Φωτογραφίες: Η (μία ακόμη) μεγάλη βραδιά του Νίκου Γκάλη

Φωτογραφίες: Η (μία ακόμη) μεγάλη βραδιά του Νίκου Γκάλη

Ο τεράστιος Νίκος Γκάλης βραβεύτηκε για την είσοδο του στο Hall of Fame σε μια λαμπρή μπασκετική γιορτή φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έγινε στο κλειστό του Αγίου Θωμά και συμμετείχαν σπουδαίες αθλητικές προσωπικότητες. Μια βραδιά γεμάτη... Gangster!

Φωτογραφίες: Η (μία ακόμη) μεγάλη βραδιά του Νίκου Γκάλη
Λάμψη... Νίκου Γκάλη είχε το κατάμεστο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών βραβεύτηκε για την είσοδο του στο Hall Of Fame σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα στον οποίο συμμετείχαν κορυφαία πρόσωπα του ελληνικού αθλητισμού.



Κλείσιμο
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του Κόσμου» με χρηματική επιταγή υπέγραψε ο ίδιος ο Νίκος Γκάλης κατά τη διάρκεια μιας πανέμορφης μπασκετικής βραδιάς!



Στο ματς συμμετείχαν οι Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, Χατζής, Γαλακτερός, Κωνσταντινίδου, Παπαηλία, Σπαθαρου,Κεχαγιά, Μουρούτσος, Κουρνέτας, Ιακωβάκης, Παπαλουκάς, Παπαμακάριος, Μπουντούρης, Ρεντζιάς, Κλιγκοπούλου, Παντέλη, Καραγκούνης, Ιακωβάκης, Bλάχος, Καρυπίδης, Xολίδης, Αρσενίου.



Ο Καραγκούνης έκλεψε την παράσταση με τις ικανότητες του στο μπάσκετ, ο οποίος κατάφερε να ευστοχήσει σε τρίποντο με ταμπλό. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες (μπλέ και άσπρο χρώμα), με τους μπλε να επικρατούν με 86-80.


Η βραδιά περιελάμβανε διαγωνισμούς τριπόντων και δεξιοτεχνίας, με την Σπαθάρου να είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια αφού κέρδισε και τους 2!

Το τιμώμενο πρόσωπο, ο σπουδαίος Γκάλης υποκλίθηκε για άλλη μια φορά στους αθλητές με αμαξίδιο τους οποίους αποκάλεσε ήρωες, όταν έφτασε στο γήπεδο. 


Υπόκλιση στον Gangster έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως έδειξε πως πρέπει να είναι ο επαγγελματίας αθλητής και πως πρέπει να είναι το ήθος του.



Το καπέλο στον Γκάλη... έβγαλε και ο Δράκος, Παναγιώτης Γιαννάκης.

Είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην αρχηγός της Εθνικής ποδοσφαίρου και δεν θα μπορούσε να λείπει από την λαμπρή γιορτή: «Τιμή μου να είμαι εδώ. Πολύ όμορφη εκδήλωση. Περίμενα να δω τον Γκάλη όταν ήμουν μικρός. Ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά. Πρότυπα σαν τον Νίκο Γκάλη είναι τα καλύτερα», ανέφερε ο Γιώργος Καραγκούνης.



Σειρά πήρε ο Γιάννης Ιωαννίδης που εκθείασε τον Γκάλη: «Ο Νίκος Γκάλης είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης που έχει πάιξει. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για μένα ότι συνεργαστήκαμε. Περάσαμε εύκολα χρόνια, δύσκολα χρόνια, αλλά ήμασταν ομάδα. Ήταν σοβαρός, πολύ καλός στην προπόνηση. Είναι μεγάλη υπόθεση να τα δίνει ένας παίκτης όλα στην προπόνηση. 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν μπασκετμπολίστα από το να μπει στο Hall of Fame. Είναι μεγάλη χαρά μου, γιατί έχει την κόρη του, τη γυναίκα του. Ο Νίκος κατάφερε να δώσει χαρά και στον κόσμο και στην οικογένειά του». 



«Αυτά που έκανε ο Γκάλης, δεν μπορεί να τα κάνει κανένας», ήταν η ατάκα του Βασίλη Σπανούλη, ενώ από την πλευρά του ο Θοδωρής Παπαλουκάς ανέφερε: «Αν δεν ήταν ο Νίκος Γκάλης, εμείς δεν θα είχαμε πάει ποτέ για προπόνηση και δεν θα είχαμε παίξει μπάσκετ. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε στον Νίκο Γκάλη είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ»



Για τον Γκάλη μίλησε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης για τον οποίο ο Γκάλης ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει το μπάσκετ

Ξεχωριστή στιγμή ήταν και η αγκαλιά των Διαμαντίδη-Σπανούλη! Δύο από τους σπουδαιότερους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών! «Kill Bill» και «3D».


Στο τέλος της βραδιάς ο Νίκος Γκάλης τίμησε τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Βασίλη Σπανούλη, Θοδωρή Παπαλουκά ως θρύλους της Euroleague, ενώ πήρε το μικρόφωνο και είπε: «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος. Είχα την ευκαιρία να δω παλιούς φίλους και συμπαίκτες που έχουν περάσει από την καριέρα μου. Σας ευχαριστώ που ήρθατε και με τιμήσατε. Ευχαριστώ τον κ.Πατούλη, τον Δημήτρη Παπανικολάου και όλους όσους είχαν συμμετοχή σε αυτή την όμορφη γιορτή».


Με ρωτάνε αν είναι η καλύτερη στιγμή αυτή του Hall of Fame. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο σκαλοπάτι και τιμή για έναν μπασκετμπολίστα. Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση και τιμή είναι που ακούστηκε το όνομα της Ελλάδος παγκοσμίως. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλές γιορτές σε όλους», ήταν τα λόγια του Gangster.

Τεράστιε Νίκο Γκάλη!







Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης