Πώς η κόντρα FIBA-Euroleague «ξεγυμνώνει» την Εθνική

Πώς η κόντρα FIBA-Euroleague «ξεγυμνώνει» την Εθνική

Η διαμάχη μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκα θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες με θύμα τους φιλάθλους που θέλουν να βλέπουν τους καλύτερους παίκτες και πιο ταλαντούχους να συμμετέχουν στις εθνικές τους ομάδες

Πώς η κόντρα FIBA-Euroleague «ξεγυμνώνει» την Εθνική
Οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα με την ήττα από τη Ρωσία. Οι διεθνείς επιστρέφουν στην Ελλάδα και αναμένεται σε λίγες ημέρες να ενταχθούν στις ομάδες τους. 

Η δήλωση του Γιώργου Πρίντεζη μετά τον αποκλεισμό από την τετράδα του Ευρωμπάσκετ πως δεν γνωρίζει αν θα συνεχίσει με τα χρώματα της γαλανόλευκης όχι γιατί δεν θέλει αλλά λόγω των υποχρεώσεων του με τον Ολυμπιακό έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες δηλώσεις αθλητών και προπονητών σχετικά με το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει μετά την απόφαση της διοίκησης της Ευρωλίγκα να αδιαφορήσει σχετικά με το πρόγραμμα των προκριματικών αγώνων που είχε ανακοινώσει η FIBA για τις εθνικές ομάδες. 

Έτσι μετά την μη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούμπο, είναι πάρα πολύ πιθανό έως σίγουρο πως οι διεθνείς Κώστας Σλούκας από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσέ,  Νίκος Καλάθης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Αντετοκούμπο από τον πρωταθλητή και κυπελλούχο Ελλάδος Παναθηναικό αλλα και οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιώργος Μπόγρης, από τον φιναλίστ της Ευρωλίγκα Ολυμπιακό και τον ΝBAer Γιώργο Παπαγιάννη, να μην συμμετάσχουν στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα της Ευρωλίγκα. 

Κλείσιμο
Η κόντρα της FIBA με την Ευρωλίγκα κρατά αρκετά χρόνια ενώ γιγαντώθηκε τους τελευταίους μήνες όταν η διοίκηση του Τζόρντι Μπερτομέου, του ισχυρού άνδρα της Ευρωλίγκα, αδιαφόρησε με το πρόγραμμα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ (FIBA) που έβαλε αγώνες των εθνικών ομάδων τους μήνες Νοέμβριο, Φεβρουάριο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο. Το πρόβλημα εντοπίζεται στους μήνες Νοέμβριο και Φεβρουάριο όταν τις ίδιες ημέρες με διαφορά λίγων ωρών οι παίκτες της Εθνικής ομάδας θα πρέπει να συμμετάσχουν και σε αγώνες των ομάδων τους. 

Και παρά το γεγονός ότι η Ευρωλίγκα γνώριζε το πρόγραμμα της FIBA που το είχε ανακοινώσει από τον Αύγουστο του 2016, εν τούτοις η Ευρωλίγκα δεν άφησε κενά στις ημερομηνίες που είχε βάλει αγώνες η FIBA. 

Εδώ να σημειώσουμε ότι η Ευρωλίγκα είναι εκείνη που έχει προχωρήσει - με τα καλά και τα αρνητικά της - στην ανάπτυξη του αθλήματος θέλοντας να φτιάξει ένα πρωτάθλημα στα πρότυπα του ΝΒΑ τόσο ως προς το θέαμα όσο και ως προς την προώθηση του προϊόντος, την ώρα που η FIBA με τις όποιες άστοχες κινήσεις της εδώ και χρόνια άφησε περιθώρια για την ανάπτυξη της Ευρωλίγκα. Από την άλλη όμως δεν μπορεί ενας ιδιωτικός οργανισμός να αμφισβητεί το θεσμό που είναι η FIBA και να λειτουργεί όπως εκείνος κρίνει. 

Η διαμάχη μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκα θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες με θύμα τους φιλάθλους που θέλουν να βλέπουν τους καλύτερους παίκτες και πιο ταλαντούχους να συμμετέχουν στις εθνικές τους ομάδες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης