Έγραψε ιστορία: Πρώτος σκόρερ στην Basket League ο Βασίλης Σπανούλης!

Έγραψε ιστορία: Πρώτος σκόρερ στην Basket League ο Βασίλης Σπανούλης!

O αρχηγός του Ολυμπιακού ξεπέρασε τον Νίκο Χατζή και είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Basket League, γράφοντας ακόμα μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο του ελληνικού μπάσκετ - Δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών πίσω από τον τεράστιο Νίκο Γκάλη!

spanoulis1_main01
Ιστορία έγραψε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήθελε μόλις 9 πόντους, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, για να ξεπεράσει τον Νίκο Χατζή και τους πέτυχε.

Εννέα μόλις πόντοι χώριζαν τον «Kill Bill» από τον βετεράνο γκαρντ που μετρούσε 5.200 και τους πέτυχε φτάνοντας σε μια ακόμα κορυφή.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεκίνησε την καριέρα του στην Α1 με την φανέλα του Αμαρουσίου και η πρώτη του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία ήταν την σεζόν 2001/02 κόντρα στον ΠΑΟΚ. Έμεινε στο παρκέ για 8' λεπτά και 18'' δευτερόλεπτα και μέτρησε 2 πόντους και 1 ασίστ.

Από τότε είναι πάρα πολλά τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει και οι κορυφές που έχει κατακτήσει, με τα όνειρα που έκανε πιτσιρικάς όταν έπιασε την πορτοκαλί μπάλα να μην τολμούσαν αν έφταναν μέχρι εκεί.

Πλέον, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Σπανούλης είναι πρώτος σκόρερ της Basket League και δεύτερος σκόρερ του ελληνικού μπάσκετ πίσω μόνο από τον Νίκο Γκάλη.

Το ρεκόρ ήλθε στα 2'33" για το τέλος της τρίτης περιόδου με τον Πανιώνιο με 2/2 βολές (42-56) και το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη διεκόπη προσωρινά προς τιμήν του! Συμπαίκτες και αντίπαλοι έσπευσαν να συγχαρούν τον αρχηγό και ηγέτη του Ολυμπιακού για την τεράστια επιτυχία του.


Κλείσιμο
Δείτε εδώ το βίντεο: www.gazzetta.gr


spanoulis1_02

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης