Νότια Αφρική: Ληστές προσπάθησαν να ακρωτηριάσουν με πριόνι αθλητή του τρίαθλου

Νότια Αφρική: Ληστές προσπάθησαν να ακρωτηριάσουν με πριόνι αθλητή του τρίαθλου

Από το δεξί πόδι έκοψαν μύες, νεύρα και κόκαλο αλλά ευτυχώς όχι τη μηριαία αρτηρία - Άφησαν στη μέση το κόψιμο του αριστερού ποδιού

Νότια Αφρική: Ληστές προσπάθησαν να ακρωτηριάσουν με πριόνι αθλητή του τρίαθλου
Σοκ έχει προκαλέσει στη Νότια Αφρική η είδηση της επίθεσης σε βάρος ενός εκ των πιο διάσημων αθλητών της χώρας από αγνώστους οι οποίοι προσπάθησαν να του κόψουν και τα δύο πόδια με πριόνι.

Ο 27χρονος αθλητής του τρίαθλου Mhlengi Gwala έκανε ποδήλατο στα πλαίσια της προπόνησής του όταν ξαφνικά τον σταμάτησε μια ομάδα αγνώστων με σκοπό να τον ληστέψει.

Οι ληστές, όμως, δεν αρκέστηκαν στα χρήματα και το κινητό τηλέφωνο που τους έδωσε ο 27χρονος αθλητής αλλά έβγαλαν ένα πριονι και με αυτό προσπάθησαν να ακρωτηριάσουν τον Gwala.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με άνθρωπο που μίλησε με τον αθλητή, οι άγνωστοι δράστες τον κατέβασαν από τον ποδήλατο και άρχισαν να κόβουν με πριόνι το δεξί του πόδι. Οι γιατροί που εξέτασαν τον Gwala είπαν ότι του έκοψαν μύες, νεύρα και κόκαλο αλλά ευτυχώς δεν πέτυχαν τη μηριαία αρτηρία. 

Στη συνέχεια οι ληστές άρχισαν να κόβουν και το αριστερό πόδι του αθλητή αλλά σταμάτησαν το φρικαλέο έργο τους στη μέση αφήνοντας τον Gwala να σέρνεται μέχρι έναν δρόμο, εκεί όπου τον βρήκε ο οδηγός ενός διερχόμενου αυτοκινήτου που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Η επίθεση έχει θορυβήσει και άλλους αθλητές που επιλέγουν τη διαδρομή που ακολούθησε ο 27χρονος για να προπονηθούν ενώ μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί αποτέλεσε στόχο ο Gwala.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Νότιας Αφρικής καταδίκασε την «απαράδεκτη» επίθεση και εξήγγειλε τη διεξαγωγή μεγάλης έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης