός
Παναγιώτης Κ.Αγγελόπουλος,
Γιώργος Κ.Αγγελόπουλος

Πηγή: sport-fm.gr

ΣΧΟΛΙΑ (14)

ΕΛΛΗ

Είτε ξένοι είτε Έλληνες διαιτητές, ο Ολυμπιακός είναι ανίκανος να κερδίσει στο μπάσκετ...παραλίγο να χάσει απο τον Προμηθέα, τον ΠΑΟ θα κερδίσει;

Γιώργος

Μην παίξτε τελικούς να μηδενιστεί τε. Έτσι κι αλλιώς, σκούπα θα φάτε! Ομάδα για γέλια...

.....

Πρόεδροι ομοσπονδιών μπάσκετ μερικών ευρωπαϊκών χωρών: Σερβίας: Ντανίλοβιτς ( (δίπλα του Πασπαλιε, Τάρλατς, Μποντιρογκα) Ρωσία: Κιριλενκο (36 ετών) Ισπανία: Χορχε Γκαρπαχοσα. Λιθουανία: Αρβιντας Σαμπόνις Τουρκία: Τούρκογλου (38 ετών) Κροατία: Στόγιαν Βράνκοβιτς Ιταλία: Πετρούτσι (δίπλα του ο τεράστιος Μενεγκίν) Ολοι οι ανωτέρω υπήρξαν παικταράδες και αλλοι εγκατέλειψαν την ενεργό δράση πρόσφατα ή λίγο παλαιότερα. Δλδ γνωρίζουν πολλα καντάρια μπάσκετ. Στην Ελλάδα πρόεδρος εδώ και σαράντα χρόνια ειναι ο Βασιλακόπουλος (80 ετών). Δίπλα του εχει ανθρώπους που ασχολήθηκαν ελάχιστα ή καθόλου με το μπάσκετ και ειναι όλοι τους ανω των 60 ετών. Στους παικταράδες Γκάλη , Γιαννάκη (που έφεραν το μπάσκετ σε καθε σπίτι) ο Βασιλακόπουλος ουτε καν μιλάει και δεν εχει καμμία σχέση. Οι παικταράδες Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Αλβέρτης, Τσαρτσαρής και πολλοί αλλοι έφτιαξαν σχολές μπάσκετ για νέα παιδιά και ασχολούνται ιδιωτικά χωρίς να εχουν καμμία σχέση με την ομοσπονδία. Ο Βασιλακόπουλος τα ξέρει όλα εξάλλου τι να τους κανει αυτούς. Μεχρι στιγμής προπονητής στην Εθνική δεν εχει προσληφθεί. Και οπως αποκάλυψε ο Παπαγιάννης (ΠΑΟ και τωρα ΝΒΑ) τον κάλεσε ο Βασιλακόπουλος για να συζητήσουν αν μπορεί απο άποψη υποχρεώσεων να παίξει το καλοκαίρι στην Εθνική. Ποιος προπονητής και κουραφέξαλα ο παππούς Βασιλακόπουλος τα σφάζει όλα. Δυστυχώς ενα αγαπημένο άθλημα απαξιώνεται απο τα καπρίτσια ενος γέροντα.

NIKOS

Συμφωνω μαζι σου .Υπαρχουν τοσοι εξαιρετικοι ανθρωποι στο μπασκετ.Ομως ο Βασιλακοπουλος εχει παιξει σημαντικο ρολο στην ανοδο του μπασκετ και δεν μπορει να φυγει με ρετσινια.Ο Ολυμπιακος οταν κερδιζει ολα ειναι ΟΚ ,οταν χανει - αν τελειωσει το παιχνιδι - ολοι τον αδικουν και υπαρχει παραγκα.Ποιος το λεει ? Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ .Μιλαει για παραγκα ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Κατεγγελιδης

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ να την ΚΑΝΟΥΝ με ηρωική έξοδο. ΓΙ ΑΥΤΟ εμπλέκουν μέχρι και Τσίπρα στην υπόθεση και όχι άδικα. Σου λένε ΟΤΙ ΑΦΟΥ μιλάς συνεχώς με Τρακη για την σωτηρία του ΠΑΟ (που έχει μέσα και χοντρεσ κονομες Για τον σωτήρα Τρακη ) δεν μπορείς να μην ακούσεις και ΕΜΑΣ.

Κόκκινο δακρυ

ΑΦΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ

sg27

ΑΥΤΟΙ ΟΙ 2 ΜΑΛΛΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΥΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΣΚΟΥΠΑ.

Χριστοδουλος(Χρηστος) Δημας

Αυτο το αισχος που συμβαινει με τους "γκρι"εις βαρος του μπασκετικου Ολυμπιακου επι πολλα χρονια με τον "Νομο του ΟΑΚΑ", εχει διασυρει το κυρος του Θεσμου ,σε βαθμο παρανοιας..Σημερα δε, που ο Ολυμπιακος βρισκεται ,γενικως,"στα κατω του",νοιωθω οτι παει ως "προβατο προς σφαγη" αυριο..Μονο η υπαρξη ξενων διαιτητων θα εδινε στον Ολυμπιακο μια νοτα αισιοδοξιας οτι το ματς "παλευεται"..Ειδ'αλλως θα προτιμουσα να επιμεινουν οι Αγγελοπουλοι στην απαιτηση τους για "ξενους διαιτητες"..και να μη κατεβασουν την Ομαδα..Δεν ξερω τις πιθανες συνεπειες μιας τετοιας αποφασης,αλλα σαν φιλαθλος θα εχω την αισθηση,να μη θελω να χανω με "κατεβασμενα χερια¨...

Μόνο Γκάλης

Επιτέλους ξύπνησαν! Δεν πρέπει να κατέβουν στους Τελικούς, αν δεν εισακουστούν! Ήρθε η ώρα να σπάσει η Παράγκα του Βαζελακόπουλου.-

ΕΙΣΤΕ....

ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΙΚΟΙ.....

Bonaparte

Εσείς στο τέλος θα μας πείτε και ότι ο φάρος του Ελληνικού αθλητισμού στήνει διαιτητές ή ότι διαιτητές που δεν ελέγχονται δεν σφυράνε κιόλας LOL

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pao-mak

Πολύ καλό βαθμό στην πρόβα τζενεράλε του ο Παναθηναϊκός που, με δύο γκολ του Μακέντα κι ένα του Κολοβού, κέρδισε με 3-0 την Ξάνθη, η οποία κι έδειξε πως θα παίξουν οι περισσότερες ομάδες στο ΟΑΚΑ