Εθνική: Ήττα με κάτω τα χέρια...

Εθνική: Ήττα με κάτω τα χέρια...

Με… κάτω τα χέρια –κυρίως λόγω της κάκιστης εμφάνισης στο δεύτερο ημίχρονο, εξαιρετέου ίσως του τελευταίου πενταλέπτου- έχασε η εθνική ομάδα μπάσκετ από την Τουρκία με , στο –κατ’ ευφημισμόν, όπως αποδείχτηκε-ντέρμπι του τρίτου ομίλου του Μουντομπάσκετ.

Εθνική: Ήττα με κάτω τα χέρια...

Κλείσιμο

Με… κάτω τα χέρια -κυρίως λόγω της κάκιστης εμφάνισης στο δεύτερο ημίχρονο, εξαιρετέου ίσως του τελευταίου πενταλέπτου- έχασε η εθνική ομάδα μπάσκετ από την Τουρκία με , στο -κατ’ ευφημισμόν, όπως αποδείχτηκε- ντέρμπι του τρίτου ομίλου του Μουντομπάσκετ.

Η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε απελπιστικά άστοχη και μάλιστα σε ελεύθερα σουτ έξω από τα 6.25, ενώ αμυντικά τα μαρκαρίσματα ήταν πολύ χαλαρά τόσο απέναντι στους εξαιρετικά εύστοχους Τούρκους περιφερειακούς όσο και στο πικ εν ρολ των αντιπάλων.

Λογικά με τη νίκη αυτή οι Τούρκοι εξασφάλισαν την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ η ελληνική ομάδα θα «παίξει» τη δεύτερη στο ματς με τους Ρώσους. Αν και βέβαια εδώ πολλά θα εξαρτηθούν από τις διασταυρώσεις που  θα κριθούν στον επόμενο γύρο. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που, μετά τη νίκη της Λιθουανίας επί της Ισπανίας, η οποία μάλλον θα είναι τρίτη στον όμιλό της. Και ως γνωστόν... η Ισπανία δεν μας ταιριάζει, ενώ ακόμα κι αν την περάσουμε στην επόμενη φάση θα πέσουμε πάνω στους Αμερικανούς...

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε φανερώσει και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια αμυντικές αδυναμίες, ωστόσο αυτή τη φορά «εκτέθηκε» πολύ περισσότερο λόγω της ποιότητας του αντιπάλου. Οι Ιλιασόβα, Τούρκογλου, Γκονλούμ, Ασίκ κι ένα... σωρό άλλοι έκαναν «σμπαράλια» την ελληνική άμυνα, με τους διεθνείς μας να μοιάζουν ανήμποροι να αντιμετωπίσουν το «πικ εν ρολ».

 

Ο Ιλιασόβα που έκανε απίστευτο παιχνίδι και στο 32’ είχε 6/6 τρίποντα έκανε... πάρτι απέναντι σ’ όλους τους ψηλούς της ελληνικής ομάδας, ενώ ο Τάνιεβιτς αποδείχτηκε πως είχε «διαβάσει» εκπληκτικά το παιχνίδι, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσει σχήματα με τέσσερις ψηλούς και τον Τούρκογλου στη θέση «2».

 

Η Ελλάδα απέτυχε στην άμυνα, αλλά απέτυχε και στην επίθεση από το 25’ και μετά. Η τουρκική «ζώνη» «έπνιξε» τους διεθνείς μας που έβλεπαν σαν... κλειδαρότρυπα το αντίπαλο καλάθι κι έφταναν πολλές φορές στο σημείο να εκδηλώνουν επίθεση στο τέλος των 24’’.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 39-41, 51-65, 65-76

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Βουγιούκας, Μπουρούσης 15 (3), Ζήσης 3 (1), Σπανούλης 5 (1), Κακλάθης 6, Φώτσης 7 (1), Περπέρογλου 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (2), Καϊμακόγλου 6 (2), Σχορτσανίτης 9.

Τουρκία (Τάνιεβιτς): Γκιουλέρ, Ονάν 6 (2), Ιλιάσοβα 26 (6), Ερντέν 10, Τουντσερί 7 (1), Σαβάς 2, Αρσλάν 5 (1), Ασίκ 12, Τούρκογλου 8 (2).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης