Παναθηναϊκός: Το Top-5 των “πράσινων” θριάμβων στα playoffs!(videos)

Παναθηναϊκός: Το Top-5 των “πράσινων” θριάμβων στα playoffs!(videos)

Λίγο πριν ο Παναθηναϊκός αρχίσει τις μάχες με τη Ρεάλ, το Eurohoops θυμίζει τις μεγαλύτερες “πράσινες” νίκες στα playoffs και τις νύχτες-ορόσημο στις μάχες του τριφυλλιού για την πρόκριση σε Final Four.

collage_pao_playoffs_wins-625x375
Η κρισιμότερη καμπή της σεζόν στην Ευρωλίγκα είναι τώρα, με τα playoffs της διοργάνωσης να κρίνουν τα εισιτήρια για το Final Four και να υπόσχονται σπουδαία παιχνίδια και μεγάλες σειρές.

Ο
Παναθηναϊκός
περιμένει τη Ρεάλ
 με πλεονέκτημα έδρας, με στόχο να επιστρέψει στη μεγάλη γιορτή και το Eurohoops θυμίζει τις μεγαλύτερες νίκες των “πράσινων” σε σειρές playoffs στη σύγχρονη εποχή της Ευρωλίγκας, στις οποίες το τριφύλλι θέλει να προσθέσει και τις… φετινές.

Κλείσιμο
2004/2005: Η πρόκριση-επιστροφή

Παναθηναϊκός-Εφές 84-76

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκτός Final Four για τρία χρόνια, αφού μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Μπολόνια δεν είχε δώσει ξανά το παρών. Η επιστροφή στο ΟΑΚΑ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας είχε δώσει νέα πνοή στους “πράσινους”, που έστειλαν το μήνυμα επιστροφής στην κορυφή της Ευρώπης. Η σειρά playoffs με την Εφές ήταν συγκλονιστική, με τις δύο ομάδες να έχουν πάρει από μία νίκη στα δύο πρώτα ματς (νίκη Παναθηναϊκού με 102-96 στο ΟΑΚΑ, νίκη Εφές στην Πόλη με 75-63).

Το Game 3 στο ΟΑΚΑ θα τα έκρινε όλα, με τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς, του Διαμαντίδη, του Αλβέρτη (11π.), του Λάκοβιτς (22π.), του Μπατίστ, του Τσαρτσαρή και του Κουτλουάι (15π.) να περιμένει την τουρκική ομάδα με 18.000 κόσμο στο πλευρό του. Τα “φτερά” που έδωσε ο κόσμος οδήγησε σε μεγάλη εμφάνιση για 25 λεπτά και προβάδισμα 25 πόντων. Ομως η Εφές του Ντόμερκαντ και του Σόλομον δεν τα παράτησε και μείωσε αισθητά τη διαφορά, απειλώντας με ολική ανατροπή, η οποία όμως δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί και το τριφύλλι πήρε τη νίκη-πρόκριση στο Final Four της Μόσχας (84-76) μέσα σε αποθέωση, με τον Καλαϊτζή και τους υπόλοιπους “πράσινους” να στέλνουν τη δική του αφιέρωση στους Τούρκους μετά το τέλος.

Euroleague 2004-2005 Panathinaikos vs Efes Pilsen quarterfinals game 3


2008/2009: Σίφουνας στη Σιένα

Σιένα-Παναθηναϊκός 53-72

Τη σεζόν 2008/2009 ο Παναθηναϊκός είχε το πληρέστερο ρόστερ της ιστορίας του, με αστέρια σε κάθε θέση, αλλά και αστάθεια στο πρώτο μισό της σεζόν, που είχε οδηγήσει στο περίφημο ξέσπασμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά το παιχνίδι με την Πρόκομ στην κανονική περίοδο.

Κατόπιν άρχισε η… αλλαγή διακόπτη, με τους “πράσινους” να ανεβάζουν στροφές φτάνοντας με πλεονέκτημα έδρας στα playoffs απέναντι στην σκληροτράχηλη Σιένα. Η ιταλική ομάδα έδειξε τη δυναμική της με το “μπρέικ” στο ΟΑΚΑ στο Game 2 (79-84), που έφερε τον Παναθηναϊκό σε μειονεκτική θέση, αφού έπρεπε να κάνει τουλάχιστον μία νίκη στην Ιταλία.

Στο Game 3 στο “Παλαέστρα” ποιος είδε την ομάδα του Ζοτς και δεν τη φοβήθηκε, με το 53-72 να αποτυπώνει εύγλωττα τι είχε γίνει στο παρκέ, όπου το τριφύλλι των Νίκολας (13π.), Σπανούλη (13π.), Πέκοβιτς (11π.), Τσαρτσαρή (8π., 10ριμπ.) έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ και ξαναπήρε το πλεονέκτημα, όμως δεν έμεινε εκεί.

Δύο 24ωρα αργότερα επιβεβαίωσε πως δεν ήθελε να πάει η σειρά σε πέμπτο ματς και με νέα μεγάλη εμφάνιση πήρε δεύτερη νίκη στο “σπίτι” της ομάδας του Πιανιτζιάνι (84-91) για την εξασφάλιση της πρόκρισης στο Final Four του Βερολίνου, όπου κατακτήθηκε το πέμπτο αστέρι.

PANATHINAIKOS-SIENA  90-85 PANATHINAIKOS HIGHLIGHTS

PANATHINAIKOS-SIENA 79-84 PANATHINAIKOS HIGHLIGHTS

SIENA-PANATHINAIKOS 53-72 PANATHINAIKOS HIGHLIGHTS

SIENA-PANATHINAIKOS 84-91 PANATHINAIKOS HIGHLIGHTS


2010/2011: Το έπος της Βαρκελώνης

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 71-75

Το 2011 γράφτηκε ίσως η πιο μεγαλειώδης πρόκριση του Παναθηναϊκού από σειρά playoffs. Πριν το τζάμπολ των αγώνων με την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης και πανίσχυρη Μπαρτσελόνα του Τσάβι Πασκουάλ, οι πιθανότητες “πράσινης” πρόκρισης κάθε άλλο παρά ισχυρές ήταν.

Η προετοιμασία για τη σειρά ήταν άριστη και στο πρώτο παιχνίδι έπεσε η… προειδοποιητική βολή (83-82), παρά την ήττα με τη μεγάλη εμφάνιση του Διαμαντίδη.

Διαβάστε περισσότερα: www.eurohoops.net

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης