ΠΑΟΚ - Καρσίγιακα 74-68: Έκανε μισή δουλειά...

ΠΑΟΚ - Καρσίγιακα 74-68: Έκανε μισή δουλειά...

Ο ΠΑΟΚ έκανε βήμα πρόκρισης στους «8» του BCL καθώς επικράτησε της Καρσίγιακα στο «Παλατάκι» με 74-68, αλλά θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» την πρόκριση αφού προηγήθηκε έως και με διαφορά 19 πόντων!  

ΠΑΟΚ - Καρσίγιακα 74-68: Έκανε μισή δουλειά...
Ο ΠΑΟΚ είχε ενέργεια, καλή λειτουργία και στις δύο πλευρές του παρκέ αλλά και ικανοποιητικό ποσοστό ευστοχίας στο μακρινό σουτ στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό που δεν είχε, ήταν ίση αντιμετώπιση από τους διαιτητές της αναμέτρησης καθώς τα κριτήρια ήταν εντελώς διαφορετικά, γεγονός που προκάλεσε τον εκνευρισμό των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο τέλος του πρώτου μέρους η ελληνική ομάδα είχε προβλήματα από τα 18 φάουλ με τα οποία χρεώθηκε συνολικά, ενώ η Καρσίγιακα με μόλις επτά δεν είχε σχετικό πρόβλημα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο ασφαλέστερος τρόπος σκοραρίσματος για την τουρκική ομάδα ήταν από τη γραμμή των ελευθέρων βολών έχοντας 16/22 προσπάθειες. Ο ΠΑΟΚ πήγε μόλις τρεις φορές στη γραμμή της… φιλανθρωπίας και βασίστηκε στην ευστοχία του στο τρίποντο (6/15 σουτ) αλλά και στους πόντους που βρήκε στο transition game. Ωστόσο, κάθε φορά που έκανε απόπειρα να ξεφύγει στο σκορ (10-4, 5’ και 25-20 στο 16’) δεν είχε τον τρόπο για να επενδύσει πάνω σ’ αυτή καθώς η Καρσίγιακα κρατιόταν όρθια από τους πόντους των Κένεντι, Τουρέν (σ. σ. σημείωσαν τους 19 από τους 37 πόντους της ομάδας τους στο πρώτο μέρος). Ο ΠΑΟΚ πήρε ενέργεια από τον Πέτεγουεϊ, την τελική πάσα από τον Γκος (4 ασίστ στο πρώτο μέρος) και στο τέλος του πρώτου μέρους είχε το προβάδισμα με 39-37.

Ο ΠΑΟΚ «στραγγάλισε» την Καρσίγιακα στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς τη περιόρισε στους σε αυτό το διάστημα. Μέσα από την άμυνά του βρήκε ρυθμό και στην επίθεση με τον Νταρνέλ Τζάκσον να κάνει (αρχικά) τη διαφορά για να ακολουθήσει ο Κατσίβελης. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 49-40 (26’), πάτησε έως και σε διαφορά 12 πόντων (54-42, 29’), ενώ η περίοδος έκλεισε με σκορ 55-44. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο τέλος της περιόδου, ο ΠΑΟΚ είχε επτά κοψίματα προεξέχοντος του Χρυσικόπουλου που είχε τρία μπλοκ.

Κλείσιμο
Η ελληνική ομάδα είχε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά (57-44, 31’) στις αρχές της τελευταίας περιόδου, δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση αλλά με σταθερά καλή την άμυνά της και περιορίζοντας την Καρσίγιακα στους έξι πόντους στο πρώτο τετράλεπτο δεν έχασε τον έλεγχο (60-50, 36’). Η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έβαλε λογική στο παιχνίδι της στην επίθεση, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και με 9-0 σερί προηγήθηκε με 69-50(36:30). Ωστόσο, δεν διαχειρίστηκε σωστά τα τελευταία λεπτά καθώς χαρακτηρίστηκε από βιασύνη και λάθη που έδωσαν τη δυνατότητα στους Τούρκους να σκοράρουν στο transition game. Έτσι η διαφορά μειώθηκε στους δέκα πόντους (71-61) περίπου 90 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Εκεί η Καρσίγιακα έχασε τον Ουότερς ο οποίος αποχώρησε κουτσαίνοντας από το παρκέ αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε το καθαρό μυαλό για να το εκμεταλλευτεί. Με τρίποντο του Τζόουνς η διαφορά μειώθηκε στους έξι πόντους (74-68) και ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ πήρε το ελάχιστο από αυτό που θα μπορούσε να πάρει από αυτό το παιχνίδι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πιο ομάδα από την Καρσίγιακα. Έχει ικανότητα στην άμυνα, δεν είναι τυχαίο το ότι περιόρισε την τουρκική ομάδα 17 πόντους χαμηλότερα από τον μέσο όρο του αλλά στο τέλος αδίκησε την προσπάθειά του.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Φιλ Γκος έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ στην τελευταία περίοδο και ουσιαστικά εκτόξευσε τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ. Ο Δημήτρης Κατσίβελης ήταν αυτός που πέρασε χειροπέδες στον Ουότερς και είχε πληθωρική παρουσία. Επίσης, ο Ουσμάν Κρουμπάλι ανανέωσε επιθέσεις με τα ριμπάουντ και ανταποκρίθηκε στις αλλαγές στα σκριν.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νταρνέλ Τζάκσον κουβάλησε τον ΠΑΟΚ έως ότου ο τελευταίος βρει χημεία με τα δίδυμα Κρουμπάλι-Χρυσικόπουλος ή Κρουμπάλι-Μαργαρίτης κάτω από το καλάθι.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Εκτός του Ντόμινικ Ουότερς που τελείωσε το παιχνίδι χωρίς ασίστ, ο Τζάρεντς Τζόουνς ήταν κάκιστος εκτελεστικά και σε… απόσταση από το καλάθι.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο ΠΑΟΚ έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον ιθύνοντα νου της Καρσίγιακα, καθώς ο Ντόμινικ Ουότερς δεν ανταποκρίθηκε τόσο στα οργανωτικά καθήκοντά όσο και στα εκτελεστικά καθήκοντά του.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ είχε κακή διαχείριση παιχνιδιού στα τελευταία 3:30 λεπτά καθώς προηγήθηκε με διαφορά 19 πόντων αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό για να την κρατήσει. Η Καρσίγιακα στην επίθεση λειτούργησε σαν ερασιτεχνική ομάδα και βασίστηκε στο άναρχο μπάσκετ.
Τα δεκάλεπτα: 20-16, 39-37, 55-44, 74-68.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης