Βίντεο: Ιστορικός υποβιβασμός για το Αμβούργο - Χαμός στο γήπεδο

Βίντεο: Ιστορικός υποβιβασμός για το Αμβούργο - Χαμός στο γήπεδο

Μετά από 55 χρόνια στη Bundesliga το Αμβούργο υποβιβάστηκε στη Zweite Liga, καθώς η Βόλφσμπουργκ επικράτησε 4-1 της Κολωνία - Βολεύτηκαν Χοφενχάιμ και Ντόρτμουντ.

hamburg-giped-1
Επί πολλά χρόνια «φλέρταρε» με τον υποβιβασμό και με τον οριστικό μηδενισμό του ρολογιού και φέτος ήρθε η «τιμωρία» για το Αμβούργο.

Έπειτα από 19.985 μέρες ή πιο απλά 55 χρόνια, η φετινή ομάδα του Τιτζ υποβιβάστηκε γράφοντας μια «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, καθώς ήταν η μοναδική που δεν είχε υποβιβαστεί ποτέ από την Bundesliga κι όλα αυτά παρά τη νίκη της με 2-1 επί της Γκλάντμπαχ.

Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου ήθελε την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ήττα της Βόλφσμπουργκ από την εδώ και καιρό υποβιβασμένη Κολωνία, αλλά φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ με τους «λύκους» να επικρατούν τελικά 4-1. Έτσι, μετά τα σημερινά αποτελέσματα, το ρολόι που μετρούσε τις μέρες του Αμβούργου στην Bundesliga μηδένισε. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, οι οργανωμένοι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο, ως ένδειξη δυσαρέσκειας για τον ιστορικό υποβιβασμό, γεγονός που καθυστέρησε την ολοκλήρωση του αγώνα για 10 λεπτά.

Κλείσιμο


Στα πιο πάνω «στρώματα» της βαθμολογίας, η Χοφενχάιμ επικράτησε 3-1 της Ντόρτμουντ, ωστόσο και οι δύο θα είναι στο Champions League της νέας σεζόν, αφού την ίδια η ώρα η Λεβερκούζεν δεν μπόρεσε να καλύψει το χάντικαπ της διαφοράς τερμάτων, επικρατώντας μόλις με 3-2 του Ανόβερο.

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις του Europa League, η Μπάγερ Λεβερκούζεν και η Λειψία είναι σίγουρες, με τους «ταύρους» να κάνουν πάρτι μέσα στο Βερολίνο επί της Χέρτα (2-6) και πλέον μένει η εκκρεμότητα της 7ης θέσης. Αν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν νικήσει την Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Κυπέλλου, τότε η 7η θέση θα οδηγήσει στα προκριματικά του Europa League με ευνοημένη στη συγκεκριμένη περίπτωση τη Στουτγκάρδη.

Η ομάδα του Τάσου Δώνη έχοντας σε «αγριεμένη» κατάσταση (ένα γκολ και μία ασίστ) τον Έλληνα επιθετικό πήρε πολύ μεγάλη νίκη στο Μόναχο επί της Μπάγερν με 4-1 και έτσι άφησε πίσω την Άιντραχτ που ηττήθηκε 1-0 από τη Σάλκε.

Πηγή:
sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης