Επιστολή ΕΠΟ στη FIFA για αποφυγή του Grexit

panathaepos

Θα απαντά ένα προς ένα στα σημεία που θίγει η παγκόσμια ομοσπονδία απειλώντας με «αποκλεισμό» το ελληνικό ποδόσφαιρο

Μία αναλυτική επιστολή προς τη FIFA, με την οποία θα απαντά σε όλα τα σημεία που θίγει η πλευρά της παγκόσμιας ομοσπονδίας απειλώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο με καθεστώς απομόνωσης, ετοιμάζει η ΕΠΟ.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου, Βαγγέλη Γραμμένου, με τους συνεργάτες του, αποφασίστηκε η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί και η οποία θα βασίζεται σε πέντε άξονες. Στόχος είναι να πειστεί η FIFA πως δεν θα πρέπει να κάνει δεκτή την εισήγηση του επιτετραμμένου Χέρμπερτ Χούμπελ για ποδοσφαιρικό Grexit.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άρη Ασβεστά στην «Ώρα των Σπορ», τα πέντε σημεία στα οποία εστιάζει η ΕΠΟ για να αποφευχθεί ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τα του διεθνούς ποδοσφαίρου είναι:

-Δέσμη μέτρων για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και σύσταση επιτροπής που θα συνεδριάζει στις αρχές κάθε εβδομάδας και θα παραπέμπει πειθαρχικά όσους κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις ή αναρτήσεις στα social media.

-Σύντμηση ημερομηνιών για τις εκδικάσεις των δικαστικών υποθέσεων από τα αρμόδια όργανα, με παραπομπή στο Πρωτοδικείο ή το Εφετείο για όποιον δικαστή χορηγεί πάνω από μια αναβολή σε υπόθεση δίχως να συντρέχει σημαντικός λόγος.

-Συζήτηση με τη FIFA για το πρωτάθλημα της Super League, με πιθανή τη σύσταση επιτροπής παρακολούθησης που θα απαρτίζεται από ανθρώπους της παγκόσμιας και της ελληνικής ομοσπονδίας και η οποία θα ασχολείται με το ελληνικό πρωτάθλημα.

-Υπενθύμιση στην FIFA πως την τρέχουσα περίοδο επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές, από τιμωρίες κεκλεισμένων των θυρών μέχρι και αφαίρεσης βαθμών, στους «μεγάλους».

-Σημείωση προς τη FIFA πως η νέα διοίκηση της ΕΠΟ ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, δίχως περιθώρια παρέμβασης στους κανονισμούς, πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν από το προηγούμενο καθεστώς, αλλά και πως ο έλεγχος της διαιτησίας εξακολουθεί να ανήκει στην παγκόσμια ομοσπονδία με την ΕΠΟ να μην έχει δυνατότητα παρέμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

santiago-solari

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο συνεδρίασε σήμερα, συμφώνησε στην πρόσληψη του Σαντιάγκο Σολάρι ως προπονητή της πρώτης ομάδας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021», αναφέρει η ανακοίνωση