Να «σπάσει» την έδρα της Ζαλγκίρις σήμερα θέλει ο Ολυμπιακός

Να «σπάσει» την έδρα της Ζαλγκίρις σήμερα θέλει ο Ολυμπιακός

Προκειμένου έτσι να πάρει ξανά το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά (20:00, Novasports1 HD)

span-zalg-lith
Μία σου και… μία μου.

Αυτή είναι η φράση που θέλει να κάνει πράξη στο παρκέ της «Zalgirio Arena» απόψε (20:00, ΣΠΟΡ FM 94,6, sportfm.gr και Novasports1 HD) ο Ολυμπιακός, ούτως ώστε να ξαναπάρει το πάνω χέρι στη μεταξύ τους σειρά για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Η Ζαλγκίρις, έχοντας παρακαταθήκη το break στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ, έχει τα δύο επόμενα παιχνίδια στην έδρα της με το σκορ στο 1-1 και συνάμα μία τεράστια ευκαιρία να προκριθεί σε Final Four.

Δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια μετά από αυτό του Μονάχου, όπου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας μάλιστα τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως, ταξίδεψαν στην Λιθουανία για να της χαλάσουν τα σχέδια. Θα επιδιώξουν αρχής γεννωμένης από απόψε να της… απαντήσουν στο break της πρεμιέρας και να φέρουν τη σειρά στα μέτρα τους, κάνοντας το 2-1. Σε αυτή τη περίπτωση, θα έχουν την ευκαιρία να κλείσουν εισιτήριο για το Βελιγράδι την Πέμπτη στο τέταρτο παιχνίδι, έχοντας λιγότερο άγχος. Και αυτό, διότι αν χρειαστεί πέμπτο παιχνίδι, θα γίνει την πρωτομαγιά στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός, έχει και πάλι αρκετά προβλήματα τραυματισμών να αντιμετωπίσει, καθώς μπορεί οι Παπανικολάου, Στρέλνιεκς και Μπόγρης να προπονήθηκαν χθες κανονικά, δε συνέβη όμως το ίδιο και με τους Πρίντεζη-Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ δε προλαβαίνει το αποψινό παιχνίδι και ταξίδεψε στο Κάουνας για να προσπαθήσει να παίξει στο τέταρτο, όμως και ο διεθνής φόργουορντ συνεχίζει να πονάει στο πόδι (σ.σ. εγχείριση κάλων) και είναι αμφίβολος. Θα δοκιμάσει να προπονηθεί στο πρωινό χαλάρωμα (10:30) και πιθανότατα θα κάνει και πάλι ένεση για να τα καταφέρει.

Από την άλλη πλευρά, η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που για μία ακόμα φορά αναφέρθηκε χθες στην διαιτησία, έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή της και με τη δύναμη των 13.200 οπαδών της (λόγω αγώνων χόκεϊ που διεξάγονται αυτές τις μέρες η Zalgirio Arena έχει μικρύνει κατά 2400 θέσεις) θέλει να πάρει το πάνω χέρι και να τελειώσει τη σειρά την Πέμπτη, γνωρίζοντας πως αν αυτή επιστρέψει στον Πειραιά θα έχει δύσκολο έργο.

Διαιτητές του σημερινού αγώνα είναι ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα, ο Ουκρανός, Μπόρις Ρίζικ και ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Γκαρσία Γκονζάλες.

Κλείσιμο
Υπέρ του η παράδοση

Η αποψινή, είναι η ένατη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε επίπεδο Ευρωλίγκας επί λιθουανικού εδάφους, αλλά και η πρώτη από τις δύο πιο κρίσιμες, καθώς η Ζαλγκίρις δεν έχει προκριθεί στα πλέι οφ από το 1999. Στα οκτώ παιχνίδια που έχουν γίνει ως τώρα στο Κάουνας ο Ολυμπιακός μετράει πέντε νίκες και τρεις ήττες.

Τα προηγούμενα οκτώ παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Κάουνας:

0/03/2006 Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 72-99 (Top 16)
24/01/2008 Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 88-75 (Κανονική περίοδος)
13/03/2008 Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 52-61 (Top 16)
26/01/2011 Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 64-71 (Κανονική περίοδος)
30/11/2012 Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 63-77 (Κανονική περίοδος)
22/01/2016 Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 75-55 (Top 16)
15/12/2016 Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 75-88 (Κανονική περίοδος)
28/12/2017 Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 74-68 (Κανονική περίοδος)

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης