Στο Final-4 με… πάρτι η Φενέρμπαχτσε!

Στο Final-4 με… πάρτι η Φενέρμπαχτσε!

Ξανά εκεί για να υπερασπιστεί το στέμμα της! Η Φενέρμπαχτσε άλωσε δια περιπάτου το «σπίτι» της Μπασκόνια (92-83) και με 3-1 προκρίθηκε στο Final-4 του Βελιγραδίου

fener
Θέση για το Βελιγράδι όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο της έκλεισε η Φενέρμπαχτσε!

Πεισμωμένη από την προ διημέρου ήττα της, η ομάδα του Ομπράντοβιτς μπήκε… αγριεμένη στο παρκέ και επικράτησε δια περιπάτου της Μπασκόνια με 92-83, κάνοντας το 3-1 στη σειρά.

Κάπως έτσι, στον ημιτελικό του Final-4 θα ανταμώσει με την Ζαλγκίρις Κάουνας του Γιασικεβίτσιους, η οποία νωρίτερα έκανε κάτι αντίστοιχο απέναντι στον Ολυμπιακό.

Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ανταγωνιστικοί οι Βάσκοι, καθώς στη συνέχεια παραδόθηκαν άνευ ώρων στους πρωταθλητές Ευρώπης. Η διαφορά ήταν σχεδόν μόνιμα σε διψήφια επίπεδα, έφτασε και στο +20 στην τρίτη περίοδο (47-67), προτού οι γηπεδούχοι επιχειρήσουν αντεπίθεση διαρκείας, μειώνοντας μέχρι και στους 7, 62-69. Κάπου εκεί, όμως, Ντίξον, Σλούκας, Βέσελι και Κάλινιτς… έκοψαν τον βήχα της Μπασκόνια, διατηρώντας σε θέση ισχύος την Φενέρμπαχτσε, που έχτισε εκ νέου μεγάλες διαφορές και ουδέποτε απειλήθηκε ως τη λήξη.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Γκούντουριτς με 22 πόντους, ενώ 21 πρόσθεσε ο Μέλι. Αν και άστοχος στα 26’ που αγωνίστηκε ο Σλούκας (5 πόντους με 2/8 σουτ), εντούτοις οργάνωσε… μαεστρικά, προσφέροντας 8 ασίστ και κάνοντας 2 κλεψίματα με την περιφερειακή του άμυνα. Από πλευράς ηττημένων, 14 είχε ο Πουαριέ, 11 ο Χουέρτας με 6 ασίστ και 13 ο Μπομπουά. Μόλις 10’ αγωνίστηκε ο Γκρέιντζερ (πετυχαίνοντας, βέβαια, 10 πόντους), ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό και δεν ήταν έτοιμος..

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 32-48, 62-72, 83-92

Κλείσιμο
Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης