Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής: Δύο εισιτήρια ακόμα για… Πόλη!

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής: Δύο εισιτήρια ακόμα για… Πόλη!

Μία αγωνιστική απέμεινε για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ, με δύο εισιτήρια να εκκρεμούν. Το πρόγραμμα και τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής.

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής: Δύο εισιτήρια ακόμα για… Πόλη!
Πλέον, 14/16 ομάδες των νοκ άουτ είναι γνωστές, με δύο θέσεις να παραμένουν ανοικτές, μία στον Α’ όμιλο και μία στον Β’ όμιλο.

Στον Α’ όμιλο, η Ελλάδα παίζει με την Πολωνία, σε παιχνίδι που είναι τελικός πρόκρισης. Όποια εκ των δύο νικήσει, θα πάρει την τέταρτη θέση, ενώ ο ηττημένος… σπίτι του.

Από εκεί και πέρα, Γαλλία και Σλοβενία αναμετρώνται με έπαθλο την πρωτιά. Ο νικητής του αγώνα θα είναι πρώτος του ομίλου, ενώ η Φινλανδία, σε περίπτωση δικής της νίκης και ήττας της Γαλλίας, θα τερματίσει δεύτερη και τρίτοι οι “τρικολόρ”. Σε αντίθετη περίπτωση η Φινλανδία τερματίζει τρίτη.

Κλείσιμο
Στον Β’ όμιλο έχουν προκριθεί ήδη Λιθουανία, Γερμανία, Ιταλία, με την τέταρτη θέση να διεκδικείται από Γεωργία και Ουκρανία. Η Γεωργία παίζει με την Ιταλία και με νίκη η ομάδα του Ηλία Ζούρου προκρίνεται και μάλιστα ως τρίτη, ενώ μπορεί να βγει και δεύτερη αν η Λιθουανία χάσει από τη Γερμανία.

Αν ηττηθεί, τότε περιμένει νίκη του αδιάφορου βαθμολογικά Ισραήλ, καθώς αν νικήσει η Ουκρανία, τότε αυτή θα πάρει το εισιτήριο, λόγω της νίκης επί των Γεωργιανών. Η Ιταλία θα είναι τρίτη με δική της νίκη, ενώ με ήττα τερματίζει τέταρτη.

Επιπλέον, στον όμιλο είναι σε εκκρεμότητα η πρωτιά, με το νικητή της αναμέτρησης Λιθουανία-Γερμανία να την κατακτά.

Στον Γ’ όμιλο έχει ξεκαθαρίσει η τετράδα που θα προκριθεί, με την Ισπανία πρώτη, την Κροατία δεύτερη, ενώ Μαυροβούνιο και Ουγγαρία διεκδικούν την τρίτη θέση. Αν οι Μαυροβούνιοι νικήσουν την Ρουμανία παίρνουν την θέση, ενώ οι Ούγγροι για να ανέβουν από την τέταρτη χρειάζονται νίκη επί της Ισπανίας και ήττα του Μαυροβουνίου.

Τέλος, στον Δ’ όμιλο, η Τουρκία πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα νοκ άουτ, μαζί με Λετονία, Σερβία και Ρωσία. Η πρωτιά θα ανήκει στους Σέρβους αν μείνει η τριπλή ισοβαθμία, με Λετονία δεύτερη και Ρωσία τρίτη, ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο και τετραπλής ισοβαθμίας που θα προκύψει αν Ρωσία, Σερβία χάσουν από Βρετανία και Βέλγιο και η Τουρκία νικήσει τη Λετονία. Τότε, η Ρωσία βγαίνει πρώτη, η Σερβία δεύτερη, η Τουρκία τρίτη και η Λετονία τέταρτη.

Αντίθετα σε πιο… απλά σενάρια, η Σερβία για την πρωτιά χρειάζεται δική της νίκη και σίγουρα νίκη της Λετονίας, η οποία αντίστοιχα για να βγει πρώτη θέλει δική της νίκη και ήττα της Σερβίας.

Όσο για τη Ρωσία, τερματίζει πρώτη με δική της νίκη και ήττα της Λετονίας, με την Τουρκία να ξεκολλάει από την τέταρτη θέση μόνο μέσω της τετραπλής ισοβαθμίας.

Πηγή : www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης