Αντετοκούνμπο: Περήφανος που είμαι Έλληνας

Αντετοκούνμπο: Περήφανος που είμαι Έλληνας

«Είμαι ευτυχής για την υποστήριξη που λαμβάνω καθημερινά από τους Έλληνες, εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε κάθε κίνηση των Μπακς, αλλά και όταν πάω στην Αθήνα» δήλωσε ο Έλληνας φόργουορντ στην πορτογαλική O Jogo

ante-ellada-fanela
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην πορτογαλική O Jogo και διατράνωσε για πολλοστή φορά την περηφάνια του για την πατρίδα του. Παράλληλα αναφέρθηκε στα όνειρά του, προσωπικά αλλά και με τους Μπακς, αλλά και τις δυσκολίες που πέρασε για να φτάσει στο ΝΒΑ.

Αναλυτικά, ο 23χρονος σταρ μίλησε για:

-το ρόλο του ως προτύπου:
«Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και θέλουμε να δείξουμε στους νέους της χώρας μου ότι μπορούν να επιτύχουν τα όνειρά τους. Αν μπορούσα να κάνω αυτό που κάνω, τότε όλοι οι νέοι μπορούν να το κάνουν. Είμαι ευτυχής για την υποστήριξη που λαμβάνω καθημερινά από τους Έλληνες, εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε κάθε κίνηση των Μπακς, αλλά και όταν πάω στην Αθήνα. Ξέρω ότι θα επιτύχω τους στόχους μου. Δεν ξέρω αν γεννήθηκα με αυτή την προσωπικότητα, αλλά θα είμαι πάντα ένας φιλόδοξος πολεμιστής».

-τη διαδρομή του ως το ΝΒΑ:
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ήταν δύσκολα μέχρι να φτάσω στο ΝΒΑ. Είχα μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία, αλλά δεν ξεχνώ το πως ήμουν γιος ενός μετανάστη στην Ελλάδα. Για να βοηθήσω την οικογένειά μου, πουλούσα παιχνίδια και αναμνηστικά στους τουρίστες στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του ελεύθερου μου χρόνου. Δεν ντρέπομαι γι 'αυτό, το αντίθετο. Και τώρα είμαι στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, κάνοντας την καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Είμαι φιλόδοξος και εργατικός, αλλά και πολύ ταπεινός. Δεν άλλαξα και είμαι στην ευχάριστη θέση να βοηθήσω την οικογένειά μου».

Κλείσιμο
-τα όνειρά του για το ΝΒΑ: «Θέλω να συνεχίσω να ξεπερνώ τα όριά μου. Θέλω να είμαι ο καλύτερος και πιο πλήρης παίκτης. Ο Λεμπρόν, ο Ντουράντ, ο Χάρντεν και ο Γουέστμπρουκ είναι μεγάλα αστέρια. Θέλω να φτάσω όσο πιο κοντά σε αυτό το επίπεδο και να κερδίσω τρόπαια, όπως το βραβείο του MVP, για παράδειγμα. Έχω πολύ σεβασμό για όλους, είναι εμπνεύσεις και παίζοντας εναντίον τους είναι πάντα μια δοκιμή για να δούμε αν έχω κάνει σωστά την δουλειά μου και αν έχω προχωρήσει τα τελευταία χρόνια. Στην αρχή ήμουν πολύ αδύναμος για να αντιμετωπίσω τον Λεμπρόν. Τώρα είμαι βαρύτερος».

-τους στόχους του με τους Μπακς:
«Είναι ένα άλλο όνειρο που θέλω να πετύχω. Θέλω να δείξω στην πόλη και στην ομάδα ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι σπουδαίο και να επιστρέψουμε στην κορυφή. Δίνω τα πάντα για τους Μπακς. Με επέλεξαν πριν από πέντε χρόνια ενώ έπαιζα στη δεύτερη κατηγορία. Με τους νέους παίκτες, τους οπαδούς και την καθημερινή δουλειά, χτίζουμε το παρόν, αλλά και το μέλλον. Θέλω να κερδίσω τίτλους με τους Μπακς, θα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Τα καλύτερα χρόνια για το Μιλγουόκι τώρα έρχονται. Χτίζουμε κάτι σπουδαίο, το οποίο μπορεί να δώσει στους ανθρώπους της πόλης μεγάλες χαρές. Δεν είναι μόνο μεγάλες πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Χιούστον ή η Βοστώνη που έχουν ανταγωνιστικές ομάδες».

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης