Ουζουνίδης: Στην ΑΕΚ θα έχω να ασχοληθώ μόνο με το αγωνιστικό

Ουζουνίδης: Στην ΑΕΚ θα έχω να ασχοληθώ μόνο με το αγωνιστικό

«Θεωρητικά πρέπει να κάνω περισσότερα πράγματα σε σχέση με ό,τι έκανε η ομάδα την περσινή σεζόν. Αυτή θα είναι η πρόκληση για εμένα»

ouzouinid-seurok-1
Απόλυτα σίγουρος για τον εαυτό του και αποφασισμένος να δουλέψει για να μπορέσει η ΑΕΚ να διατηρήσει τα κεκτημένα, το πρωτάθλημα, και να παλέψει για ό,τι παραπάνω την επόμενη σεζόν παρουσιάστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε «μεγάλη πρόκληση» την μετακίνησή του στην πρωταθλήτρια Ελλάδας, λέγοντας πως για εκείνον θα γίνει πιο εύκολη η δουλειά του, καθώς θα χρειαστεί να ασχοληθεί αποκλειστικά με το αγωνιστικό κομμάτι και όχι με άλλα θέματα του συλλόγου.

Στη συνέχεια, τόνισε πως προτεραιότητα της «Ένωσης» είναι να αντικατασταθούν οι παίκτες που έφυγαν (Χριστοδουλόπουλος, Γιόχανσον και ενδεχομένως ο Αραούχο) με άλλους που πρέπει να είναι στην προετοιμασία για να δουλέψουν όλοι μαζί.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη στην παρουσίασή του από την ΠΑΕ ΑΕΚ

Αρχικά τον λόγο πήρε ο διευθυντής επικοινωνίας του συλλόγου, Ανδρέας Δημάτος: «Ευχαριστούμε που είστε εδώ για την πρώτη συνέντευξη Τύπου του Μαρίνου Ουζουνίδη. Να εκφράσω τις ευχές μας για καλή επιτυχία και στον προηγούμενό μας προπονητή, τον Μανόλο Χιμένεθ, αλλά και στο νέο μας προπονητή. Να καλωσορίσουμε το νέο μας προπονητή και να δώσω το λόγο στον τεχνικό διευθυντή, Νίκο Λυμπερόπουλο».

Από την πλευρά του, ο κ. Λυμπερόπουλος, ανέφερε: «Θέλω να καλωσορίσω τον κ. Μαρίνο Ουζουνίδη στην ΑΕΚ. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του πριν από έξι μήνες. Είμαι σίγουρος για μία καλή και επιτυχημένη χρονιά».

Κλείσιμο
Αρχικά ο κ. Ουζουνίδης είπε στην παρουσίασή του: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μελισσανίδη και τους ανθρώπους της ΑΕΚ που με υποδέχθηκαν στην ΑΕΚ που βρίσκεται στην κορυφή. Όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε για αυτή τη χρονιά. Ελπίζω να έχουμε και μαζί σας μία καλή συνεργασία».

Αναλυτικά τι απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου

Είπατε πως η ΑΕΚ είναι στην κορυφή. Πόσο δυσκολεύει αυτό το έργο σας;

Δεν το δυσκολεύει. Ίσα-ίσα είναι μεγάλη πρόκληση για να το πετύχω αυτό. Έχω δείξει ότι δεν είμαι από εκείνους που δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Το ότι είμαι εδώ δείχνει πως έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και πως οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν εμπιστοσύνη σε εμένα. Έχω από πίσω μου μία διοίκηση που θα μου δώσει τη δυνατότητα να δουλέψω όπως πρέπει να παρουσιάσω ό,τι έχω στο μυαλό μου

Για τα στοιχεία που μπορεί να βελτιώσει στην «Ένωση»: «Η ΑΕΚ έκανε μία πολύ καλή χρονιά. Εδώ πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον προηγούμενο προπονητή αλλά και στους παίκτες που συμμετείχαν σε αυτή την επιτυχία. Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να βελτιώσεις. Θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Να βελτιώσουμε το επιθετικό κομμάτι, να φτιάξουμε την επιθετική δημιουργία και να διατηρήσουμε την συνοχή της. Έχουμε παίκτες που μπορούν να δώσουν πράγματα όπως τα έχω στο μυαλό μου. Υπάρχουν παίκτες που έχουν αυτοπεποίθηση μετά από τα όσα έχουν πετύχει στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Θεωρώ ότι μπορούμε να πάμε το ίδιο καλά και να βελτιώσουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

Για τα «θέλω» του για το ρόστερ της ΑΕΚ: «Το ρόστερ είναι καλό. Δεν έχουμε προβλήματα. Έχουν υπάρξει κάποιες αποχωρήσεις. Αυτό που κοιτάμε με τον Νίκο και με τα άλλα παιδιά να ενισχύσουν αυτές τις θέσεις, να συμπληρώνουν τα άλλα παιδιά. Εκείνο που θέλω είναι να βελτιωθεί η ομάδα και να γίνει περισσότερο ελκυστική η ομάδα. Πρέπει να κρατήσω τα καλά που έχουν και να τους δώσω περισσότερα στο παιχνίδι τους, ώστε να έχουμε μία καλή σεζόν».

Για τις συζητήσεις που είχε με τον Ολυμπιακό και την συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό, ενώ τώρα βρίσκεται στην ΑΕΚ: «Είναι πολύ μεγάλη πρόκληση για κάθε προπονητή. Έχω αποδείξει σε όλες τις ομάδες πως δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Δυστυχώς, καμία από αυτές δεν είχε πρωταγωνιστικό στόχο και ο λόγος ήταν οι διάφορες συγκυρίες. Η ΑΕΚ θα μου δώσει την ευκαιρία να ασχοληθώ μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι. Είναι μία καλή δουλειά που θα ήθελε ο κάθε προπονητής».

Για τον στόχο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League και τα μεταγραφικά: «Έχουμε κάποιες θέσεις ως προτεραιότητα, αλλά αν η διοίκηση βρει κάτι καλό, θα προσπαθήσουμε να το πάρουμε. Θέλουμε αυτοί οι παίκτες να είναι στην προετοιμασία. Κοιτάμε πολλές περιπτώσεις παικτών και αν το καταφέρουμε, θα ήταν το ιδανικό αυτό για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για αυτό τον στόχο».

Για την ετοιμότητα της ΑΕΚ ενόψει των προκριματικών του Champions League: «Δεν με προβληματίζει, ήδη έχουμε αλλάξει κάποιες ημερομηνίες και παιχνίδια στην προετοιμασία σε συνεννόηση με τον Νίκο για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη η ομάδα. Δεν θα έχουμε προβλήματα. Είναι καλό ότι ξέρω την ομάδα, ξέρω τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματά τους και μπορώ να δουλέψω πιο καλά μαζί τους».

Για τους ταλαντούχους παίκτες και τα παιδιά της ακαδημία του συλλόγου: «Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν το δυνατό της σημείο. Πρέπει να βελτιώσουμε το επιθετικό κομμάτι. Όσον αφορά τις ακαδημίες, δεν έχω καλή άποψη για το τι γίνεται εκεί. Σήμερα υπάρχει ένα φιλικό και είναι πολύ πιθανό εγώ ή οι συνεργάτες μου να το παρακολουθήσουμε. Σε ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο δεν είναι εύκολο να προωθήσεις παιδιά. Η ΑΕΚ όμως είναι μία ομάδα που στηριζόταν στο ελληνικό στοιχείο και αν θεωρήσουμε πως ένα παιδί έχει τις δυνατότητες να προβιβαστεί, τότε θα το κάνουμε. Ακόμα και στην Κ17 δούμε πως υπάρχει κάποιος παίκτης που μπορεί να εξελιχθεί θα το κάνω. Το έκανα και στην προηγούμενη ομάδα μου. Αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχουν αρκετοί Έλληνες παίκτες που έχουν προωθήσει τα νέα παιδιά όπως εγώ».

Για τα στοιχεία που πρέπει να βασιστεί η ΑΕΚ για να παίξει στην Ευρώπη: «Νομίζω πως η ΑΕΚ αντεπεξήλθε πάρα πολύ καλά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Το μεγάλο ρόστερ μερικές φορές σου δημιουργεί πρόβλημα. 20 παίκτες είναι καλά, δύο σε κάθε θέση, και νέα παιδιά είναι το ιδανικό. Μακάρι να πετύχουμε αυτούς τους στόχους και τη λύση θα τη βρούμε».

Για τους μεταγραφικούς στόχους της ΑΕΚ: «Ενας εξτρέμ και ένας χαφ είναι οι πρώτοι μας στόχοι. Από εκεί και πέρα μπορεί να σας απαντήσει ο Νίκος. Η προτεραιότητά μας είναι να αντικαταστήσουμε τους παίκτες που έφυγαν. Από εκεί και πέρα, αν βρούμε κάτι καλό - σε συνεργασία με τον Νίκο και τους άλλους ανθρώπους της ομάδας - βρούμε κάτι καλό, θα έρθουμε σε επαφή και θα κάνουμε την κίνησή μας».

Για την πίεση που είχε στον Παναθηναϊκό σε σχέση με την πίεση που θα έχει στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ: «Όταν είσαι σε έναν μεγάλο σύλλογο και έχεις προβλήματα δεν είναι εύκολο. Τώρα η πίεση είναι να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα ή ένα Κύπελλο. Δεν είναι εύκολη η προηγούμενη κατάσταση και τα κατάφερα. Τώρα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για έναν προπονητή»

Για τη συμμετοχή του στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ: «Δεν θα έχουμε πρόβλημα με τον Νίκο, έχουμε πολύ καλή συνεργασία και πιστεύω πως όλα θα κυλήσουν ομαλά».

Για το τι θα ήταν επιτυχία για εκείνον και τι αποτυχία: «Θεωρητικά πρέπει να κάνω περισσότερα πράγματα σε σχέση με ό,τι έκανε η ομάδα την περσινή σεζόν. Αυτή θα είναι η πρόκληση για εμένα».

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης