Stoiximan.gr Basket League: Ο “αιώνιος” κανόνας των ημιτελικών

Stoiximan.gr Basket League: Ο “αιώνιος” κανόνας των ημιτελικών

Όλα είναι έτοιμα για την ημιτελική φάση των playoffs της Stoiximan.gr Basket League. Το Eurohoops ανέτρεξε σε όλες τις σειρές των τεσσάρων κορυφαίων ελληνικών ομάδων από το 2005, όταν καθιερώθηκαν οι τρεις νίκες ως… όριο πρόκρισης για τους τελικούς.

singleton-panathinaikos-olympiacos-e1520025008230
Φέτος, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ολοκλήρωσε αήττητος την κανονική περίοδο και απέκλεισε με 2-0 νίκες τον Κολοσσό στην προημιτελική φάση, θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Με τη σειρά του, ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με τον Προμηθέα. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ και εκείνη του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα ξεκινήσουν τη σειρά τους με το πλεονέκτημα της έδρας.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό των playoffs από το 2005 είναι πως σε όλους τους τελικούς πλην του 2005 έχουν αναμετρηθεί ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Στο 96,1% των ημιτελικών σειρών που κρίθηκαν στις τρεις νίκες, οι “πράσινοι” ή οι “ερυθρόλευκοι” ήταν μία από τις ομάδες που πέρασαν στον τελικό.

Υπέρ των “αιωνίων” είναι επίσης το γεγονός πως στο 92,3% των σειρών που κρίθηκαν στις τρεις νίκες, οι ομάδες με το πλεονέκτημα της έδρας προκρίθηκαν στους τελικούς. Άλλωστε, διατηρούν και φέτος το συγκεκριμένο πλεονέκτημα. Μονάχα δύο φορές από το 2005 πέρασε η ομάδα με το μειονέκτημα της έδρας στην ημιτελική φάση.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης