Κλιμακώνεται ο «πόλεμος» στην Ομοσπονδία Άρσης Βαρών

Κλιμακώνεται ο «πόλεμος» στην Ομοσπονδία Άρσης Βαρών

Σε παραίτηση προχώρησαν πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, τα οποία με επιστολή τους βάζουν ξανά στο στόχαστρο τον πρόεδρο της ΕΟΑΒ, Πύρρο Δήμα για τις επιλογές και τους χειρισμούς του

Οι λόγοι που οδήγησαν στη, παραίτηση τα πέντε μέλη, ανάμεσα τους ο πρώην πρόεδρος Κώστας Κορλός και ο Λεωνίδας Σαμπάνης είναι η εκδίωξη του ομοσπονδιακού προπονητή, Βαλέριου Λεωνίδη, αλλά κυρίως η απαξίωση της εθνικής ομάδας, η οποία έφτασε να σιτίζεται από συσσίτιο της εκκλησίας, την ώρα που ο Πύρρος Δήμας εξασφάλιζε χορηγίες διά της ΕΟΑΒ για το Ινστιτούτο Πύρρος Δήμας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. 

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης: "κ.Πρόεδρε, η απόφασή σας να παύσετε τον κατά σειρά ετών εθνικό προπονητή και ολυμπιονίκη κ. Βαλέριο Λεωνίδη σε συνδυασμό με την απομάκρυνση των αθλητών της εθνικής ομάδας από τον Άγιο Κόσμα, ξεχείλησε το ποτήρι.

κ.Πρόεδρε, εν γνώσει μας, εθελοτυφλούσαμε και προσπεράσαμε πολλάκις στο παρελθόν τις κατ’ εξακολούθηση ατυχείς αποφάσεις σας έχοντας ως αρχή και κι απώτερο σκοπό την ενότητα και ομόνοια της ομοσπονδίας. Συνεργαστήκαμε παλαιοί και νέοι συνοδοιπόροι σας (φίλοι πραγματικοί) προκειμένου να καλύψουμε όλα τα κενά που άφησαν πίσω τους οι περιορισμένες, αν όχι ανύπαρκτες, διοικητικές σας ικανότητες. Έτσι, προπονηθήκαμε και σηκώσαμε με επιτυχία τη μπάρα της ομοσπονδίας με το διόλου αμελητέο βάρος των 380.000 οικονομικού ελλείμματος και τα καταφέραμε.

Σήμερα, η ομοσπονδία μας δεν οφείλει σε κανένα πέραν του Έλληνα και της Ελληνίδας που έχει αναλάβει την υποχρέωση να τους κάνει υπερήφανους σε κάθε ευκαιρία.

Δουλέψαμε και λειτουργήσαμε (πάντα έχοντας στην φαρέτρα μας πενιχρές οικονομικές δυνατότητες) στηριζόμενοι στον εθελοντισμό και την ανιδιοτέλεια των στελεχών της ομοσπονδίας, προπονητών κι άλλων παραγόντων. Όλοι εκείνοι μαζί, δημιούργησαν τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες κι αποτελέσματα που μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις συνθήκες και τις κορυφαίες στιγμές επί της εποχής του κ. Γιάννη Σγουρού. Συμμετείχαμε σε όλες τις παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές υποχρεώσεις μας για το 2017 (όσο οικονομικά ακατόρθωτο και να φάνταζε) κατακτώντας αξιοπρεπείς κι αξιοσημείωτες διακρίσεις ακόμα και με χρυσά, ασημένια και αργυρά μετάλλια τα οποία ανταποκρίθηκαν στην πλούσια παράδοση κι ιστορία της ομοσπονδίας;

Εσείς λοιπόν, αντί να συνεχίσετε αυτό που εμείς με τόσο κόπο χτίσαμε ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;

1. Αναγκάσατε τους αθλητές να αποταθούν στην ενορία της Καλλιθέας για να σιτίζονται

2. Διώξατε τον εθνικό προπονητή που κατ’ ομολογία είναι ότι καλύτερο έχει το άθλημα μας

3. Προσλάβατε ένα δημοσιογράφο, με τις απολαβές του οποίου θα μπορούσαν να καλύπτονται οι ανάγκες σίτισης έως και 3 αθλητών τον μήνα. Γιατί λοιπόν προβήκατε σε μια τέτοια ενέργεια; Μήπως χρειαζόσασταν προσωπικό δημοσιογράφο ή blogger για να καλύπτει τις προπονήσεις σας στην Αμερικάνικη Ομοσπονδία Άρσης Βαρών…

Ίσως για εσάς αυτά να αποτελούν ξεπερασμένες αξίες που δεν σας αγγίζουν. Ετσι τον περασμένο Νοέμβριο πήρατε την απόφαση να επανακτήσετε τον έλεγχο τους ομοσπονδίας με πρόταση μομφής εναντίον εκείνων που έβαλαν υγιή θεμέλια, στην ομοσπονδία και στο άθλημα που εκπροσωπείτε θελήσατε να απομακρυνθούν εκείνοι οι οποίοι εξέφρασαν διαφορετική άποψη από την δική σας και δεν συμφωνήσαν με την δική σας πρόταση η οποία δέσμευσε την ομοσπονδία μας να διοργανώσει όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα της στην Χαλκιδική, επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο τόσο τα σωματεία όσο και τους αθλητές.

Διαφωνήσαμε κάθετα με την παράλληλη εμπλοκή, σε δυο καίριες θέσεις, του για πολλά έτη συνεργάτη σας κ.Γιώργου Ανατολίτη τόσο στο «Ίδρυμα Πύρρος Δήμας» όσο και στις χορηγίες της ομοσπονδίας. Επίσης ήρθαμε σε αντιπαράθεση με την απόφασή σας να μοιράζετε το χρόνο σας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, ορίζοντας μάλιστα «τοποτηρητή» για τους μήνες που θα λείπετε στην άλλη άκρη του κόσμου.

Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία ένας άνθρωπος να κατέχει σημαντικές και νευραλγικές θέσεις σε δύο ομοσπονδίες παράλληλα, οι αθλητές των οποίων μάλιστα είναι αντίπαλοι στις διεθνείς διοργανώσεις: i)πρόεδρος της ΕΟΑΒ και ii)μόνιμος τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας της ΗΠΑ.

Κύριε πρόεδρε, η ελληνική Άρση Βαρών δεν είναι προσωπική υπόθεση και «μαγαζάκι» κανενός. θα πρέπει να αναλογιστείτε επιτέλους ότι αν δεν υπήρχε ο άνθρωπος με την έμπνευση και το όραμα, του Γιάννη Σγουρού, αλλά και τα εκατομμύρια επιχορηγήσεων που εξασφάλιζαν τις ιδανικότερες συνθήκες προετοιμασίας, δεν θα είχατε γίνει παγκόσμιος θρύλος της Άρσης Βαρών. Μπορεί το άθλημα να είναι ατομικό, αλλά η δουλειά είναι ομαδική κι αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα.

Μέχρι να το μάθετε, και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ακατανόητες ενέργειές σας, εμείς τα παρακάτω υπογράφοντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Α.Β. υποβάλλουμε την παραίτησή μας, ακολουθώντας το δρόμο που πρώτη χάραξε πριν από μερικές εβδομάδες η Κυριακή Γαλάνη.

Φιλικά,

Κορλός Κωνσταντίνος

Παρασκευόπουλος Γεώργιος

Σαμπάνης Λεωνίδας

Μπακογιάννης Σωτήριος

Τρυφιάτης Παναγιώτης

Υ.Γ. Κύριε Δήμα σας αποχαιρετούμε από την ομοσπονδία μας… Εμείς θα φύγουμε, μα θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέσα στον όμορφο και δύσκολο κόσμο του αθλητισμού".
Πηγή:www.gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Θανάσης

Οι σύμβουλοι που παραιτήθηκαν, ποια σωματεία εκπροσωπούσαν και ποια εκπροσωπούν τώρα - κανένα; Ο σημερινός δημοσιογράφος κοστίζει. Επί προηγούμενης διοίκησης δεν κόστιζε;

Μπάμπης

Γιατί λένε ανοησίες; Πότε συμμετείχαν στο παγκόσμιο του 2017, στις ΗΠΑ. Συμμετείχαν μόνον σε ότι ήταν στην Ευρώπη και μάλιστα δίπλα μας, Αλβανία και Κόσοβο. Σου λέει δεν ξέρει ο κόσμος, θα τα χάψει.

Γιώργος

Πέντε ΣΥΡΙΖΑίοι σύμβουλοι παραιτήθηκαν, γιατί θέλουν να φάνε την ομοσπονδία. Αυτό είναι όλο το νταραβέρι.

Νικόλαος

Οι συγκεκριμένοι παραιτηθέντες σύμβουλοι, δεν είχαν καμία σχέση με σωματεία. Δεν εκπροσωπούσαν κανέναν. Είπαμε να βοηθήσουν αλλά.... Στην τελευταία Γενική Συνέλευση (Δεκεμβρίου), δεν είχαν την δυνατότητα να παραστούν καν, διότι δεν είχαν εκπροσώπηση από κανένα σωματείο. Στις επόμενες εκλογές απλά θα πάνε σπίτι τους. Τζάμπα το πανηγύρι.

Δρυίδης -Πανοραμίξ-Ιακώβου

Τι τους έκανες ρε Δρυίδη -Πανοραμίξ-Ιακώβου με το μαγικό ζωμό σου των γαλατών αρσιβαριστών μας ; Τα μυαλά όλων γίναν γιαούρτι μόλις πέρασε η επήρεια και να τα αποτελέσματα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

semedo1

Ο Ρούμπεν Σεμέδο αποτελεί μία από τις μεγάλες μεταγραφικές επιθυμίες του Μαρτίνς, που τον πιστεύει ως παίκτη και ο Ολυμπιακός κάνει ότι περνάει από το χέρι του να κλείσει τον στόπερ της Βιγιαρεάλ.

d65hapzu8aakt0g

Με τον Ντρέιμοντ Γκριν να είναι εξαιρετικός πετυχαίνοντας triple double και τον Κάρι ασταμάτητο με 36 πόντους, οι Ουόριορς πέρασαν και από τον Πόρτλαντ επικρατώντας των Μπλέιζερς με 110-99 και έκαναν το 3-0 στους τελικούς της Δύσης.