Κάρολ στο Eurohoops: “Μετά τη συντριβή στο ΟΑΚΑ, καταλάβαμε τι έπρεπε να κάνουμε”

Κάρολ στο Eurohoops: “Μετά τη συντριβή στο ΟΑΚΑ, καταλάβαμε τι έπρεπε να κάνουμε”

Η Ρεάλ πήρε τη… θέση του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι και ο Τζέισι Κάρολ μίλησε στο Eurohoops για την επικράτηση της “βασίλισσας” στη σειρά, εξηγώντας πού ήταν το σημείο-κλειδί. Τι είπε για τον Γιουλ, αλλά και το Final Four.

er1
Η νίκη της Ρεάλ στο Game 4 επί του Παναθηναϊκού σφράγισε την πρόκριση των Μαδριλένων στο Final Four του Βελιγραδίου, με τον Τζέισι Κάρολ να έχει μερίδιο στην επιτυχία, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του Πάμπλο Λάσο να πετύχει τον μεγάλο της στόχο.

Ο πολύπειρος Αμερικανός “μπόμπερ”, αφού πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του άλλη μια πρόκριση σε Final Four (θα είναι το 5ο γι’ αυτόν) μίλησε στο Eurohoops για το πώς ήρθε το 3-1 των “μερένχες” και ποια ήταν η κρίσιμη καμπή της σειράς, ενώ αναφέρθηκε και στο προσεχές ραντεβού στο Βελιγράδι.

-Η Ρεάλ κατάφερε να επικρατήσει σε μια δύσκολη σειρά με τον Παναθηναϊκό. Πώς τα καταφέρατε;

“Ηταν δύσκολη σειρά. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πάρα πολύ δυνατά κι έδειξε πολύ δυνατός, όμως ευτυχώς καταφέραμε να αντιδράσουμε και να απαντήσουμε. Στο Game 2 θεωρώ πως βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να παίξουμε σε αυτή τη σειρά, για να μην αφήσουμε πολλά περιθώρια στον Παναθηναϊκό”.

-Στο Game 4 είδαμε τη Ρεάλ να κυριαρχεί, να φτάνει τη διαφορά και στο +22, αλλά στο τέλος κερδίσατε στις λεπτομέρειες, αφού ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλο come back. Τι συνέβη και χάσατε τη διαφορά που είχατε;

“Επέστρεψαν γιατί πάλεψαν σκληρά. Ηξεραν ότι έπρεπε να τα παίξουν όλα για όλα, γιατί δεν είχαν πλέον τίποτα να χάσουν. Εμείς δεν αντιδράσαμε καλά, κάναμε κάποια λάθη απέναντι στην άμυνά τους και μας πήρε λίγο χρόνο να καταλάβουμε τι έπρεπε να κάνουμε, όμως τέλος καλό, όλα καλά”.

-Ποιο ήταν το κλειδί για να πάρετε τη σειρά;

Ηταν σημαντική η ψυχολογία που διατηρήσαμε σε υψηλά επίπεδα. Δεν απογοητευτήκαμε από τη βαριά ήττα στο πρώτο παιχνίδι και αντιδράσαμε έξυπνα. Διαβάσαμε καλύτερα τις καταστάσεις, πηγαίναμε πιο δυνατά σε κάθε κατοχή και πιο σκληρά, ενώ όποιος παίκτης ήρθε από τον πάγκο τα πήγε εξαιρετικά. Μας βοήθησε πραγματικά το βάθος του πάγκου που έχουμε”.



-Η νίκη στο ΟΑΚΑ ήταν αυτή που μέτρησε περισσότερο για εσάς;

Κλείσιμο
“Το Game 2 ήταν το καθοριστικό. Ξέραμε από την αρχή ότι έπρεπε να κάνουμε μια νίκη στην Αθήνα για να έχουμε ευκαιρία να περάσουμε. Αυτό το πετύχαμε στο δεύτερο παιχνίδι και μετά στη Μαδρίτη θεωρώ ότι κάναμε δύο πολύ καλές εμφανίσεις που μας βοήθησαν να πάρουμε τις δύο νίκες που χρειαζόμασταν”.

-Στο Game 3 έβαλες ένα μεγάλο τρίποντο που ήταν καθοριστικό ώστε να πάρετε τη νίκη. Στο Game 4 ένα αντίστοιχης σπουδαιότητας σουτ έβαλε ο Ντόντσιτς. Εν τέλει η σειρά στη Μαδρίτη κρίθηκε από δύο μεγάλα σουτ;

“Είμαι χαρούμενος που το σουτ μου μπήκε στο προηγούμενο παιχνίδι (γέλια)! Οσο για τον Λούκα, κατάφερε να ευστοχήσει με πολύ δύσκολες συνθήκες. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλή άμυνα, αλλά έβαλε ένα πολύ δύσκολο σουτ που μας βοήθησε”.

-Η επιστροφή του Γιουλ πόσο θεωρείς ότι σας βοήθησε;

“Η επιστροφή του μας βοήθησε πολύ ψυχολογικά. Είναι εξαιρετικός και έμπειρος παίκτης που είναι όλα αυτά τα χρόνια εδώ μαζί με τον Φελίπε, με εμένα, με τον κόουτς Πάμπλο και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Μας είχε λείψει πολύ και σε αυτά τα δύο παιχνίδια έβαλε μεγάλα σουτ”.

-Πλέον έχετε μπροστά σας το Final Four. Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις;

“Είμαστε εκεί και θα έχουμε μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλό. Ποτέ δεν είναι εύκολο να κερδίσεις ένα Final Four, γιατί υπάρχουν άλλες τρεις σπουδαίες ομάδες εκεί. Θα είναι δύσκολο Final Four. Η ΤΣΣΚΑ είναι εκεί πάντα εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ η Ζαλγκίρις είναι η μεγάλη έκπληξη. Τους είδα στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όπου έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ”.

Το ταξίδι και η παραμονή μας στη Μαδρίτη έγιναν πιο εύκολα χάρη στη φροντίδα του Aktina Travel που μερίμνησε για τα πάντα.

Πηγή:www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης