Η Γουεστ Χαμ «τελείωσε» τους οπαδούς που έκαναν ντου στο ματς με την Μπέρνλι

Η Γουεστ Χαμ «τελείωσε» τους οπαδούς που έκαναν ντου στο ματς με την Μπέρνλι

Τα «σφυριά» απέκλεισαν δια βίου τους φίλους της ομάδας που εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού σταδίου του Λονδίνου μετά τη βαριά ήττα με 3-0

Την ώρα που στην Ελλάδα συζητούμε τι μέτρα θα υπογράψουν οι ομάδες για να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα και σε λίγες εβδομάδες δεν θα θυμόμαστε για ποιο λόγο έγινε η διακοπή, στην Αγγλία οι αποφάσεις παίρνονται σχεδόν άμεσα και είναι οδυνηρές, όπως συνέβη στην περίπτωση της Γουέστ Χαμ.

«Από τη στιγμή που υπήρχαν τόσο σοβαρά επεισόδια και ανεπίτρεπτες επιθετικές συμπεριφορές έπρεπε να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά…». Μέσα σε λίγες λέξεις η διοίκηση της Γουέστ Χαμ έδωσε το κεντρικό νόημα των όσων την οδήγησαν στην απόφαση της να απαγορέψει δια βίου την είσοδο στο γήπεδο όλων των εκείνων των οπαδών που εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού σταδίου (κατά τη διάρκεια, αλλά και στο τέλος του αγώνα) προκαλώντας επεισόδια κι έχοντας ως στόχο μέλη της διοίκησης.

«Η 10η Μαρτίου (ημέρα που έγιναν τα επεισόδια) ήταν μία από τις πλέον οδυνηρές μέρες στην ιστορία του συλλόγου», είπε ο αντιπρόεδρος των «Hummers» Κάρεν Μπρέιντι, ενώ στην επίσημη ανακοίνωση της η Γουέστ Χαμ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Υπάρχει μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή βίας κι ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που τίθεται σε κίνδυνο η ευημερία των υπολοίπων θεατών από μια μικρή μερίδα και δεσμευόμαστε να εξασφαλίσουμε ένα άνετο και κυρίως ασφαλές περιβάλλον για όλους τους θεατές».

Επιπροσθέτως οι Λονδρέζοι σε συνεργασία με την Επιτροπή που έχει την ευθύνη του Ολυμπιακού σταδίου, ανακοίνωσε αυξημένα μέτρα για τον επερχόμενο εντός έδρας αγώνα με την Σαουθάμπτον, προειδοποιώντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά θα τεθεί και θέμα έξωσης του συλλόγου από το γήπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΧΥΖ

Είδατε πουθενά στον κόσμο να τιμωρούνται ομάδες με ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ή ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ? Τιμωρείται ΑΥΣΤΗΡΑ αυτός που έκανε την παράβαση και κανείς άλλος. Ποινές: Φυλακή, χρηματικό πρόστιμο, δια βίου αποκλεισμός από το γήπεδο, περιορισμένος αποκλεισμός από το γήπεδο, υποχρεωτική κοινωφελής εργασία. Τα προβλήματα αυτά τα έχουν λύσει στην Ευρώπη εδώ και 30 χρόνια. Εμείς προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό, με ηλίθιους και ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ και κυρίως με πολλά παραθυράκια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης