Ιστιοπλοΐα: Παραμένουν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων οι κλάσεις Finn, RSXκαι 470

4179964

Επανήλθε η …κανονικότητα στην παγκόσμια ιστιοπλοία μετά την απόφαση του συμβουλίου του World Sailing να παραμείνουν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων οι κλάσεις Finn, RSX και 470 που έφερε στην Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο στους αγώνες του Ρίο

Το συμβούλιο συνεδρίασε χθες στο Λονδίνο και πιο συγκεκριμένα σε αίθουσα των γραφείων της Τσέλσι. Η αρχική πρόταση ήταν αυτές οι κατηγορίες σκαφών να εμφανιστούν για τελευταία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η παγκόσμια ομοσπονδία, μάλιστα, επικαλείτο οδηγία της ΔΟΕ για να αλλάξουν κάποιες κλάσεις.

Πρόσφατα, όμως, η ΔΟΕ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους εκθέτοντας την διεθνή ομοσπονδία. Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι «ουδέποτε πρότεινε αλλαγή στις κατηγορίες σκαφών. Απλώς πρότεινε να γίνουν ενέργειες ούτως ώστε να επιτευχθεί ισότητα των δύο φύλων».

Εκτός από τις κλάσεις και τους αθλητές/τριες, μία από τις χώρες που είχε αντιδράσει έντονα και το είχε γνωστοποιήσει στην παγκόσμια ιστιοπλοϊκή κοινότητα ήταν η Ελλάδα, η οποία έχει παράδοση σε αυτές τις τρεις κατηγορίες σκαφών. Μάλιστα, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της απόφασης ως μέλος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Πρόσφατα στο συνέδριο της EUROSAF στην Κύπρο ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν η παραμονή των τριών κλάσεων στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, έστω με κάποιες διαφοροποιήσεις που δεν θα αλλάζουν τις ισορροπίες.

Πιο συγκεκριμένα στα Finn θα δημιουργηθεί και γυναικείο σκάφος, με την προϋπόθεση ότι τα κιλά της αθλήτριας θα είναι άνω των 70 . Και στις ιστιοδρομίες θα συγκεντρώνεται η κοινή βαθμολογία του αντρικού με το γυναικείο σκάφος.

Το RSX διατηρείται ανδρών και γυναικών ξεχωριστά, αλλά θα αλλάξει ο εξοπλισμός.

Το 470 θα γίνει μεικτό, δηλαδή θα αποτελείται από έναν αθλητή και μία αθλήτρια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ante-ne1

Οι Έλληνες διεθνείς έστειλαν τον αγώνα στην παράταση με τρίποντο του Θανάση Αντετοκούνμπο 13 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του κανονικού αγώνα αλλά δεν άντεξαν στην παράταση κόντρα στους Σέρβους

10