Τραμπ: Έπρεπε να αφήσω τους τρεις μπασκετμπολίστες στη φυλακή της Κίνας

Τραμπ: Έπρεπε να αφήσω τους τρεις μπασκετμπολίστες στη φυλακή της Κίνας

Η ΛιΆντζελο Μπολ, ο Κόντι Ράιλι και ο Τζέιλεν Χιλ συνελήφθησαν γιατί έκλεψαν γυαλιά ηλίου από μαγαζί - Ο πατέρας του Μπολ, δεν δίστασε να ανοίξει μέτωπο, ακόμα και με τον ίδιο τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Τραμπ: Έπρεπε να αφήσω τους τρεις μπασκετμπολίστες στη φυλακή της Κίνας
Ο ΛαΒαρ Μπολ είναι γνωστός και μη εξαιρετέος για το υπερμεγέθες «εγώ» του, που έχει εμφυσήσει και στα παιδιά του, που έχουν ασχοληθεί επίσης και με το μπάσκετ. Ο ένας εξ αυτών, ο Λόνζο, είναι ο νέος σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς. Ο άλλος, ο ΛιΆντελο φυλακίστηκε με δύο συμπαίκτες του στην Κίνα, γιατί πιάστηκαν να κλέβουν. Με παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ, οι παίκτες ελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ περίμενε ένα ευχαριστώ, αλλά πήρε κάτι άλλο σε αντίθεση.

Η ΛιΆντζελο Μπολ, ο Κόντι Ράιλι και ο Τζέιλεν Χιλ συνελήφθησαν στην Κίνα νωρίτερα αυτό το μήνα γιατί έκλεψαν γυαλιά ηλίου από μαγαζί, λίγο πριν την έναρξη του κολλεγιακού πρωταθλήματος. Απελευθερώθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά την «επίλυση της κατάστασης προς ικανοποίηση των κινεζικών αρχών», σύμφωνα με τον Λάρι Σκοτ, επίτροπο του αθλητικού συνεδρίου Pacific-12.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ζήτησε προσωπικά από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Ζινπινγκ τη βοήθειά του στην υπόθεση. Την Τετάρτη, την επομένη της απελευθέρωσης των παικτών, έκανε tweet: «Πιστεύετε ότι οι τρεις παίκτες μπάσκετ του UCLA θα πουν ευχαριστώ τον πρόεδρο Τραμπ;»

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις του στο ESPN, ο Λαβάρ Μπολ τόνισε πως… δεν έγινε και κάτι!

«Ο καθένας θέλει να το κάνει να δείχνει σαν να με βοήθησε», τόνισε ο Μπολ και στην συνέχεια πρόσθεσε: 
« Από την στιγμή που το παιδί μου είναι πίσω, είμαι μια χαρά. Είμαι χαρούμενος για το πώς κύλησαν τα πράγματα. Πολλοί είναι αυτοί που τα παρουσιάζουν όπως θέλουν. Προσπαθούν να βγάλουν από την… μύγα ξύγκι. Είμαι από το Λος Άντζελες, έχω δει πολύ χειρότερα πράγματα να συμβαίνουν, από την κλοπή ενός ζευγαριού γυαλιών από ένα παιδί. Ο γιος μου έχει χτίσει έναν αρκετά δυνατό χαρακτήρα, ώστε μια κακή στιγμή να μην τον χαρακτηρίζει».

Φυσικά, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητα τα όσα είπε ο Λαβάρ Μπολ, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να γράφει μέσω Twitter.

«Τώρα που οι τρεις μπασκετμπολίστες επέστρεψαν από την Κίνα και γλίτωσαν πολυετή φυλάκιση, ο Λαβάρ Μπολ, πατέρας του ΛιΆντζελο, εμφανίζεται αχάριστος για τα όσα έκανα και δηλώνει πως η κλοπή σε πολυκατάστημα δεν είναι και τίποτα σοβαρό. Ίσως θα έπρεπε να τους αφήσω στην φυλακή!».

Ο Πρόεδρος ακολούθησε αργότερα το αρχικό του tweet με ένα άλλο, έξι ώρες αργότερα, το οποίο πρόσθεσε: «Το Shoplifting είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση στην Κίνα, όπως πρέπει να είναι (5-10 χρόνια στη φυλακή), αλλά όχι στον πατέρα LaVar. Θα έπρεπε να βγάλει το γιο του κατά τη διάρκεια του επόμενου ταξιδιού μου στην Κίνα. Η Κίνα τους είπε γιατί απελευθερώθηκαν. Πολύ αχάριστο!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης