Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό για Ατλέτικο και Μαρσέιγ

Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό για Ατλέτικο και Μαρσέιγ

Η Ατλέτικο έμεινε νωρίς με παίκτη λιγότερο (αποβολή  Βρσάλκο στο 10') και χωρίς προπονητή (15' αποβολή  Σιμεόνε) αλλά αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ισοφάρισε στο 82' με τον Γκριεζμάν κι έφυγε από το Λονδίνο με σπουδαία ισοπαλία - Η Μαρσέιγ, με βασικό τον Μήτρογλου σε όλο το ματς νίκησε με 2-0 την Σάλτσμπουργκ

marseille_arthro
"Ροχιμπλάνκος" και "Φωκαείς" έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση τους στον τελικό του Europa League μετά τους πρώτους ημιτελικούς που διεξήχθησαν σήμερα.

Στο Λονδίνο ο Βρσάλκο είχε δύο κίτρινες στα πρώτα 10 λεπτά κι αποβλήθηκε για να τον ακολουθήσει ο Ντιέγκο Σιμεόνε στο 15', με την Άρσεναλ να χάνει τρομερές ευκαιρίες και να βρίσκει το γκολ από τον Λακαζέτ στο 61'. Μόνο που το τελευταίο εντός έδρας Ευρωπαϊκό ματς του Βενγκέρ στον πάγκο της δεν συνοδεύτηκε με νίκη αφού στο 82' ο Γκριεζμάν με παλικαρίσιο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Στην Μασσαλία η Μαρσέιγ ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο κι άνοιξε νωρίς το σκορ (16' Τοβέν), αλλά στο β' η Σάλτσμπουργκ είχε τις δικές της ευκαιρίες τις οποίες δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει για να δεχθεί και δεύτερο γκολ στο 63' από τον Ενζί.

Άρσεναλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
Η κόκκινη που είδε ο Σίμε Βρσάλικο μόλις στο 10' έδωσε τη δυνατότητα στην Αρσεναλ να παίξει μονότερμα την Ατλέτικο για όλο το παιχνίδι, όμως ακόμα και με τον Σιμεόνε στην εξέδρα, η Ατλέτικο βρήκε τον τρόπο να πάρει το αποτέλεσμα. Οι Gunners, για τους οποίους ο Αρσέν Βενγκέρ δεν έκανε καμία αλλαγή (!), προηγήθηκαν νωρίς στην επανάληψη και είχαν στο ματς πολλές φάσεις για περισσότερα γκολ, όμως ο Ομπλακ ήταν σε εκπληκτική μέρα.

Στο 61' μετά το λάθος του Γκριζμάν ο Γουίλσιρ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Λακαζέτ τρομερό άλμα και το 1-0 με κεφαλιά σκοράροντας για 7 φορά σε 7 από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό. Οι φάσεις ήταν πολλές, όπως και οι ευκαιρίες για τους Gunners Που όμως δεν κλείδωσαν ποτέ το ματς και στο 82' είδαν τον νόμο του ποδοσφαίρου να ισχύει ξανά. Στο 82' ύστερα από μακρινή μπαλιά ο Κοσιενλί έχασε την κόντρα από τον Γκριζμάν, ο οποίος επέμεινε και με διπλή προσπάθεια έγραψε το τελικό 1-1 στο Emirates.

Κλείσιμο
Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μορεάλ, Τσάκα, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Οζίλ, Γουέλμπεκ, Λακαζέτ.
Ατλέτικ Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε):
Ομπλακ, Βρσάλικο, Χιμένες, Γοδίν, Λούκας Ερνάντεζ, Παρτέι, Σαούλ, Κόκε, Κορέα (75' Σάβιτς), Γκριζμάν (85' Τόρες), Γκαμεϊρό (65' Γκάμπι).
Πηγή:www.gazzetta.gr


Арсенал - Атлетико. Обзор матча. Лига Европы 2017/18. Полуфинал. 1-й матч. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.



Μαρσέιγ-Σάλτσμπουργκ 2-0
Ο δρόμος για το «Groupama Stadium» της Λυών έγινε πιο εύκολος για τη Μαρσέιγ, η οποία επικράτησε 2-0 της Σάλτσμπουργκ. Οι Μασσαλοί του Μήτρογλου (αγωνίστηκε βασικός) είχαν ουσία και πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα.

Ατυχοι οι Αυστριακοί που είχαν δοκάρι, ενώ «φωνάζουν» για το πρώτο γκολ της αντιπάλου. Στο κατάμεστο από 63000 οπαδούς Βελοντρόμ η Μαρσέιγ μπήκε δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο και στο 15ο λεπτό άνοιξε το σκορ.

Ο Παγιέ εκτέλεσε το φάουλ, ο Βάλκε έκανε τραγική έξοδο και ο Τοβάν με κεφάλι και... χέρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Αυστριακοί ανέβασαν ρυθμό μετά το 25' αλλά ο ο Πελέ ήταν εξαιρετικός τόσο στο σουτ του Λάινερ όσο στην προσπάθεια του Νταμπούρ.

Ο Γκαρσιά πέρασε στο ματς (60') τον Ν' Ζιέ και ο Καμερουνέζος 2 λεπτά και 42'' έπειτα την είσοδό του και στο πρώτο σουτ που επιχείρησε διαμόρφωσε το 2-0.

Οι Ταύροι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο Λάιτερ στο 63' δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πελέ. Στο 77' η Σάλτσμπουργκ έχασε μοναδική ευκαιρία να μπει στο ματς, αλλά το κοντινό πλασέ του Γκούλμπραντσεν τράνταξε το δοκάρι.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Γιοάν Πελέ, Σαρ, Ραμί, Λουίζ Γκουστάβο, Αμαβί, Μαξίμ Λοπέζ (60' Ενζί), Σανσόν, Παγέτ, Τοβέν (81' Ζερμέν), Οκάμπος (52' Ζαμπό Ανγκισά), Μήτρογλου.
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Βάλκε, Λάινερ, Ραμάλιο, Τσάλετα-Τσαρ, Ούλμερ, Σαμασεκού, Αϊνταρά (81' Γιαμπό), Μπερίσα, Βολφ (68' Σλάγκερ), Ντάμπουρ, Χουάνγκ Χι-Τσαν (60' Γκούλμπραντσεν).

Марсель - Ред Булл Зальцбург. Обзор матча. Лига Европы от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

Τέλος των δύο αναμετρήσεων. Άρσεναλ-Ατλέτικο 1-1 και Μαρσέιγ-Σάλτσμπουργκ 2-0 τα τελικά αποτελέσματα.

90': Κίτρινη στον Μήτρογλου.

82' ΓΚΟΟΟΟΟΛ: Από το γέμισμα που έγινε από την περιοχή της Ατλέτικο ο Γκριεζμάν κέρδισε τη μονομαχία από τον Κοσιελνί, ο Οσπίνα έβγαλε το πρώτο πλασέ, αλλά ο Γάλλος με δεύτερη προσπάθεια ισοφάρισε για τους Ισπανούς!!!!



77': Μεγάλη φάση για την Σάλτσμπουργκ με τον Γκούλμπρατσεν να πλασάρει και τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι.

63' ΓΚΟΟΟΟΛ: Λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα ο Ενζί πετυχαίνει το 2-0 για την Μαρσέιγ μετά από ασίστ του Παγέτ!




61' ΓΚΟΟΟΟΛ: Λάθος έξω απ΄την περιοχή της Ατλέτικο κι από την σέντρα ο Λακαζέτ με κεφαλιά πετυχαίνει το 1-0 για την Άρσεναλ



53': Σπουδαία επέμβαση για τον Πελέ στο σουτ του Βολφ και κρατά το 1-0 της Μαρσέιγ.

53': Η Ατλέτικο αν και πιέζεται εξακολουθεί να κρατά το 0-0 στο Λονδίνο.

52': Ανγκισά αντί Οκάμπος η αλλαγή για την Μαρσέιγ.

50': Πλήγμα για την Μαρσέιγ καθώς τραυματίστηκε ο Οκάμπος.

46': Σέντρα στο β' ημίχρονο

Ημίχρονο και στα δύο ματς

42': Καλό σουτ του Κορέα η μπάλα πάνω από το δοκάρι

37': Τρομερή προσπάθεια από τον Πάρτεϊ που δίνει την πάσα στον Γκριεζμάν, αλλά και πάλι ο Οσπίνα διώχνει

33': Πρώτη τελική για την Ατλέτικο με τον Οσπίνα να μπλοκάρει το σουτ του Γκριεζμάν.

29': Σουτ από τον Λάινερ μπλοκάρει ο Πελέ... Ξεθαρρεύει η Σάλτσμπουργκ.

28': Ευκαιρία για την Σάλτσμπουργκ με τον Πελέ να διώχνει σε κόρνερ την προσπάθεια του Νταμπούρ.

22': Από το κόρνερ ο Λακαζέτ πήρε την κεφαλιά κι ο Κοσιελνί στο δεύτερο δοκάρι αστόχησε!

21': Νέα ευκαιρία για την Άρσεναλ με τον Γουέλμπεκ να πλασάρει και ο Όμπλακ έδιωξε με τα πόδια.

18': Αδύναμη κεφαλιά του Γουίλσιρ στα χέρια του Όμπλακ.

15' ΓΚΟΟΟΟΛ: ΑΠό εκτέλεση φάουλ του Παγέτ, ο Τοβέν με το κεφάλι, αλλά και το χέρι (!) στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Σάλτσμπουργκ μετον Βάλκε να έχει κάνει άστοχη έξοδο.



13': ΝΕΑ ΑΠΟΒΟΛΗ για την Ατλέτικο καθώς ο Σιμεόνεο διαμαρτύρηθηκε έντονα σε φάουλ του Μπεγερίν και ο διαιτητής τον έστειλε στα αποδυτήρια!!!

10': ΑΠΟΒΟΛΗ για τον Βρσάλκο! Ο Κροάτης πάτησε τον αστράγαλο του Λακαζέτ, είδε τη 2η κίτρνη κι η Ατλέτικο συνεχίζει με 10 παίκτες!



7': Νέα ευκαιρία για την Άρσεναλ με τον Λακαζέτ να πιάνει την κεφαλιά και τον Όμπλακ να διώχνει

6': Σπουδαία ευκαιρία για την Άρσεναλ με τον Λακαζέτ να πιάνει το σκαστό σουτ και να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι

5': Σέντρα του Μπεγερίν ο Βρσάλκο την τελευταία στιγμή διώχνει.

3': Ο Μήτρογλου βρέθηκε σε θέση για γκολ. αλλά η φάση σταμάτησε για υπόδειξη οφσάιντ

3': Κόρνερ για την Άρσεναλ διώχνουν οι αμυντικοί

2': Πρώτη κίτρινη στον Λονδίνο και είναι για τον Κροάτη αμυντικό της Ατλέτικο, Βρσάλκο.

-Έναρξη στους αγώνες

Άρσεναλ-Ατλέτικο
Οι συνθέσεις
ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Τσάκα, Γουίλσιερ, Γουέλμπεκ, Εζίλ, Λακαζέτ
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Βρσάλκο, Χιμένες, Γκοδίν, Ερναντέζ, Κορέα, Πάρτεϊ, Σαούλ, Κόκε, Γκαμεϊρό, Γκριεζμάν

Μαρσέιγ-Σάλτσμπουργκ

ΜΑΡΣΕΪΓ: Γιοάν Πελέ, Σαρ, Ραμί, Λουίζ Γκουστάβο, Αμαβί, Μαξίμ Λοπέζ, Σανσόν, Παγέτ, Τοβέν, Οκάμπος, Μήτρογλου.
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Βάλκε, Λάινερ, Ραμάλιο, Τσάλετα-Τσαρ, Ούλμερ, Σαμασεκού, Αϊνταρά, Μπερίσα, Βολφ, Ντάμπουρ, Χουάνγκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης