Γιατί η Ρουάντα πλήρωσε για να μπει στη φανέλα της Αρσεναλ

download

Βρετανοί βουλευτές επέκριναν τη συμφωνία χορηγίας

Μπορεί να είναι μία από τις πιο φτωχές χώρες της Αφρικής και να χρειάζεται αναπτυξιακή βοήθεια, μπορεί το ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα στην αφρικανική χώρα είναι μόλις 700 δολάρια, τίποτα από αυτά ωστόσο δεν στάθηκε εμπόδιο στο να συνάψει δαπανηρή συμφωνία με την αγγλική Άρσεναλ, με στόχο τη διαφήμιση της χώρας.

Η συμφωνία είναι τριετής και η Ρουάντα θα πρέπει να καταβάλει στην Άρσεναλ 34 εκατομμύρια ευρώ με αντάλλαγμα την αναγραφή της φράσης «Επισκεφθείτε τη Ρουάντα» στο αριστερό μανίκι της φανέλας των Κανονιέρηδων.

«Οι χώρες που δίνουν αναπτυξιακή βοήθεια στη Ρουάντα δεν έχουν λόγο να διαμαρτυρηθούν, καθώς η χορηγία θα πληρωθεί μέσω των εσόδων από την αύξηση του τουρισμού» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Olivier Nduhungirehe. «Το λογότυπο 'Επισκεφθείτε τη Ρουάντα' στις φανέλες της Άρσεναλ, έχει ως στόχο να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και να βοηθήσει τη Ρουάντα να γίνει ανεξάρτητη από την αναπτυξιακή βοήθεια».

Η επικεφαλής της αναπτυξιακής εταιρείας της Ρουάντα Claire Akamazi υπερασπίστηκε τη σύμβαση ως επένδυση στο μέλλον. «Όσο πιο πολλά κερδίσει η Ρουάντα από τον τουρισμό, τόσα περισσότερα μπορούμε να επενδύσουμε στους ανθρώπους μας» τόνισε.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Βρετανοί βουλευτές επέκριναν τη συμφωνία χορηγίας.

Ο τουρισμός είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές συναλλάγματος για τη Ρουάντα, ειδικά στις περιοχές όπου ζουν οι γορίλες. Ωστόσο, η Ρουάντα - που έζησε τον τρόμο μιας εθνοτικής γενοκτονίας το 1994 - εξακολουθεί να είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, παρά την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον αντίστοιχο δείκτη των Ηνωμένων Εθνών, η Ρουάντα κατατάσσεται στην 159η θέση από τις 188 χώρες μέλη του ΟΗΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Coutinho

Οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα δεν θα πουν όχι σε ενδεχόμενη πρόταση απόκτησης του Φιλίπε Κουτίνιο καθώς ο Βραζιλιάνος δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες

aasscvvv_0

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Ζερεμί Αλαντιέρ για την ζωή μετά τον ποδόσφαιρο και ο τρόπος με τον οποίο παλεύει για να αποδεχθεί τη νέα ζωή του - «Αρχίζεις να νιώθεις κατάθλιψη. Σκεφτόσουν μόνο το ποδόσφαιρο και ξαφνικά δεν υπάρχει τίποτα»

4737426

Πηγές από το Υφυπουργείο και κοντά στον Γιώργο Βασιλειάδη επισημαίνουν ότι δεν συντρέχει λόγος για να υπάρξει συνάντηση με την Λίγκα για την αναδιάρθρωση και πως οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από το καλοκαίρι - Τι διαρρέεται από την Λίγκα για την Super League 2