Η ΑΕΚ ζητά την εξαίρεση του δικαστή της επιτροπής Εφέσεων για το ματς με τον ΠΑΟΚ

savidis-mixels-paok

Η ΑΕΚ δεν θέλει να εκδικάσει την έφεση του ΠΑΟΚ την Τετάρτη ο άνθρωπος που... άνοιξε την Τούμπα και επέστρεψε τους τρεις βαθμούς στον «Δικέφαλο του Βορρά» για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Την εξαίρεση του δικαστή Δημήτρη Σκουτέρη από την Επιτροπή, η οποία θα δικάσει την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα, ζήτησε επίσημα με έγγραφό της η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

Οι «κιτρινόμαυροι» ως αιτιολογία προβάλλουν την έκδοση της απόφασης για την έφεση του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε προχωρημένη ώρα και λιγότερες από 20 ώρες πριν το ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα, ενώ τονίζεται πως ο κ. Σκουτέρης ελέγχεται πειθαρχικά για όλες τις αποφάσεις που εξέδωσε η Επιτροπή Εφέσεων υπό την προεδρία του.

Υπενθυμίζεται, δε, πως τα γεγονότα της Τούμπας οδήγησαν στη διακοπή του πρωταθλήματος και έφεραν τον κίνδυνο ποδοσφαιρικού αποκλεισμού για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει το έγγραφο που υπογράφει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα dikografies.blogspot.gr:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ
ΑΙΤΗΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ
Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία», που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής και στη διασταύρωση των οδών Ολύμπου και Πάτμου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, κατόχου Α.Φ.Μ. 997364193, Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών.
ΚΑΤΑ
Του Δημητρίου ΣΚΟΥΤΕΡΗ, Προέδρου Πρωτοδικών, Προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.
*******************************************************************
(α) Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 11352/03-04-2018 έγγραφο του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ κ. Αλεξάνδρου Δέδε, μας κοινοποιήθηκε έγγραφο της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, με το οποίο μας γνωστοποιήθηκε ότι στις 11 Απριλίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 εκδικάζεται ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη και του Lubos Michel κατά της υπ’ αριθμ. 86/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού οργάνου της SUPER LEAGUE και εναντίον μας.

(β) Τα πρωτοφανή πραγματικά γεγονότα που συγκροτούν την υπό κρίσην υπόθεση αποτέλεσαν την αιτία της προσωρινής διακοπής του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE και προκάλεσαν την εισήγηση στη FIFA του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης Χέρμπερτ Χούμπελ, για ποδοσφαιρικό Grexit. Συνακόλουθα, η κρινομένη στο δεύτερο βαθμό υπόθεση έχει ιδιάζουσα βαρύτητα για το θεσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού από αυτήν εξαρτάται εν πολλοίς η παραμονή ή μη του ελληνικού ποδοσφαίρου στον χώρο του οργανωμένου ποδοσφαίρου σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ήτοι υπό την ομπρέλα των υπερκείμενων αρχών FIFA και UEFA. Για το λόγο αυτό, η απόφαση που θα εκδοθεί πρέπει να μην έχει την παραμικρή σκιά ή υπόνοια και να είναι αποδεκτή ανεπιφύλακτα, όχι μόνο από τους παράγοντες της δίκης αλλά και από ολόκληρη την εγχώρια και διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα και την κοινωνία εν γένει.

(γ) Τις μεταμεσονύκτιες ώρες και ελάχιστο χρόνο πριν από την τέλεση του επίμαχου αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ την 11η Μαρτίου 2018, εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 9/2018 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, με Πρόεδρο τον καθ’ ου η παρούσα. Η έκδοσή της προκάλεσε πανελλήνιο θόρυβο και συνοδεύτηκε από δυσμενή σχόλια, κυρίως λόγω των συνθηκών εκδόσεώς της οι οποίες ήταν παγκοσμίως πρωτοφανείς. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως σε πληθώρα διατάξεων των αθλητικών Κανονισμών, τίθεται ως ελάχιστο χρονικό όριο για την μεταβολή των συνθηκών διεξαγωγής ενός αγώνα οι 24 ώρες από την τέλεσή του (και προφανώς για μικρότερης σημασίας θέματα τεχνικής οργάνωσής του), όταν η ως άνω απόφαση, η οποία τροποποιούσε, αφενός τη βαθμολογική κατάσταση των ομάδων, αφετέρου τις συνθήκες διεξαγωγής της αναμέτρησης, κοινοποιήθηκε περίπου 18 ώρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα, ημέρα Κυριακή, ήτοι (σε κάθε περίπτωση) μη εργάσιμη ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί, πως η αντίθετη περίπτωση, ήτοι η επιβολή ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, απαιτεί σύμφωνα με τη διάταξη του αρ.33 παρ.4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως μεσολαβεί,μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και της τέλεσης του αγώνα -μησυμπεριλαμβανομένης της ημέρας έκδοσης της απόφασης και ημέρα διεξαγωγής του αγώνα- διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες. Με απλά λόγια και υπό τις ανωτέρω πρωτοφανείς συνθήκες έκδοσης δικαστικής απόφασης ανεξαρτήτως δικαιοδοσίας ή έννομης τάξης, οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΚ κοιμήθηκαν γνωρίζοντας ότι θα παίξουν σε αγώνα χωρίς θεατές και με διαφορά πέντε (5) βαθμών από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ξύπνησαν λίγες ώρες πριν τον αγώνα με την πληροφορία ότι θα παίξουν με θεατές και με διαφορά δύο (2) βαθμών από την ως άνω ΠΑΕ.
Η μεταμεσονύκτια αυτή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων λειτούργησε ως αφετηρία για την πειθαρχική δίωξη του καθ’ ου. Συγκεκριμένα, ηΓενική Επιθεωρήτρια Δικαστηρίων Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Χρυσούλα Παρασκευά, διέταξε όπως ελεγχθούν πειθαρχικά όλες οι αποφάσεις που εξέδωσε η Επιτροπή Εφέσεων υπό την προεδρία του καθ’ ου. Τη διενέργεια της πειθαρχικής έρευνας διενεργεί ήδη η Αρεοπαγίτης κ. Διονυσία Μπιτζούνη, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που ορίζει ο νόμος, προκειμένου να διαπιστωθεί η αμεροληψία της κρίσης του εν λόγω δικαστή.

(δ) Ενόσω διερευνάται πειθαρχικά ο καθ’ ου η παρούσα, λόγω πρωτίστως της ιδιαιτερότητας των συνθηκών έκδοσης της υπ. αριθ. 9/2018 απόφασης της Επιτροπής Σας, η οποία συνδέεται άρρηκτα με τους όρους διεξαγωγής του επίμαχου αγώνα, είναι πρόδηλο ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της αδιαμφισβήτητης αμεροληψίας και του πανθομολογουμένου κύρους που πρέπει να περιαφεί η εκδοθησομένη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, λόγω της εξέχουσας σημασίας που έχει αυτή για το ελληνικό πρωτάθλημα και το ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει, αλλά και της σύνδεσης των πραγματικών συνθηκών τέλεσης του εν λόγω αγώνα, όπως μεταβλήθηκαν ουσιωδώς και αιφνιδιαστικώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 11.03.2018 με την υπ. αριθ. 9/2018 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, υπό την Προεδρεία του καθ’ ου. Ισχυρή περί αυτού ένδειξη αποτελεί η υπερπληθώρα δυσμενών σχολίων σε όλα τα κοινωνικά ή/και επαγγελματικά fora, ακόμη και στο διαδίκτυο, από ανθρώπους όλων των κοινωνικών τάξεων και ποδοσφαιρικών προτιμήσεων, χωρίς να υπάρχει από την άλλη πλευρά ειδική στήριξή του από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Συνεκτιμητέον δε το γεγονός ότι ο ευνοηθείς διάδικος στην υπόθεση για την οποία διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα είναι ο ίδιος με την παρούσα υπόθεση, συνεπώς, προκύπτουν αβιάστως υπόνοιες μεροληψίας υπέρ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι και στο παρελθόν, σε δίκη μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ο πρώτος των καθ’ ων έκανε δήλωση αποχής, ύστερα από επιστολή που ανέφερε κάποιο γεγονός που τον συνέδεε με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Επειδή η αίτησή μας είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής, ερειδόμενη στις διατάξεις των άρθρων 12 του ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ της ΕΠΟ και 52 ΚΠολΔ.
Επειδή έχουμε προφανές έννομο συμφέρον για την άσκησή της.
Για τους λόγους αυτούς
και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας
ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Να εξαιρεθεί ο Δικαστής Δημήτριος Σκουτέρης από την συγκρότηση της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία θα δικάσει την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚκατά της υπ’ αριθμόν 86/2018 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Οργάνου SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ.

Αθήνα, 10 Απριλίου 2018
Για την Αιτούσα

Μηνάς Σ. Λυσάνδρου
Α’ Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

ΣΧΟΛΙΑ (39)

ΜΗ ΦΟΒΑΣΕ αεΚΟΥΛΑ

ΟΙ ΚΟΡΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ π.χ πεναλτυ 2 μετρα εκτος περιοχης γκολ φαουλ στο 93 ' ακυρωση μετα από κατακυρωση ΓΚΟΛ στο 89' στην ΤΟΥΜΠΑ κλπ κλπ ΤΡΕΝΟ ΣΕ ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΟΡΑΚΕΣ...αχ ΚΟΥΛΑ το κατσαρολι σου το χαρισαν οι ΚΟΡΑΚΕΣ....αχ ΚΟΥΛΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

888

ΑΛΛΑΓΗ Α.Φ.Μ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ;;ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

300 000 000 ΕΥΡΩ

ΕΦΑΓΕ 300 000 000 ευρω Η αεΚΟΥΛΑ '''' ΤΑ ΧΡΕΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΙΣΑΝ '''' αντε και σε ανωτερα...

999

Αν βρεις υπάρχον νόμο του κράτους που να το περιγράφει κάνε το.... Επίσης το όνομα δεν άλλαξε, είναι ιδιοκτησία της Ερασιτεχνικής οπότε μην τρελλαίνεσαι....

ΤΟΝ ΚΟΜΙΝΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ

ΤΟΝ ΚΟΜΙΝΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ αεΚΟΥΛΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΚΑΝΕ ΣΤΟ 89' ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ 89'''' ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΑΧΑΡΙΣΤΕΣ....ΚΟΥΛΕΣ.

Τον Καλφόγλου τον ξέχασες????

Ολόκληρο Κύπελλο με 1,5 μέτρο οφσάιντ πήρε ο παοΚΟΥΛΗΣ, κι εσύ κολλάς στο κανονικό οφσάιντ που δόθηκε μέσα από την κάννη του όπλου???? Κανόνισε να πάρεις κανα πρωτάθλημα μήπως φτάσεις την πρώτη ομάδα της Θεσσαλονίκης σε πρωταθλήματα και μετά μιλάμε..... ΚΟΥΛΗ

ΣΤΗΡΙΞΗ ; ΑΠΟ ΠΟΣΟΥΣ ; 5, 10, 15, 20, 25 ....

Αγαπητέ Δημήτρη, που πήγες και έμπλεξες ; Δεν ήξερες, δε ρώταγες ; Πρόσεξε στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ τη σπουδαιότερη φράση <<..χωρίς να υπάρχει από την άλλη πλευρά ειδική στήριξή του από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων>> !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δηλαδή, χωρίς εκ των προτέρων πλάτες και στήριξη από ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ της Ένωσης, πως τολμά και ανεβαίνει στην έδρα ένας δικαστής ; Ενώ, αν έχει συνδικαλιστικές πλάτες ανεβαίνει και κάνει ό,τι θέλει. Δεν υπάρχει πολιτισμένο Κράτος που να διανοηθεί κρατικός παράγοντας ή εκ του ιδιωτικού τομέα φυσικό ή νομικό πρόσωπο, όχι να το γράψει δημόσια, αλλά να το ψελλίσει .... Στο τριτοκοσμικό Ελλαδιστάν, κανένα πρόβλημα ... Συμπέρασμα : Την άλλη φορά, για να γίνεσαι σοφός και έμπειρος, φρόντισε να έχεις και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ στήριξη και όλα θα πάνε καλά ... όποια απόφαση και αν έχεις βγάλει.

ΕΚΛΟΓΕΣ

σε λίγες εβδομάδες η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., ήδη οι υποψήφιοι επισκέπτονται όλα τα δικαστήρια της Ελλάδας για ομιλίες, τις σχετικές γνωριμίες και τη στήριξη (ατομικά ή ομαδικά) με ψήφους

Ελλάς Μακεδονία

Ο καλύτερος Δικαστής ---Πρωθυπουργος --- Υπουργός --- το καλύτερο λα Μόγιο τελικά άς τό πάρει. Ζήτω ό Αθλητισμός...

Πρώτα νίκη σε ντέρμπυ, μετά πρωτάθλημα

Οταν ο ΠΑΟΚ κερδίσει έστω και ένα ντέρμπυ, τότε μπορεί να έχει απαιτήσεις για πρωτάθλημα. Μέχρι τότε να βγάλουν το σκασμό. Βαρεθήκαμε φέτος να ασχολούμαστε με τα επεισόδια που δημιουργούσαν συνεχώς οι κάφροι οπαδοί του και η διοίκησή του. Τους χάρισαν πέρυσι ένα χάρτινο κύπελλο, αποθρασύνθηκαν λόγω της ατιμωρησίας που τους παρείχαν οι διάφοροι σκουτέρηδες και νομίζουν ότι κάθε μέρα θα είναι του Αη Γιαννιού. Αμ δε.....

τι λες ρε μεγαλε

7 αγωνες χωρις κοσμο δεν ειναι τιμωρια???η μηπως μονο ο ΠΑΟΚ εκανε επεισοδια στον τελικο??

προταση

βαλτε δικαστεσ αυτους που δωσαν 100 αναβολες μεχρι να παραγραφει ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟΥ λαδεμπορα,,,,αυτο για το οποιο προφυλακιστηκε αλλα επαθε ξαφνικα αδιαθεσια κ αφεθηκε....

ΧΑΡΤΙΝΟΣ

ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΣΚΟΛΑΡΙΚΗ Κ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ....ΕΙΝΑΙ ΑΕΚΤΣΗΔΕΣ Κ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.....ουτε καν δεχτηκαν βιντεο αποδυτηριων κ δεχτηκαν αλλαγη φα 5 μερες μετα χωρις εξηγησεις απο αρετοπουλο-κομινη

ηγ

το χαρτινο πρωταθλημα το πηρε με βοηθεια αθηναικων μμε που καναν κλιμα η αεκ2014 που φεσωσε 300εκ το δημοσιο με εικονικο υποβιβασμο ....ειναι η κλεψια του αιωνα κ μιλαν κιολας οι κλεφτες

Θανάσης

Χα χα χα τα ΑΕΚακια θέλουν και δικαστή της αρεσκίας τους μετά τον διαιτητή για να πάρουν το "πρωτάθλημα" που μόνο πρωτάθλημα δεν είναι. Ας το πάρουν και να το βάλουν εκεί που ξέρουν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

paok220

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τη φωτιά σε όλο το ματς και τελικά στις καθυστερήσεις κατάφερε να δεχθεί ένα απίθανο γκολ από τους Σλοβάκους και πλέον βρίσκεται με την πλάτη  στον τοίχο εν όψει του επαναληπιτκού της επόμενης εβδομάδας

28
ak000

Το ιδανικό ξεκίνημα της ΑΕΚ με το γκολ του Λιβάγια στο 4', δεν είχε την ανάλογη συνέχεια, με τον πρώτο αγώνα των play offs του Europa League να εξελίσσεται σε... εφιάλτη -Από δύο κόρνρ ο Εκουμπάν έκανε το 1-2 στο πρώτο ημίχρονο και στο 70' ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 1-3

32