NBA: Πουλήθηκαν οι Ρόκετς έναντι ποσού-ρεκόρ 2,2 δισ. δολαρίων!

NBA: Πουλήθηκαν οι Ρόκετς έναντι ποσού-ρεκόρ 2,2 δισ. δολαρίων!

Ο Τίλμαν Φερτίτα είναι ο νέος ιδιοκτήτης, μετά τη συμφωνία με τον απερχόμενο, Λέσλι Αλεξάντερ

NBA: Πουλήθηκαν οι Ρόκετς έναντι ποσού-ρεκόρ 2,2 δισ. δολαρίων!
Κάθε προηγούμενο ρεκόρ «σπάει» το ποσό, με το οποίο οι Χιούστον Ρόκετς άλλαξαν χέρια. Το -ιστορικό, για το NBA- «deal» έφτασε στο ύψος των 2,2 δισ. δολαρίων!

Πιο συγκεκριμένα, ο Τίλμαν Φερτίτα είναι ο νέος ιδιοκτήτης, παίρνοντας την «σκυτάλη» -και την ομάδα των Τζέιμς Χάρντεν, Κρις Πολ- από τον Λέσλι Αλεξάντερ.

Πρόκειται για την πιο ακριβή αγορά ομάδας στην ιστορία του ΝΒΑ, ξεπερνώντας και αυτή των Λος Άντζελες Κλίπερς από τον Στιβ Μπάλμερ, που είχε φτάσει στα δύο δισ. δολάρια.

Ο Φερτίτα ετοιμάζεται να μπει στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ ως ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Ο 60χρονος επιχειρηματίας κατάγεται από το Χιούστον και τα τελευταία χρόνια έχει... εισβάλει στον επιχειρηματικό χώρο των ΗΠΑ.

Είναι ιδιοκτήτης των εστιατορίων Landry's, ενώ από το 2005 έχει εξαγοράσει τα Golden Nugget Casinos, που είναι μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Κλείσιμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φερτίτα είχε ενδιαφερθεί για τους Ρόκετς και το 1993, με την προσφορά του, εκείνη την εποχή, να ανέρχεται στα 81 εκατ. δολάρια. Τώρα, θα πληρώσει 16 φορές περισσότερα...

Ο απερχόμενος ιδιοκτήτης, Λέσλι Αλεξάντερ


Ο νέος ιδιοκτήτης, Τίλμαν Φερτίτα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης