Ραβένα - Ολυμπιακός 3-1: Αυτοκτόνησε αλλά μπορεί να πάρει την κούπα στο ΣΕΦ!

Ραβένα - Ολυμπιακός 3-1: Αυτοκτόνησε αλλά μπορεί να πάρει την κούπα στο ΣΕΦ!

Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την δυνατή Ραβένα, όμως... χάρισε το 4ο σετ και ηττήθηκε με 3-1 - Παρ' όλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι στη ρεβάνς του ΣΕΦ με τη δύναμη του κόσμου μπορούν να κάνουν την... ανατροπή κούπας!

Ravena
Η επιστροφή σε τελικό Ευρωπαϊκού Κυπέλλου μετά από 13 χρόνια ήταν για τον Ολυμπιακό μεγάλη επιτυχία. Οι Πειραιώτες ωστόσο θέλουν το κάτι παραπάνω, καθώς το καλοκαίρι φτιάχτηκαν για να φτάσουν ως το τέλος. Αυτό το παραπάνω μπορούν να το πετύχουν, παρά την ήττα τους μέσα στην Ιταλία.

Οι αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα ηττήθηκαν με 3-1 (26-24, 23-25, 25-20, 25-23) από την Ραβέννα, ωστόσο όπως έδειξαν μπορούν στη ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης στο γεμάτο ΣΕΦ να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν το τρίτο τους Ευρωπαϊκό τρόπαιο. Για να τα καταφέρουν χρειάζεται να κερδίσουν με 3-0 ή 3-1 και μετά να πάρουν και το χρυσό σετ. Το σίγουρο είναι πως έχουν τις δυνατότητες να το πετύχουν.

Και τις έχουν γιατί όταν παλεύεις απέναντι σε έναν τέτοιον αντίπαλο μέσα στο σπίτι του, χάνει τα δύο από τα τρία σετ στις λεπτομέρειες και με την μικρότερη δυνατή διαφορά (στο τρίτο μάλιστα και τέταρτο στον αγώνα, ήταν μπροστά με 20-22), τότε μπορείς να αισιοδοξείς.

Οι Ιταλοί ωστόσο που όπως αναφέραμε έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα του να παίζουν ντέρμπι κάθε βδομάδα, βρίσκονται ένα βήμα μπροστά, όμως ξαναλέμε ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει, ειδικά αν παίξει καλύτερα (χειρότερα δύσκολα γίνεται) ο Οϊβάνεν. Ο Φινλανδός επιθετικά ήταν κακός όπως και ο Μπέμε. Και όταν χάνεις στις λεπτομέρειες με 3-1 χωρίς καλή απόδοση από δύο σημαντικούς για την ομάδα σου παίκτες, τότε δεν γίνεται να μην ελπίζεις στη ρεβάνς.


Ντέρμπι στο πρώτο και νίκη με άσο του Πολγκάχιεν
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ που ήταν ισορροπημένο όπως άλλωστε και συνολικά το μεγαλύτερο μέρος του ματς. Οι Ιταλοί προσπάθησαν από το ξεκίνημα να πιέσουν στο σερβίς που είναι και το μεγάλο τους όπλο, κάτι που οι Πειραιώτες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν πολύ καλά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να φτάσουν πόντο-πόντο έως το τέλος με τους γηπεδούχους να κάνουν το 1-0 με άσο του Πολγκάχιεν. Θυμίζουμε άλλωστε πως η Ραβέννα μπορεί να τερμάτισε στην 8η θέση στο Ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά ήταν η δεύτερη στους άσους, πίσω μόνο από την Περούτζια.

Δυσκολεύτηκε αλλά έκανε το 1-1
Στο δεύτερο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να ισοφαρίσει και έδειξε πως θα το έκανε με άνεση, καθώς προηγήθηκε με 13-18. Ωστόσο εκεί που όλα έδειχναν πως θα γινόταν άνετα η ισοφάριση, οι Ιταλοί και πάλι πίεσαν στο σερβίς, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν συνεχόμενα λάθη, φτάνοντας έτσι στο 22-23. Οι παίκτες του Μουνιόθ πάντως ήταν αποφασισμένοι να μην χάσουν την ευκαιρία με μπλοκ του Πετρέα ισοφάρισαν «παγώνοντας» τ5ο γεμάτο κλειστό της Ραβέννα.

Το μόνο σχετικά εύκολο σετ
Κλείσιμο
Το τρίτο σετ ήταν αυτό με το λιγότερο ενδιαφέρον, παρότι οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο έως και το 15-15. Στο σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι πήραν μια διαφορά τριών πόντων, την κράτησαν σχετικά άνετα και έφτασαν στο 2-1 με το εύκολο 25-20 δείχνοντας αποφασισμένοι για να πάρουν τη νίκη.

Αυτοκτονία στο τέταρτο και ήττα για Ολυμπιακό
Και έτσι φτάσαμε στο τέταρτο και τελευταίο όπως φάνηκε σετ. Ένα σετ το οποίο ο Ολυμπιακός έλεγχε από το ξεκίνημά του. Με τον Αλεξίεφ να έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του, οι Πειραιώτες έδειχναν πως θα έστελναν το ματς στο τάι μπρέικ. Προηγήθηκαν με 4 πόντους (11-15) και παρότι είδαν τους αντιπάλους τους να τους φτάνουν και να τους περνάνε (18-17) αντέδρασαν και προηγήθηκαν με 20-22. Εκεί όμως που όλε έδειχναν πως θα έφταναν στο 2-2, τα συνεχόμενα λάθη και η κακή υποδοχή στο όχι και τ΄λοσο φοβερό σερβίς του Ντιαμαντίνι έδωσαν τη νίκη στους Ιταλούς που πήραν και το προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Τα σετ: 26-24, 23-25, 25-20, 25-23
ΡΑΒΕΝΑ (Σόλι): Ορντούνα 4 (1/3 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Πόγκλαγιεν 13 (10/25 επ., 3 άσσοι, 41% υπ. - 14% άριστες), Γκεοργκίεφ 10 (7/13 επ., 3 μπλοκ), Ντιαμαντίνι 8 (6/7 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μαρεσάλ 13 (11/27 επ., 2 άσσοι, 45% υπ. - 30% άριστες), Μπούτσεγκερ 19 (17/42 επ., 2 μπλοκ) / Γκόι (λ, 45% υπ. - 30% άριστες), Ραφαέλι 4 (3/4 επ., 1 μπλοκ), Γκουτιέρεζ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μουνιόθ): Οϊβάνεν 14 (10/34 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Πετρέας 6 (2/5 επ., 4 μπλοκ), Μπέμε 10 (5/15 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Ντρίζγκα, Αλεξίεφ 13 (13/26 επ., 72% υπ. - 32% άριστες), Ραούβερντινκ 13 (13/27 επ., 56% υπ. - 33% άριστες) / Στεφάνου (λ, 30% υπ. - 26% άριστες), Δαρίδης (λ), Χριστοφιδέλης (57% υπ. - 0% άριστες), Ζουπάνι 1 (1/2 επ.), Στιβαχτής.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης