Ρόμα-Λίβερπουλ 4-2: Με την... ψυχή στο στόμα, οι Άγγλοι είναι στον τελικό!

Ρόμα-Λίβερπουλ 4-2: Με την... ψυχή στο στόμα, οι Άγγλοι είναι στον τελικό!

Οι Ρωμαίοι στο πρώτο ημίχρονο έκαναν δύο γκολ δώρο στους Βρετανούς και παρά την ηρωική τους προσπάθεια, πήραν απλά τη νίκη γοήτρου - Ρεάλ-Λίβερπουλ το ζευγάρι του τελικού του Champions League στις 26 Μαΐου στο Κίεβο - Καθοριστική η φάση του 63ου λεπτού, με τον διαιτητή Σκόμινα να αρνείται πέναλτι και αποβολή υπέρ των γηπεδούχων

romav0
Η Λίβερπουλ στο Κίεβο! Το τρένο του Κλοπ μπορεί να υπέστη την πρώτη ήττα στο Champions League (4-2 από τη Ρόμα), ωστόσο χάρη στην πεντάρα του Ανφιλντ βρέθηκε σε ένα τεράστιο ραντεβού έπειτα από έντεκα χρόνια. Οι Τζιαλορόσι έκαναν υπερπροσπάθεια και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, αν ο Σκόμινα έβλεπε το χέρι του Αρνολντ. Σούπερ η τριπλέτα των Κόκκινων με 29 γκολ, απίθανη επίθεση με 46 γκολ στη διοργάνωση (μαζί με τα προκριματικά).

«Πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά και να σκοράρουμε» τόνιζε παραμονές του ματς ο Εουσέμπιο, ο οποίος όμως είδε το εφιαλτικότερο σενάριο να γίνεται πραγματικότητα. Τραγική πάσα του Ναϊνγκολάν στο 9', ο Φιρμίνο μοίρασε στον Mανέ ο οποίος με άψογο πλασέ έδωσε προβάδισμα στους Κόκκινους. Ηταν το 9ο γκολ του Σενεγαλέζου που έβαλε τις βάσεις πρόκρισης. Ωστόσο, η απάντηση της Ρόμα ήταν άμεση και έξι λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα. Ο Ελ Σαράουι έκανε τη σέντρα, ο Φαν Ντάικ έδιωξε πάνω στο κεφάλι του Μίλνερ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα... Ηταν το πρώτο αυτογκόλ των Κόκκινων στη διοργάνωση έπειτα από μια δεκαετία!

Η Ρόμα είχε τον έλεγχο, προσπάθησε να φανεί απειλητική, όμως η Λίβερπουλ ήταν αυτή που πάγωσε το Ολίμπικο για δεύτερη φορά. Στο 25ο λεπτό ο Ρόμπερτσον έκανε εξαιρετική προσπάθεια, μοίρασε στον Μανέ, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Αλισον. Στην εξέλιξη της φάσης και από κόρνερ, ο Τζέκο γύρισε λανθασμένα με κεφαλιά και ο Βαϊνάλντουμ με ωραία κεφαλιά πέτυχε το 2-1!

Οι Κόκκινοι πάγωσαν τον ρυθμό, οι Τζιαλορόσι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους και μόνο με ατομικές ενέργειες προσπάθησαν να απειλήσουν. Μάλιστα, στο 35' βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά η σουτάρα του Ελ Σαράουι βρήκε το δοκάρι. Ηταν και η τελευταία καλή προσπάθειά τους στο α' μέρος.

Ιδανικό το ξεκίνημα για τους γηπεδούχους! Οι Τζιαλορόσι μπήκαν δυνατά και στο 49' θα μπορούσαν να βρεθούν στην... άσπρη βούλα, αλλά ο βοηθός υπέδειξε καθυστερημένα και λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Τζέκο, ο οποίος είχε προλάβει να ανατραπεί από τον Κάριους.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ! Ο Ελ Σαράουι έκανε το σουτ, ο Κάριους έδιωξε, αλλά ο Τζέκο με άψογο πλασέ πέτυχε το 2-2. Ο Ντι Φραντσέσκο έριξε στο ματς τον Ουντέρ και λίγο αργότερα ο 20χρονος βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, αλλά το πλασέ δεν ήταν ιδανικό! Στο 63' η Ρόμα ζήτησε πεντακάθαρο πέναλτι, ο Ελ Σαράουι βρέθηκε σε θέση βολής έκανε το σουτ, ο Αρνολντ έδιωξε με το χέρι, όμως ο Σκόμινα ήταν... εκτός φάσης!

Κλείσιμο
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν στο ματς, αλλά σε δυο περιπτώσεις, Σικ και Τζέκο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Στο 86ο λεπτό το Ολίμπικο... χαμογέλασε, αφού ο Ναϊνγκολάν με απίθανο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο χρόνος όμως για μια απίθανη ανατροπή ήταν ελάχιστος, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και στην τελευταία φάση του ματς κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Κλάβαν. Ο Ναϊνγκολάν πέτυχε το 2ο του τέρμα και η Ρόμα αποχαιρέτησε το Champions League με μια εξαιρετική εμφάνιση (4-2).

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο):
Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάτσιο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι (69΄ Γκοναλόν), Ναϊνγκολάν, Πελεγκρίνι (53΄ Ουντέρ), Σικ, Ελ Σαράουι (75΄ Αντονούτσι), Τζέκο
Λίβερπουλ (Γιούρκεν Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ (83΄ Κλαβαν), Φιρμίνο (87΄ Σολάνκε)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Рома - Ливерпуль. Обзор матча. Лига чемпионов, полуфинал, 2-й матч. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.




Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

90'+5': Με την σέντρα ο Σκόμινα σφυρίζει τη λήξη του αγώνα:

90'+4': Το εκτελεί ο Ναϊνγκολάν και η Ρόμα προηγείται με 4-2.



90'+3': Πέναλτι για την Ρόμα από χέρι του Κλάβαν που δεν ήταν!

89': Νέο εκπληκτικό κόψιμο από τον Μανωλά που κάνει απίστευτο παιχνίδι!

Οι Ρωμαίοι αναζητούν δύο γκολ για να βρεθού στην... παράταση

85' ΓΚΟΟΟΟΛ: Ο Ναϊνγκολάν με ξερό σουτ κι αφού πρώτα η μπάλα βρήκε το δοκάρι έδωσε το προβάδισμα στη Ρόμα!



83': Κίτρινη κάρτα στον Μανωλά ο οποίος έπεσε πάνω στον Ρόμπερτσον μετά το σκληρό τάκλιν που έκανε στον Φλορέντσι! Σε έξαλλη κατασταση ο Έλληνας αμυντικός

79': Ο Τζέκο από πλάγια θέση, πλασάρει με τον Κάριους να διώχνει...

78': Από το κόρνερ του Ναϊνγκολάν, ο Τζέκο επιχειρεί το απευθείας γυριστό σουτ, όμως δεν ανησυχεί ο Κάριους.

Είναι πραγματικά συγκινητική η προσπάθεια της Ρόμα για να πάρει έστω τη νίκη.

77': Σουτ του Σικ η μπάλα ψηλά πάνω από το δοκάρι

70': Ο Μανωλάς έχει κάνει 2-3 εντυπωσιακές επεμβάσεις στις αντεπιθέσεις της Λίβερπουλ κερδίζοντας το χειροκρότημα όλου του γηπέδου.

66': Στην εξέλιξη της φάσης ο Τζέκο δεν είναι οφσάιντ, μπερδεύτηκε και άργησε για να πλασάρει τελικά άστοχα!

65': Παράλληλη σέντρα προς την εστία της Λίβερπουλ ο Ουντέρ πάλι δεν μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα!

63': Τρομερή ευκαιρία χαμένη για την Ρόμα και πάλι από αστεία καρμπόλα της άμυνας των  φιλοξενούμενων, που καταλήγει σε σουτ του Ελ Σαραουί το οποίο έδιωξε με το χέρι ο Άλεξάντερ-Άρνολντ χωρίς ο Σλοβένος διαιτητής Σκόμιννα ή κάποιος εκ των βοηθών του να δει το πεντακάθαρο πέναλτι! Μάλιστα ήταν πέναλτι κι αποβολή καθώς η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα!

60': Ο Ουντέρ βγαίνει στην πλάτη του Ρόμπερτσον, όμως η προβολή του δεν είναι δυνατή κι ο Κάριους μπορεί να μπλοκάρει τη μπάλα!

56': Φάουλ για τη Ρόμα στη γωνιά της μεγάλης περιοχής, το εκτελεί ο Κόλαροφ, ο Τζέκο αστοχεί στην κεφαλιά!

Η Ρόμα αναζητεί πλέον τρία γκολ για να οδηγήσει το ματς στην παράταση κι ο Ντι Φραντσέσκο περνά στο ματς τον Ουντέρ αντί του Πελεγκρίνι!

52' ΓΚΟΟΟΟΛ: Ο Ελ Σαραουί σε μια ακόμη εξαιρετική προσπάθεια είδε τον Κάριους να διώχνει το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Τζέκο που με ωραίο πλασέ ισοφάρισε σε 2-2!



49': Ο Τζέκο ανατρέπεται από τον Κάριους, όμως έχει υποδειχθεί λανθασμένα σε θέση οφσάιντ!

48': Κόρνερ για την Ρόμα, ο Σικ κάνει την κεφαλιά όμως ο Κάριους μπλοκάρει εύκολα.

46': Ξεκίνησε το β' 45λεπτο χωρίς αλλαγή οι δύο ομάδες.

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

45': Στην εκτέλεση ο Πελεγκρίνι, ο οποίος στέλνει τη μπάλα στην κερκίδα!!!!

44': Ο Ελ Σαραουί κερδίζει το φάουλ στην πλάγια γραμμή της περιοχής και την κίτρινη κάρτα του Λόβρεν.

41': Σε καλή θέση ο Φλορέντσι, όμως το σουτ που επιχειρεί δεν βρίσκει στόχο

38': Ο Ελ Σαραουί μπαίνει στην περιοχή και βρίσκεται πεσμένος στο χορτάρι με τον Σκόμινα να δείχνει "παίζεται"...  Το ριπλέι πάντως δείχνει ότι υπάρχει επαφή...

34': Λίγο έλλειψε ο Μίλνερ να πετύχει και δεύτερο αυτογκόλ, αφού η μπάλα από το σουτ του Ελ Σαραουί κόντραρε πάνω του και κατέληξε στο δοκάρι του Κάριους!!!

30': Το γκολ έχει κόψε τα πόδια των Ρωμαίων που προσπαθούν να συνέλθουν

26' ΓΚΟΟΟΟΛ: Ο Φλορέντσι καλύπτει τον Βαϊνάλντουμ κι ο Ολλανδος μετά την κακή απομάκρυνση των αμυντικών από κοντά με κεφαλιά πετυχαίνει το 1-2 για την Λίβερπουλ! Πλέον η Ρόμα θέλει τέσσερα γκολ για να πάει το ματς στην παράταση...



25': Εκπληκτική επέμβαση με τα πόδια από τον Άλισον Πέκερ! Ο Ρόμπερτσον έκανε την κούρσα και το γύρισμα με τον Μανέ να πλασάρει και ο Βραζιλιάνος έδιωξε!

20': Έπεσε λίγο ο ρυθμός κυρίως λόγω των πολλών λαθών στη μεσαία γραμμή

Ο Λόβρεν κατάφερε να σημαδέψει τον συμπαίκτη του, αν και δεν πιεζόταν ιδιαίτερα και έτσι να προέλθει ένα τρομερό αυτογκόλ που δίνει πάλι κάποιες ελπίδες στη Ρόμα (χρειάζεται άλλα τρία γκολ).

15' ΓΚΟΟΟΟΟΛ: Με απίθανο αυτογκόλ από την καραμπόλα μεταξύ Λόβρεν, Μίλνερ (ο Κροάτης έστειλε τη μπάλα στο κεφάλι του Άγγλού κι από κει στα δίχτυα του Κάριους) η Ρόμα ισοφάρισε!!!



14': Στην κόντρα και πάλι η Λίβερπουλ, ο Σαλάχ στην πρώτη του τελική προσπάθεια μπλοκάρει ο Άλισον!

11': Ο Τζέκο μπαίνει στην περιοχή, αλλά από πολύ πλάγια θέση κάνει το γύρισμα στο πέναλτι όπου δεν βρίσκεται κανείς συμπαίκτης του

Τραγικό λάθος από τον Βέλγο αμυντικό μέσο, ο οποίος ναι μεν ήταν υπό πίεση, αλλά θα μπορούσε να είχε αποφύγει την πάσα σε αντίπαλο!

9' ΓΚΟΟΟΟΛ: Απίστευτη γκάφα του Ναϊνγκολάν ο οποίος πούλησε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή κι η Λίβερπουλ έφυγε με τρεις παίκτες μπροστά, ο Φιρμίνιο πάσαρε στον Μανέ κι ο τελευταίος άνοιξε το σκορ!



8': Πρώτη φορά που γίνεται γέμισμα προς την περιοχή της Ρόμα, ο Μανωλάς καθαρίζει εύκολα τη φάση

6': Σουτ του Φλορέντσι, η μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Κάριους...

5':  Η Λίβερπουλ δεν μπορε΄να κρατήσει καθόλου τη μπάλα και βρίσκεται συνεχώς σε θέση άμυνας

3': Κόρνερ για την Ρόμα, με καλή εκτέλεση από τον Κόλαροφ, όμως ούτε ο Τζέκο, ούτε ο Σικ μπόρεσαν να απειλήσουν.

1': Ο Ελ Σαραουί  στην περιοχή, γυρίζει στον Τζέκο ο οποίος υπό την πίεση του Φαν Ντάικ πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

1': Σέντρα στον ημιτελικό!

-Ο ύμνος καλύπτει τις φωνές Ιταλών και Άγγλων, το σεντόνι αφού τεντώθηκε αποσύρεται και όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η σπουδαία βραδιά!

-Οι δυο ομάδες είναι στο τούνελ των αποδυτηριών και τώρα κάνουν την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο. Με την κλασική εμφάνιση η Ρόμα, με... ασπρόμαυρα η Λίβερπουλ

Οι  ενδεκάδες
Ρόμα: Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλά, Φάτζιο, Κολαρόβ, Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι, Πελεγκρίνι, Σικ, Τζέκο, Ελ Σαραουί
Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Μίλνερ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ

-Χωρίς εκπλήξεις οι ενδεκάδες των δύο ομάδων με τον Ντι Φραντσέσκο να επιλέγει το 4-3-3 και Ελ Σαραουί, Σικ στο πλευρό του Τζέκο σε ένα φουλ επιθετικό σχήμα και τον Κλοπ τον Βαϊνάλντουμ αντί του τραυματία Τσάμπερλεϊν.

-Το Ολίμπικο είναι κατάμεστο από νωρίς με τους οπαδούς των δύο ομάδων να έχουν δημιουργήσει απίστευτη ατμόσφαιρα, όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο.







Roma




Live
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης