Μαρσέιγ-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-3: Έστησε αψίδα θριάμβου μέσα στη Γαλλία!

Μαρσέιγ-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-3: Έστησε αψίδα θριάμβου μέσα στη Γαλλία!

Τρίτη κούπα για την Ατλέτικο στο Europa League, τρίτος χαμένος τελικός για την Μαρσέιγ, σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε προσωπικό σόου του Αντουάν Γκριεζμάν – Ο Γάλλος «σκότωσε» τους συμπατριώτες του με τα γκολ που πέτυχε στο 21’ και στο 49’ ενώ ο Γκάμπι στο 89' διαμόρφωσε το τελικό σκορ - Δοκάρι ο Μήτρογλου στο 81' με εκπληκτική κεφαλιά!

marsl0
«Το Europa είναι… Europa, δεν είναι Champions League», έλεγε το απόγευμα της Τετάρτης ο Ντιέγκο Σιμεόνε και δικαιώθηκε. Η Ατλέτικο μετά από δύο χαμένους τελικούς Champions League (κόντρα στην Ρεάλ), επέστρεψε στο αγαπημένο της Europa League το οποίο κατέκτησε για 3η φορά (σε ισάριθμους τελικούς) έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αντουάν Γκριεζμάν.

Ο Γάλλος επιθετικός «σκότωσε» την παιδική του αγάπη (έχει δηλώσει ότι μικρός βρέθηκε στο Βελοντρόμ και λάτρεψε την Μαρσέιγ) η οποία πλήρωσε την άμυνα παιδική χαρά που παρουσίασε στον τελικό, αλλά και την απώλεια του κορυφαίου παίκτη της Ντμίτρι Παγιέ.

Ουσιαστικά το ενδιαφέρον στον τελικό κράτησε 21 λεπτά, όσα δηλαδή χρειάστηκαν για να πετύχει το πρώτο γκολ του Γκριεζμάν, σε ένα σημείο που οι συμπαίκτες του Κώστα Μήτρογλου κυριαρχούσαν.

Έχοντας χάσει μια απίστευτη ευκαιρία στο 4’ (ασίστ Παγιέ, κακό τελείωμα Ζερμέν) η Μαρσέιγ στα πρώτα 20 λεπτά κέρδιζε όλες τις μονοναχίες, είχε κλείσει στα καρέ τους τους Ισπανούς, όμως μία στιγμή ήταν αρκετή για να φέρει την καταστροφή…

Με την Ατλέτικο να μην έχει τελική προσπάθεια, στο 21’ ο Μανταντά αν και είδε ότι υπάρχουν τέσσερις… λύκοι έξω από την περιοχή του, αντί να διώξει τη μπάλα μακριά, επέλεξε την πάσα στον Ζομπό-Αγκινσά, ο τελευταίος έκανε κοντρόλ αντάξιο αμυντικού, η Ατλέτικο έκλεψε κι ο Γκριεζμάν βρέθηκε σε θέση βολής ανοίγοντας το σκορ!

Το πέταλο των οπαδών της Ατλέτικο πήρε φωτιά, η πλειοψηφία του γηπέδου της Λυών (που είχε κατακλυστεί από οπαδούς της Μαρσέιγ) σίγησε και το σημείο όπου ουσιαστικά κρίθηκε ο τελικός ήρθε λίγο αργότερα. Και δεν ήταν κάποιο γκολ…

Κλείσιμο
Στο 30’ κι ενώ η Μαρσέιγ προσπαθούσε να συνέλθει από το σοκ, ο Ντμίτρι Παγιέ σωριάστηκε στο χορτάρι, προδομένος από τους προσαγωγούς του κι εκεί τελείωσαν όλα… Τα δάκρια του αρχηγού και η αγκαλιά του Γκριεζμάν τα έλεγαν όλα, καθώς η επόμενη φάση που έκαναν οι «Φωκαείς» ήρθε στο 81’ και ήταν το δοκάρι του Μήτρογλου…

Από τη στιγμή που βγήκε ο Παγιέ, η Μαρσέιγ δεν είχε τον παίκτη που θα την πάρει στις πλάτες της, η Ατλέτικο όπως αναμενόταν της έδωσε χώρο κι άρχισε να απειλεί στην κόντρα.

Δεν το έκανε στο υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο, αλλά το πέτυχε με το «καλημέρα» σχεδόν στο δεύτερο… Κλέψιμο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Γκριεζμάν που βρήκε… αεροδιάδρομο και φτάνοντας μπροστά από τον Μανταντά έσκαψε τη μπάλα από πάνω του πετυχαίνοντας το 0-2!

Μια ονειρική βραδιά για τον ίδιο, καθώς αγωνίζονταν σε ένα γήπεδο που βρίσκεται 70 μόλις χιλιόμετρα από την γενέτειρα του, την οποία εγκατέλειψε σε ηλικία 13 ετών για να μετακομίσει στην Ισπανία κυνηγώντας το ποδοσφαιρικό του όνειρο.

Αυτό το δεύτερο γκολ ήταν σαν… ταφόπλακα στα όνειρα της Μαρσέιγ που ήθελε αλλά δεν μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς, κι αφού γλίτωσε σε κάποιες περιπτώσεις το 0-3, είδε την τύχη να της γυρνά την πλάτη. Στο τελευταίο τέταρτο ο Μήτρογλου μπήκε στο ματς και στην πρώτη του επαφή ο Έλληνας επιθετικός με φοβερό άλμα νίκησε τους αμυντικούς της Ατλέτικο, έπιασε την σκαστή κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να βρίσκει το δεξί δοκάρι του Όμπλακ και να περνά παράλληλα από την τελική γραμμή της εστίας τους…

Οι Γάλλο τραβούσαν τα μαλλιά τους, οι Ισπανοί ξεφυσούσαν από ικανοποίηση και στο 89’ ήρθε το κερασάκι στην τούρτα… Αυτή τη φορά στην κόντρα επίθεση, η τελευταία πάσα δεν πήγε σε κάποιον επιθετικό, αλλά στον αρχηγό Γκάμπι, ο οποίος με όλη του την άνεση έκανε το κοντρόλ, σούταρε και πέτυχε το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ….

Οι οπαδοί της Μαρσέιγ πήγαν να χαλάσουν τη γιορτή (έριξαν αρκετές κροτίδες στον αγωνιστικό χώρο), αλλά το σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή Κάιπερς έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς των Ισπανών με τον Γκάμπι ιπποτικά να παραχωρεί τη θέση του στον Φερνάντο Τόρες και τον «Ελ Νίνιο» στην τελευταία του μάλλον εμφάνιση με τη φανέλα της Ατλέτικο σήκωσε την κούπα μέσα σε αποθέωση.

Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσία): Αμαβί, Λουίζ Γκουστάβο, Ραμί, Σαρ, Σανσόν, Ανγκισά, Οκάμπος (55' Ν' Ζι), Παγιέ (32' Μαξ Λόπες), Τοβέν, Ζερμέν (74' Μήτρογλου).
Ατλέτικο Μαδρίτης (Χερμάν Μπούργος): Ομπλακ, Βρσάλικο (46' Χουανφράν), Γοδίν, Χιμένες, Λούκας Ερναντέζ, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Κορέα (88' Παρτέι), Γκριζμάν (90' Τόρες), Ντιέγο Κόστα.


Марсель - Атлетико Мадрид. Обзор матча. Финал Лиги Европы. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.




Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr


90'+2': Τέλος του αγώνα, η Ατλέτικό κατέκτησε πανάξια για 3η φορά το Europa League...

90': Διπλή αποθέωση από τους οπαδούς της Ατλέτικό... Ο Γκριεζμάν αποχωρεί και στη θέση του ο Φερνάντο Τόρες στην τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας...

89' ΓΚΟΟΟΟΟΛ: Ο Γκάμπι με ξερό σουτ ολοκλήρωσε ιδανικά την αντεπίθεση της Ατλέτικο πετυχαίνοντας το 0-3!!!!

87': Ο Ενζί βρέθηκε με τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και κατάφερε να την στείλει... πλάγιο άουτ!

83': Δυνατό σουτ του Αμαβί, μπλοκάρει ο Όμπλακ...

81' ΔΟΚΑΡΙ για την Μαρσέιγ με τον Μήτρογλου! Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, ο Έλληνας επιθετικός με φοβερό άλμα έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι και να περνά παράλληλα από τη γραμμή! Εδώ η Μαρσέιγ έχασε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς!

78': Η Ατλέτικο πιέζει πολύ ψηλά μη αφήνοντας την Μαρσέιγ να κάνει παιχνίδι

77': Ενζί και Λούκας δέχονται από μια κίτρινη

75': Εδώ και πέντε λεπτά η Ατλέτικο έχει εγκατασταθεί έξω από την περιοχή της Μαρσέιγ που δεν μπορεί να αλλάξει μία πάσα...

74': Ο Μήτρογλου είναι η 3η αλλαγή της Μαρσέιγ μπαίνοντας στη θέση του Ζερμέν.

70': Ο Σαούλ παίρνει την κεφαλιά, η μπάλα βρίσκει το χέρι του Λουίς Γκουστάβο αλλά ο Κάιπερς δείχνει κόρνερ...

69': Σκληρό φάουλ του Λουίς Γκουστάβο στον Γκριεζμάν. Η μπάλα λίγο έξω από την γωνιά της μεγάλης περιοχής..

66':  Ο Σανσόν βρέθηκε με τη μπάλα στην περιοχή, αλλά το κάτι σαν σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Όμπλακ...

65': Κόρνερ για την Μαρσέιγ κακή συνεννόηση Γοδίν, Όμπλακ και νέο κόρνερ, αλλά και πάλι χωρίς να προκύψει φάση για τους Γάλλους.

Η Ατλέτικο αμύνεται υποδειγματικά με τους Γάλλους να μην μπορούν να πλησιάσουν στην περιοχή της.

60': Η κατοχή είναι στο 60% για την Μαρσέιγ, αλλά από ουσία... μηδέν!

55': Ο Ενζί αντί του Οκάμπος η δεύτερη αλλαγή της Μαρσέιγ...

Η Ατλέτικο κάνει ότι θέλει στο γήπεδο!

53': Κεφαλιά του Γοδίν, δίπλα από το δοκάρι της Μαρσέιγ! 

52': Σουτ του Γκριεζμάν, η μπάλα κοντράρει και περνά δίπλα από το δοκάρι!

51': Ο Ραμί προλαβαίνει τον Ντιέγκο Κόστα και παραχωρεί το κόρνερ

49' ΓΚΟΟΟΟΟΛ: Αντεπίθεση της Ατλέτικο, ο Γκριεζμάν έχει αεροδιάδρομο, φτάνει μπροστά από τον Μανταντά και με έξοχο πλασέ πέτυχε το 0-2!



46': Σέντρα στο β' ημίχρονο με τη βροχή να έχει κάνει την εμφάνιση της στην Λυών.

45': Λήξη του πρώτου ημιχρόνου... Η Μαρσέιγ είναι επηρεασμένη από την απώλεια του Παγιέ και φυσικά από το γκολ που δέχθηκε στη μοναδική φάση που έκανε η Ατλέτικο.

36': Κίτρινη κάρτα στον Αμαβό

32': Δεν μπορεί να συνεχίσει ο αρχηγός των Γάλλων και στη θέση του ο Μάξι Λόπες

30': Δεύτερο σοκ για την Μαρσέιγ με τον Παγιέ να δείχνει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα...

26':  Γύρισμα του Κορέα, μπλοκάρει ο Μανταντά

23': Πρώτη κάρτα και είναι για τον Βρσάλκο της Ατλέτικο

Ο Μανταντά ρίσκαρε πασάροντας έξω από την περιοχή του κι ενώ υπήρχαν πολλοί παίκτες της Ατλέτικο για να πιέσουν ψηλά, ο Ανγκισά έκανε κοντρόλ σαν... αμυντικός κι αυτά τα λάθη πληρώνονται!!!

21' ΓΚΟΟΟΟΛ: Απίστευτο λάθος από την άμυνα της Μαρσέιγ, κακή πάσα Μανταντά, κακό κοντρίλο Ανγκισά και ο Γκριεζμάν βρέθηκε σε θέση βολής πετυχαίνοντας το 0-1 για την Ατλέτικο!!!!



20': Η Ατλέτικο έχει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ωστόσο με εξαίρεση την τεράστια ευκαιρία του Ζερμέν δεν υπάρχει άλλη μεγάλη φάση καθώς οι Γάλλοι, έχουν την κατοχή, όχι όμως και ουσία στο παιχνίδι τους...

15': Εναέριο βολέ από τον Κόκε, η μπάλα φεύγει άουτ...

14': Φάουλ για την Ατλέτικο διώχνει ο Ανγκισά

11: Άστοχο σουτ του Σάρ, δεν ανησυχεί ο Όμπλακ

9': Σκληρό φάουλ από τον Κόστα στον Ραμί, παρατηρήσεις από τον Κάιπερς προς τον επιθετικό της Ατλέτικο...

6': Φάουλ του Παγιέ διώχνουν οι αμυντικοί...

Εκπληκτική η αντεπίθεση της Ολιμπίκ, καθώς ξεδιπλώθηκε σαν βεντάλια με τον Παγιέ να δίνει έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του.

4': Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Μαρσέιγ με τον Ζερμέν, ο οποίος μετά την φοβερή ασίστ του Παγέ πλάσαρε άστοχα μπροστά από τον Όμπλακ!

3': Χωρίς κάτι ιδιαίτερο ο αγώνας με την Ατλέτικο να κερδίζει συνεχόμενα πλάγια

-Εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Μαρσέιγ που είναι πολλοί περισσότεροι...

1': Σέντρα στον τελικό

-Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των δύο ομάδων...

-Οι δύο ομάδες εμφανίζονται στον αγωνιστικό χώρο και οι οπαδοί της Μαρσέιγ έχουν ανάψει δεκάδες καπνογόνα.

-Ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Λυών, παρουσιάζει το τρόπαιο στους θεατές που βρίσκονται στο γήπεδο.

Οι συνθέσεις
Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσία): Μανταντά, Σαρ, Ραμί, Λουίς Γκουστάβο, Αμαβί, Ζαμπό-Ανγκισά, Σανσόν, Τοβάν, Παγιέ, Οκάμπος, Ζερμέν.
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βρσάλικο, Γοδίν, Χιμένες, Λούκας, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ Νίγκεθ, Άνχελ Κορέα, Ντιέγο Κόστα, Γκριεζμάν.

Η κούπα που θα διεκδικήσουν οι δύο ομάδες


Η βόλτα των παικτών της Ατλέτικο πριν τον τελικό



Η βόλτα των παικτών της Μαρσέιγ πριν τον τελικό



Οι μπλούζες των δύο μεγάλων σταρ των φιναλίστ στα αποδυτήρια των δύο ομάδων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης