Σφαιρόπουλος: «Μας άφησαν να παίξουμε σήμερα»

Σφαιρόπουλος: «Μας άφησαν να παίξουμε σήμερα»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη του Ολυμπιακού, συνεχάρη όλους τους παίκτες του και τόνισε πως η ομάδα πρέπει να συνεχίσει ανάλογα

Σφαιρόπουλος: «Μας άφησαν να παίξουμε σήμερα»
Ο προπονητής των Πειραιωτών είπε αρχικά στην Συνέντευξη Τύπου: «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, γιατί έπαιξαν με καρδιά. Έδωσαν το μάξιμουμ σε κάθε πτυχή του αγώνα. Πάλεψαν για κάθε μπάλα σε άμυνα και επίθεση και για κάθε ριμπάουντ και για κάθε νεκρή μπάλα. Αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, είχαμε τον Σπανούλη σε εξαιρετική ηγετική κατάσταση, αλλά δεν ήταν μόνο αυτός. Όλοι οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι. Δεν θέλω να αφήσω κάποιον έξω από το κάδρο. Επέβαλαν τους κανόνες του παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση. 

Είχαμε μια εξαιρετική πρώτη περίοδο και ήταν προφανές πως η Φενέρμπαχτσε θα αντιδρούσε. Άρχισαν να πιέζουν και εμείς καθυστερούσαμε να πάρουμε αποφάσεις για να επιτεθούμε. Μάζεψαν τη διαφορά, αλλά ακόμα διατηρήσαμε τον έλεγχο του ρυθμού. Στο δεύτερο μέρος δείξαμε πολύ καλή προσπάθεια σε άμυνα και επίθεση. Όλοι οι παίκτες έπαιξαν ο ένας για τον άλλο, θυσίασαν τους εαυτούς τους και τα κορμιά τους και έδωσαν τα πάντα για την ομάδα και είμαι χαρούμενος γιατί και οι 12 παίκτες βοήθησαν την ομάδα να κερδίσει. Χρειαζόμασταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, όπως αυτό με την Φενέρ, όχι μόνο για τη νίκη, αλλά για να πάρουμε πόντους ψυχολογίας. 

Συνεχίζουμε, η Euroleague είναι πολύ δύσκολη και όλοι πρέπει να είναι σκληροί πνευματικά. Είναι ο ίδιος τρόπος εάν κερδίζεις ή χάνεις, να ξέρεις πώς να ελέγχεις την κατάσταση και να δουλεύεις σκληρά και να μείνεις ταπεινός. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας υποστήριξε. Θέλουμε το ΣΕΦ γεμάτο στα τελευταία παιχνίδια που έχουμε και η φωνή τους να ωθήσει την ομάδα σε νέες νίκες».

Κλείσιμο
Για τα στοιχεία που βοήθησαν τον Ολυμπιακό: «Μετά το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα η ομάδα ήρθε ακόμα πιο κοντά και πεισμώσαμε ακόμα πιο πολύ. Μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι στα δύο επόμενα δύο ματς. Στο ένα ματς μας άφησαν να συνεχίζουμε να παίζουμε, στο άλλο δεν μας άφησαν, και έγινε αυτό που έγινε σήμερα».

Για τον τρόπο αντίδρασης: «Είχαμε μεγάλη θέληση για το παιχνίδι. Είχαμε μεγάλο πάθος, ακόμα και παιδιά που δεν σκόραραν έδωσαν και την ψυχή τους. Οι πόντοι δεν με ενδιαφέρουν ποιος τους βάζει. Με ενδιαφέρουν να δίνουν την ψυχή τους για την ομάδα. Ήμασταν αποφασισμένοι και έτοιμοι. Ήταν ένα παιχνίδι που το αξίζαμε και έχουμε χάσει κάποια παιχνίδια που δεν αξίζαμε να τα χάσουμε. Η ομάδα αντέδρασε και περιμένουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά μας».

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης