Eurobasket 2017: Ζητείται αντίδραση και... νίκη για την Ελλάδα απέναντι στη Φινλανδία

Eurobasket 2017: Ζητείται αντίδραση και... νίκη για την Ελλάδα απέναντι στη Φινλανδία

Η πρόοδος με τη Σλοβενία ήταν εμφανής, αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο με τη Γαλλία - Η Εθνική μετά τη δεύτερη σερί ήττα καλείται να αντιδράσει άμεσα αρχίζοντας από την Τρίτη

Eurobasket 2017: Ζητείται αντίδραση και... νίκη για την Ελλάδα απέναντι στη Φινλανδία
Και… ξάφνου η Εθνική βρίσκεται να κινδυνεύει με πρόωρη αποχώρηση από το Ευρωμπάσκετ. Η εμφάνιση απέναντι στη Σλοβενία ήταν μεν καλύτερη και για μεγαλύτερη διάρκεια συγκριτικά με αυτή απέναντι στη Γαλλία, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο. Και μπορεί η πρόοδος να δίνει μια κάποια ελπίδα, αλλά οι ήττες συσσωρεύονται και απειλούν την ελληνική ομάδα με… πτήση στην Αθήνα αντί της Κωνσταντινούπολης.

Η νίκη της Φινλανδίας επί της Πολωνίας απλοποίησε (;) τρόπον τινά τα πράγματα για την Εθνική, που ακόμη κι αν ηττηθεί την Τρίτη από τους οικοδεσπότες (20:00) θα θέλει πάση θυσία νίκη την Τετάρτη απέναντι στους Πολωνούς (17:30) για μπει στο τσάρτερ για Τουρκία. Αν, δε, είχε να διαλέξει να κερδίσει ΕΝΑ παιχνίδι, αυτό θα ήταν εκείνο της Τετάρτης, αφού στην άλλη περίπτωση θα μπλέξει σε ισοβαθμίες που δεν αρέσουν σε κανέναν. 

Για… ποια μία νίκη μιλάμε όμως. Η πληγωμένη Εθνική, αυτή που ψάχνει τρόπο αντίδρασης, χρειάζεται όσες περισσότερες νίκες μπορεί να πάρει. Για να τονώσει την αυτοπεποίθησή της, που λαβώθηκε κι άλλο χάνοντας ένα παιχνίδι που μέχρι το 35’ έμοιαζε δικό της. Καλή η πρόοδος (αλλά όχι αρκετή προφανώς) λοιπόν, αλλά πλέον ζητούνται νίκες και ελπίδα. 
Κλείσιμο

Η επόμενη του εφιαλτικού σαββατοκύριακου είναι μια δύσκολη μέρα. Το ρεπό προσφέρεται για ξεκούραση, αλλά κυρίως για ανασύνταξη. Ο Κώστας Μίσσας όρισε διπλή προπόνηση για να αναλύσει τα λάθη και να χαράξει το πλάνο για το δύσκολο βράδυ της Τετάρτης. Απέναντί της η Εθνική δεν θα βρει μόνο μια πολύ καλή ομάδα, με παίκτες όπως το νούμερο «7» του ντραφτ από τους Μπουλς, Λάουρι Μάρκανεν, ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα και παλιός «δήμιος» της Ελλάδας Πέτερι Κόπονεν πολλοί άλλοι ακόμη, αλλά και 13.000 Φινλανδοί που στήνουν πάρτι στις κερκίδες δίνοντας φτερά στην ομάδα τους και βαρίδια στους αντιπάλους (ενίοτε και στους διαιτητές). 

Η όποια παρηγοριά μπορεί να βρει η Εθνική έγκειται στο ότι παρά το κακό ξεκίνημα, κατώτερο ακόμη και των χαμηλωμένων προσδοκιών μετά την απώλεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεν έχει χαθεί τίποτα. Κι όπως οι ήττες στα νοκ άουτ το 2014 και το 2015 είχαν ακυρώσει την καλή (ως τότε) πορεία της Εθνικής στις δύο προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις, μπορεί κάποια καλά αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον να διαγράψουν την άκυρη εκκίνηση της «επίσημης αγαπημένης» στο Ευρωμπάσκετ.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης