Ιστιοπλοΐα: Ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στα «European Youth Championships & Trophy 2018»,

Ιστιοπλοΐα: Ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στα «European Youth Championships & Trophy 2018»,

Στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Αιμίλιος Μόνος και στην τρίτη ο Δικαίος Κερκουλάς στην κατηγορία των Laser 4.7 - Διοργανωτής του πρωταθλήματος ήταν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πάτρας - Ρίου «Ιάσων» και πήραν μέρος 320 αθλητές και αθλήτριες από 40 χώρες

Sailing
Οι καιρικές συνθήκες στον στίβο των αγοριών (άνεμοι έξι μποφόρ) δε βοήθησαν σήμερα για να διεξαχθούν ιστιοδρομίες. Αντίθετα, στα κορίτσια πραγματοποιήθηκε μία κούρσα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός, Σίζαρ Μπαραμπίνο με 18 β.π., με δεύτερο τον Αιμίλιο Μόνο με 28 β.π., τρίτο τον Δικαίο Κερκουλά με 30 β.π., τέταρτο τον Μανώλης Κόλλιας με 37 β.π., ενώ 7ος ήρθε ο Χαράλαμπος Σμυρνής με 57 β.π.

«Στόχος μου ήταν το χρυσό, αλλά ένα πρόβλημα στη μέση μου στις τελευταίες κούρσες με άφησε πίσω. Συνεχίζω για το παγκόσμιο των 4.7, που θα διεξαχθεί στην Πολωνία και το παγκόσμιο των Radial, που θα γίνει στο Κίελο. Εδώ είχε δύσκολο καιρό, αλλά σε κάθε διοργάνωση κάτι μαθαίνεις», δήλωσε ο Αιμίλιος Μόνος.

Για χάρη του Πρωταθλήματος της Πάτρας επέστρεψε στα laser 4.7 o Δικαίος Κερκουλάς. «Είμαι ευχαριστημένος. Δούλεψα πολύ γι΄ αυτή τη διοργάνωση. Είχα πάει στα Radial, αλλά ο προπονητής μου είπε να χάσω κιλά για να αγωνιστώ. Αρχικά είχα αντιρρήσεις. Τελικά δικαιώθηκε. Είμαι πολύ χαρούμενος. Συνεχίζω για το παγκόσμιο των Radial», τόνισε.

Στα κορίτσια, στις τρεις πρώτες θέσεις της γενική κατάταξης πλασαρίστηκαν οι Τζόρτζια Τσινγκολάνι (Ιταλία) με 30 β.π., Ελίνα Φερστάλεν (Βέλγιο) με 30 β.π. και Ούρσουλα Μπάλας (Κροατία) με 39 β.π. Από ελληνικής πλευράς, την καλύτερη θέση κατέκτησε η Μελίνα Γκάρη, που ήρθε 12η στην Ευρώπη, η οποία ήταν απογοητευμένη από την προσπάθειά της, παρόλο που υπήρξε η κορυφαία Ελληνίδα: «Θα μπορούσα να πάω και καλύτερα. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό Laser 4.7 που πήρα μέρος. Οι συνθήκες ήταν καλές και σχεδόν κάθε μέρα είχαμε αέρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης