ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 0-0: Κολλημένοι με την ισοπαλία

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 0-0: Κολλημένοι με την ισοπαλία

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος όμως για άλλη μια φορά έμεινε στην ισοπαλία (0-0) κόντρα στην ΑΕΛ που και μαθηματικά ανανέωσε την παρουσία της στην Σούπερ Λίγκα

4438779
Το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες ήταν το... αδιάφορο της αγωνιστικής, αφού ουδεμία εκ των δυο ομάδων διεκδικεί κάτι στη σεζόν. Αυτό φάνηκε, τόσο στα ρίσκα που πήραν οι προπονητές, όσο και στη συνολική υστέρηση στις δημιουργικές προσπάθειες των παικτών, με την τελική «λευκή» ισοπαλία να αντικατοπτρίζει την κακή επιθετική εικόνα εκατέρωθεν και τις λίγες πραγματικά καλές φάσεις.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Για τους γηπεδούχους, ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε το 3-5-2, με τον Βελλίδη στο τέρμα, τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο και Σκόνδρα στην άμυνα, Λίλα και Βιντάλ στον άξονα, τον Μπουκουβάλα δεξιά και τον Τσικάρσκι αριστερά να παίζουν όλη την πλευρά και τον Μανθάτη πίσω από τον Νικολιά, που πλαισίωνε τον Κόντε στην κορυφή της επίθεσης.

Για την ΑΕΛ, ο Σωτήρης Αντωνίου επέλεξε τον ίδιο σχηματισμό, με τον Θεοδωρόπουλο στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα με Γκόλια, Γιοβάνοβιτς και Γκοϊκοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς με Μλαντένοβιτς στον άξονα, τον Χούμπτσεφ αριστερά, τον Μασούρα δεξιά και τον Αγκάνοβιτς πίσω από Ντέλετιτς και Γκριεζμάν.

ΜΕ ΟΡΜΗ ΠΟΥ «ΕΣΒΗΣΕ»

Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με τον Ντέλετιτς να προσπαθεί με ωραία ατομική προσπάθεια (σ.σ ίσως τη μοναδική του σε όλο το παιχνίδι…) να απειλήσει, αλλά ο Βελλίδης ήταν σε ετοιμότητα. Στο 7’ ήρθε η «απάντηση» του ΠΑΣ με σουτ του Νικολιά, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου, ενώ στο 11’ ο Τσικάρσκι σούταρε δις μέσα από την περιοχή προς το τέρμα της ΑΕΛ, αλλά τα σώματα των αμυντικών απέκρουσαν και στις δυο περιπτώσεις.

Ως το 20’ πάντως το παιχνίδι είχε χάσει τον αρχικό ρυθμό, με την ΑΕΛ να απειλεί ψηλά, αποτρέποντας τους γηπεδούχους να απειλήσουν, αλλά ταυτόχρονα και οι ίδιοι δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να μπουν στην περιοχή με αξιώσεις. Η καλή δουλειά των τριών της άμυνας των Ηπειρωτών (Μιχαήλ-Τζημόπουλος-Σκόνδρας), καθώς και η δυσλειτουργικότητα στη συνεργασία Ντέλετιτς και Κρίσμαν άφησαν τους Θεσσαλούς δίχως καλή φάση ως το φινάλε του ημιχρόνου, στο οποίο μέγας άτυχος ήταν ο Χούμπτσεφ, που έσπασε το χέρι του και αντικαταστάθηκε από τον Μπάλλα στο 38’.

Η αλλαγή έφερε τον Μλαντένοβιτς στην αριστερή πλευρά, αλλά τίποτα δεν άλλαξε στην δημιουργία της ΑΕΛ από κει, όπως και συνολικά.

«ΣΒΗΣΤΟ» ΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ

Κλείσιμο
Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε το παιχνίδι σε χαμηλότερο τέμπο και τους παίκτες των δυο ομάδων να κάνουν πολλά λάθη και να μην καταφέρνουν να δημιουργούν ευκαιρίες. Ο Πετράκης πέρασε στο 58’ τον Χαλκιαδάκη στη θέση του αρνητικού Μανθάτη, όμως αυτό δεν βελτίωσε τη λειτουργία της ομάδας του μεσοεπιθετικά.

Η ΑΕΛ αναγκάστηκε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Περόνε να περνάει αντί του Μιλοσάβλιεβιτς, που συγκρούστηκε με τον Λίλα κι ένιωσε ζαλάδα. Ο Αργεντινός φορ συμπλήρωσε τους δυο προωθημένους των φιλοξενούμενων, αλλά η αδυναμία τους να απειλήσουν ήταν χαρακτηριστική, με εξαίρεση τη φάση με τον Κρίσμαν στο 75’, όταν πήρε την πάσα του Περόνε αλλά δεν πρόλαβε να πλασάρει, αφού επενέβη ο Μιχαήλ. Ο Χέλκβιστ πέρασε στο παιχνίδι αντί του Βιντάλ, που υστέρησε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Πετράκη να αλλάζει το σύστημα σε 4-4-2 με ρόμβο.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΚΟΝΤΕ

Η τεράστια φάση του αγώνα πάντως δεν οφείλεται σε κάποια τακτική παρέμβαση, αλλά στην κλάση του Πέδρο Κόντε, που παραλίγο να σημαδέψει το παιχνίδι στο 86’, όταν έβαλε φοβερά φάλτσα στο φάουλ που εκτέλεσε, στέλνοντας στην άλλη πλευρά τον Θεοδωρόπουλο, αλλά στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Στην επόμενη φάση, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε σε κόρνερ στην κλειστή (δεξιά) του γωνία με τα πόδια το σουτ του Νικολιά και κάπου εκεί το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε. Ως το τέλος καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να απειλήσει, με τον Μάνταλο να σφυράει τη λήξη ενός μετριότατου παιχνιδιού.

MVP: Μιχαήλ. Με σταθερές τοποθετήσεις και καλές αντιδράσεις, μπόρεσε να απομακρύνει τον κίνδυνο από την άμυνα του ΠΑΣ, όταν αυτός εμφανιζόταν. Στη φάση δε με τον Κρίσμαν στο 75', όταν τον πρόλαβε πριν σουτάρει προ του Βελλίδη, υπήρξε καθοριστικότατος.

Στο ύψος του: Κόντε. Ο Ισπανός φορ απείλησε όσο κανείς άλλος παίκτης των Ηπειρωτών και στο τέλος κόντεψε να κρίνει το παιχνίδι με το εξαιρετικό φαλτσαριστό φάουλ του, που «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Αδύναμος κρίκος: Μανθάτης. Κακός σε όλο το παιχνίδι ο Έλληνας μέσος, φλύαρος με τη μπάλα, δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις συνθήκες για να απειλήσει αξιοσημείωτα ο ΠΑΣ. Δικαίως αντικαταστάθηκε στο 58’ από τον Πετράκη.

Η γκάφα: Ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση του Ντέλετιτς πίσω από τον Κρίσμαν και όχι στα άκρα. Ο Σέρβος εξτρέμ «χάθηκε» ανάμεσα στα χαφ και την τριάδα των Ηπειρωτών και πλην της ατομικής προσπάθειας στο 5’, δεν κατάφερε να απειλήσει την άμυνα των γηπεδούχων.

Το «στραγάλι»: Εύκολο παιχνίδι για τον Μάνταλο, που κράτησε τις ισορροπίες στον πειθαρχικό έλεγχο και δεν χρειάστηκε να πάρει κάποια δύσκολη απόφαση. Μικρά λάθη από τους βοηθούς, που πάντως δεν υστέρησαν.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΛ προσπάθησε να παίξει για τη νίκη, αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να απειλήσει. Πάντως ο βαθμός της έφτανε για να φτάσει στους 30 και να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία. Όσο για τον ΠΑΣ, έβγαλε στο γήπεδο τις αδυναμίες που δεν του επέτρεψαν να μείνει «ζωντανός» ως το τέλος στη «μάχη» για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, με αρκετούς παίκτες να περνούν κάτω από τον πήχυ.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Βιντάλ (81’ Χέλκβιστ), Τζημόπουλος, Τσικάρσκι, Μανθάτης (58’ Χαλκιαδάκης), Σκόνδρας, Λίλα (70’ Γιάκος), Μιχαήλ, Νικολιάς, Μπουκουβάλας, Κόντε
ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Θεοδωρόπουλος, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Γκοϊκοβιτς, Γκόλιας, Χούμπτσεφ (38’ Μπάλλας), Μιλοσάβλιεβιτς (70’ Περόνε), Μλαντένοβιτς, Κρίσμαν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς (88’ Καρατάσιος)
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης