Κόροιβος-Παναθηναϊκός 49-86: Βόλτα με κέρδη στην Αμαλιάδα

Κόροιβος-Παναθηναϊκός 49-86: Βόλτα με κέρδη στην Αμαλιάδα

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε πανεύκολα το αήττητό του κερδίζοντας τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα παίρνοντας πολλά από τις ρεζέρβες

4449052
Έχοντας εξασφαλίσει προ πολλού το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, ο Παναθηναϊκός δεν κατέβασε ταχύτητα και πέρασε με 86-49 από την Αμαλιάδα συντρίβοντας τον Κόροιβο και διατηρώντας το αήττητό του.

Ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε χρόνο στις «ρεζέρβες» και εκείνες τον δικαίωσαν. Πολύ καλός ο Ντίνος Μήτογλου με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ, όπως και ο Ζακ Όγκαστ με 11 και 8 αντίστοιχα. Θετική εμφάνιση από Λεκαβίτσιους και Λοτζέσκι που είχαν από 9 πόντους, ενώ 6 πέτυχε ο Καλαϊτζάκης.

Κάρσον με 15 και Ντεκόζεϊ με 12 ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους που ισοβαθμούν με τον Πανιώνιο στην προτελευταία θέση και έχουν να παίξουν με Κύμη (εκτός) και Τρίκαλα (εντός).

Το ματς
Ο Σίνγκλετον έδωσε από την αρχή τον τόνο στον Παναθηναϊκό που με εννιά πόντους του έφτασε γρήγορα στο +6 (9-15). Το τρίποντο του ορεξάτου Ρίβερς έφερε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (10-20) τους «πράσινους», που έφτασαν ακόμη και στο +14 στην πρώτη περίοδο (12-26) πονοκεφαλιάζοντας μόνο για το μαρκάρισμα του Ντεκόζεϊ. Ο Μήτογλου άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία από τον Τσάβι Πασκουάλ και με τη βοήθεια του Γκιστ οδήγησαν τους φιλοξενούμενους και στο +18 25-43). Ο Κόροιβος έδειχνε ανήμπορος να ακολουθήσει στο σκορ και να το συγκρατήσει σε χαμηλά επίπεδα, με το 33-47 του ημιχρόνου να έρχεται φυσιολογικά.

Κατεβάζοντας ταχύτητα και ελέγχοντας την κατάσταση μέσα από την άμυνά του, ο Παναθηναϊκός συντηρούσε εύκολα τη διαφορά ασφαλείας στο τρίτο δεκάλεπτο. Λοτζέσκι και Λεκαβίτσιους έδωσαν πνοή από τον πάγκο μεγαλώνοντας την απόσταση στους 22 (38-60) και λίγο αργότερα με δύο καλάθια του Όγκαστ στους 25 (41-66). Οι ρεζέρβες του Παναθηναϊκού συνέχισαν να τα πηγαίνουν περίφημα, με τον Κάρσον στον αντίποδα να συγκρατεί στο μέτρο του δυνατού τη διαφορά. Το λέι απ του Αντετοκούνμπο έσπασε το φράγμα των τριάντα (47-78) δυόμισι λεπτά πριν το τέλος, τη στιγμή που ο Ντίνος Καλαμπάκος έδινε χρόνο και στον 16χρονο Κάτζο, όπως και στον αντίποδα ο Τσάβι Πασκουάλ στον Γιώργο Καλαϊτζάκη.

Κλείσιμο
Δεκάλεπτα: 14-26, 33-47, 43-66, 49-86.
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης