Καλαμπόκης στο Eurohoops: “Πιο γρήγορος ο ΠΑΟ, σούπερ Ντένμον και… Καλαϊτζάκης”

Καλαμπόκης στο Eurohoops: “Πιο γρήγορος ο ΠΑΟ, σούπερ Ντένμον και… Καλαϊτζάκης”

Ο βοηθός προπονητή του Περιστερίου, Γιάννης Καλαμπόκης σκιαγραφεί για λογαριασμό του Eurohoops το νέο Παναθηναϊκό που είδε στο μεταξύ τους φιλικό και τους νεοφερμένους “πράσινους”, ξεχωρίζοντας Ντένμον αλλά και… Καλαϊτζάκη.

Καλαμπόκης στο Eurohoops: “Πιο γρήγορος ο ΠΑΟ, σούπερ Ντένμον και… Καλαϊτζάκης”
Ο Παναθηναϊκός εδώ και δύο εβδομάδες χτίζεται… κομμάτι-κομμάτι και ήδη έχει μεταβεί στην Καστοριά, όπου στο Άργος Ορεστικό και την… γειτονιά του Διαμαντίδη, θα κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Πριν από λίγα 24ωρα οι νταμπλούχοι έδωσαν στην Αθήνα το πρώτο τους φιλικό, στο Περιστέρι κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, όπου ο Πασκουάλ έβγαλε τα πρώτα συμπεράσματα, μετά τις προπονήσεις.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο οποίος από φέτος κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα, μετά την προ έτους απόσυρση από τα παρκέ, ως βοηθός προπονητή του Νίκου Καραγιάννη στο Περιστέρι, είχε την ευκαιρία να δει από πρώτο χέρι το πρώτο “πράσινο” δείγμα και μέσω του Eurohoops καταθέτει τις εντυπώσεις του.

Κλείσιμο
Τι του έκανε εντύπωση; Πώς “βλέπει” το στιλ παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τον Τσάβι Πασκουάλ να μπαίνει στη δεύτερη σεζόν του στο ΟΑΚΑ; Πώς αξιολόγησε τις νέες προσθήκες των “πράσινων” που αγωνίστηκαν, αλλά και ποιος “μικρός” τον εντυπωσίασε;

Ο επί σειρά ετών παίκτης και μέλος της Εθνικής που κατέκτησε το τελευταίο μετάλλιο σε επίπεδο Ανδρών (χάλκινο, Ευρωμπάσκετ 2009) σχολίασε για τον Παναθηναϊκό πως “στο μισό γήπεδο είναι πολύ γρήγορη ομάδα. Παρότι είναι πολύ νωρίς στην προετοιμασία και οι αυτοματισμοί λείπουν, έπαιξε πολύ γρήγορα και αυτός είναι ο στόχος του κόουτς Πασκουάλ”.

Και πρόσθεσε πως “έχει μεγάλο ενδιαφέρον πως θα χρησιμοποιεί τις πεντάδες που έχει στη διάθεσή του. Και αυτή τη φορά είδαμε να βάζει μαζί Γκάμπριελ και Σίνγκλετον, στο 3 και το 4 αντίστοιχα, όπως στους τελικούς. Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν άμεση. Πολλά σκριν, πάσες με hand off, πολλά κοψίματα μακριά από την μπάλα. Το βασικό είναι ότι δεν κόλλαγε η μπάλα στα χέρια ενός χειριστή. Υπήρχε ταχύτητα στην ομάδα σε ένα σημείο της προετοιμασίας που είναι πρώιμο και η ομάδα σαφώς δεν είναι ακόμα δουλεμένη όσο θέλει ο προπονητής. Στο μισό γήπεδο θα έχει πολύ γρήγορες εκτελέσεις όσον αφορά τα επιθετικά συστήματα”.

Οσο για την άμυνα “πίεσαν πολύ την μπάλα στις πρώτες πάσες. Θεωρώ πως σε πολλές περιπτώσεις ο Παναθηναϊκός θα ανεβάζει την άμυνά του ψηλά, στο τρίποντο για να πιέσει, αλλά βέβαια αυτό θα ποικίλλει ανάλογα με τον αντίπαλο που θα έχει απέναντί του. Σίγουρα το ότι είναι νωρίς στην προετοιμασία, αλλά και η δική μας δυναμικότητα, αφού είμαστε ομάδα Α2, δεν είναι αντιπροσωπευτική όσον αφορά τι μπορεί να κάνει, είναι όμως αντιπροσωπευτική για το τι θέλει να κάνει. Σίγουρα πλέον η ομάδα θα έχει πολύ περισσότερο τη σφραγίδα του προπονητή, που την ξέρει καλύτερα κι έχει κάνει τις επιλογές του”.



Από εκεί και πέρα, κατέθεσε την άποψή του για τα νέα “πράσινα” αποκτήματα που είδε να αγωνίζονται, την ώρα που ο Λούκας Λεκαβίτσιους διανύει την αποθεραπεία του από το κάταγμα που υπέστη στην προετοιμασία της Λιθουανίας, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι με την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ.

Μάρκους Ντένμον

“Ο Ντένμον ήταν σούπερ και βάσει της εικόνας του έδειξε σα να παίζει για πολύ μεγαλύτερο διάστημα στην ομάδα από όσο παίζει στην πραγματικότητα. Στην επίθεση, όσον αφορά την κατάληξη των φάσεων ήταν πάντα στο σωστό σημείο και έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει, αλλά και να δημιουργήσει για τον εαυτό του ώστε να πάρει το σουτ. Σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία. Παράλληλα, έχει και εκτέλεση μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία της ομάδας”.

Ζακ Όγκαστ

“Εχει πολλή ενέργεια και μπορεί να βοηθήσει σε διάφορα σχήματα την ομάδα του, μακριά από την μπάλα. Κινείται πολύ καλά, πηγαίνει στο επιθετικό ριμπάουντ, ενώ και αμυντικά έχει πολύ καλές τοποθετήσεις όταν κληθεί να δώσει βοήθειες ή να αλλάξει στο μαρκάρισμα. Εχει μακριά χέρια και γενικότερα τα άκρα του τα χρησιμοποιεί πολύ σωστά. Με τον τρόπο που παίζει και τις πεντάδες που διαθέτει ο Παναθηναϊκός μπορεί να προσφέρει πολλά. Μπορεί να παίξει πολύ καλά επιθετικά, αλλά και αμυντικά στο πικ εν ρολ. Εχει γρήγορα πόδια που του επιτρέπουν μετά από αλλαγές να επιστρέψει πολύ γρήγορα στον παίκτη, χωρίς να χαθεί η αμυντική ισορροπία. Θα δώσει λύσεις, ωστόσο υστερεί σε παραστάσεις και ποιότητα. Είναι πολύ διαφορετικός ψηλός σε σχέση με τον Μπουρούση που είχε πέρυσι ο Παναθηναϊκός. Ο Ογκαστ θα προσφέρει σε αγωνιστικότητα, έχει πολύ καλά τελειώματα, ωστόσο σίγουρα υστερεί σε προσωπικότητα”.



Ματ Λοτζέσκι

Ο Λοτζέσκι έπαιξε πολύ λίγο, πήρε μόνο ένα σουτ και δεν μπορεί να κριθεί από αυτό το φιλικό. Προέρχεται από τραυματισμό και ακόμα είναι ανέτοιμος. Ομως είναι γνωστό πως έχει φοβερή ποιότητα και ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του. Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη να διαθέτει έναν εκ των καλύτερων spot shooter, ενώ έχει φοβερό πρώτο βήμα που του επιτρέπει να έχει πλεονέκτημα”.

Κωνσταντίνος Μήτογλου

“Είναι ένα παιδί που ανοίγει το γήπεδο από μακριά με το σουτ που διαθέτει. Μπορεί, σε σχήματα μαζί με τον Ιαν σε 4 και 5 να δημιουργήσει χώρο για τον Βουγιούκα και να συνεργαστεί μαζί του. Αυτό το δίδυμο χρησιμοποιήθηκε αρκετά και λειτούργησε καλά. Είναι ένας ψηλός που μπορεί να απειλήσει και εντός και εκτός ρακέτας, ώστε αντίστοιχα να δημιουργήσει για τον σέντερ”.

Ιαν Βουγιούκας

“Ο Ιαν είναι πολύ ποιοτικός μέσα στη ρακέτα, στα τελειώματα τρων φάσεων. Ξέρει να βάζει σωστά το σώμα του. Κι αυτός συνήθως έχει πολύ καλά ποσοστά στα τελειώματα. Είναι ένα παιδί διαφορετικό σε σχέση με τον Μπουρούση. Σίγουρα δεν είναι τόσο καλός δημιουργικά, αλλά έχει τελειώματα και ηρεμία στο παιχνίδι και χαρακτήρα που θεωρώ ότι στον Παναθηναϊκό μπορεί να κολλήσει καλύτερα. Κι αυτός έχει την εμπειρία πλέον να ανταποκριθεί. Θα δώσει διαφορετικό σχήμα στην ομάδα. Πιστεύω ότι θα χρησιμοποιείται πιο πολύ σε περιπτώσεις όπου η ομάδα πρέπει να πάει πιο αργά στο τέμπο για να σημαδέψει συγκεκριμένα. Θα έχει αυτό το ρόλο και μπορεί να αποφορτίσει την πίεση στην περιφέρεια όταν είναι μέσα λόγω της απειλής του”.

Παράλληλα, έσπευσε να αναφερθεί ειδικότερα στον παίκτη που του έκανε τη μεγαλύτερη θετική εντύπωση κι ας μην πρόκειται για νέο απόκτημα, αλλά για ένα νέο σε ηλικία project: Τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, που… τράβηξε τα βλέμματα όσων είδαν τους πόντους του φιλικού, αφού σκόραρε 12! Ο Γιάννης Καλαμπόκης εξηγεί πώς οι πόντοι ήταν μόνο το κερασάκι στην τούρτα…

“Ο μικρός ήταν καταπληκτικός και μας ενθουσίασε όλους. Επαιζε λες και είναι άνδρας. Δεν ήταν απλά ένα παιδί που συμπλήρωνε την ομάδα στον πάγκο, αλλά ήταν κανονικό μέλος της ομάδας με ρόλο. Δεν έκανε λάθη, είχε ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Ο κόουτς Πασκουάλ έδειξε ότι τον πιστεύει. Πιστεύ

Πηγή : www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης