LIVE

Κορωνοϊός

Φάκελος-στημένα: Γενική συναίνεση για να βγει άκρη...

Φάκελος-στημένα: Γενική συναίνεση για να βγει άκρη...

Δεν έδωσε το παρών τελικά ο Σωκράτης Κόκκαλης στο γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σιμιτζόγλου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός προτίμησε να στείλει εκπρόσωπο, εν αντιθέσει δηλαδή με τους ομολόγους του από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, Νικόλα Πατέρα και Σταύρο Αδαμίδη...

Δεν έδωσε το παρών τελικά ο Σωκράτης Κόκκαλης στο γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σιμιτζόγλου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός προτίμησε να στείλει εκπρόσωπο και να μην παραστεί ο ίδιος, εν αντιθέσει δηλαδή με τους ομολόγους του από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, Νικόλα Πατέρα και Σταύρο Αδαμίδη αντίστοιχα, όπως και τον γενικό διευθυντή της Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνό.

Ο αθλητικός εισαγγελέας κάλεσε τους προέδρους των τριών μεγάλων ΠΑΕ της Αθήνας ως μάρτυρες, στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας που γίνεται για τα «στημένα» ματς. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας κατά την έξοδό του από τα γραφεία της εισαγγελίας, δήλωσε: «Είπαμε τις απόψεις μας στον κύριο εισαγγελέα για το θέμα. Δεν καταθέσαμε, ωστόσο μπορεί μελλοντικά να γίνει και αυτό. Όπως είπε και ο κ. Κομνηνός, πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε ώστε η έρευνα  αυτή να έχει αποτελέσματα».

Από την πλευρά του, ο Πατρίκ Κομνηνός είπε: «Ο κ. εισαγγελέας κάλεσε τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού του Ολυμπιακού και την ΑΕΚ που επενδύουν πολλά εκατομμύρια στο ποδόσφαιρο και μαζί τους με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στις υπόλοιπες ομάδες επιθυμούν την αξιοπιστία του πρωταθλήματος ακόμη πιο αναβαθμισμένη. Ηθελε να ενημερωθεί πως λειτουργεί το σύστημα προειδοποίησης της ΟΥΕΦΑ στα παιχνίδια στα οποία σημειώνεται περίεργη στοιχηματική συμπεριφορά και να βρούμε πιθανές λύσεις ή προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινόμενου. Είναι ένα γεγονός που δεν τιμάει το ποδόσφαιρο και παράλληλα δεν πείθει τον φίλαθλο κόσμο για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος».

O εισαγγελέας

Την απόλυτη στήριξη των τριών μεγαλύτερων συλλόγων της χώρας, στην προσπάθεια που θα γίνει από εδώ και στο εξής, ώστε να «ξεσκεπαστεί» η υπόθεση των ύποπτων ελληνικών αγώνων, ήθελε ο Αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, καλώντας στο γραφείο του τους Πατέρα, Κόκκαλη, Αδαμίδη και Κομνηνό. Ενώπιόν τους, αποκάλυψε τα άκρως ενδιαφέροντα σχέδιά του και τους τρόπους με τους οποίους θα κινηθεί.

Το γεγονός ότι αντί του Σωκράτη Κόκκαλη παρέστη ο Γιώργος Λούβαρης, μολονότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε κληθεί αυτοπροσώπως, δεν άλλαξε τα δεδομένα, αν και υπήρξε μια μικρή δυσαρέσκεια από την πλευρά του κ. Σιμιτζόγλου. Ο Αθλητικός εισαγγελέας ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός στη συζήτηση που έκανε με τους παράγοντες των τριών μεγάλων της Αθήνας και τον γενικό διευθυντή της Σούπερ Λίγκας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του σάιτ sport-fm.gr, ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου παραδέχτηκε πως το έργο του θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ώστε να βρεθεί η άκρη του νήματος και να προκύψουν στοιχεία στην υπόθεση των «στημένων» και για το λόγο αυτό θα κινηθεί ως εξής: Η απόφαση που έχει παρθεί, είναι να ανοιχτούν αρχικά οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των εμπλεκομένων και παράλληλα να αρθεί το τηλεφωνικό τους απόρρητο. Αυτό θα αφορά πρόσωπα τα οποία σχετίζονται με διάφορους τρόπους με τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στους φακέλους της ΟΥΕΦΑ.

Με αυτό τον τρόπο, οι εισαγγελικές αρχές θα επιχειρήσουν να βρουν και να συλλέξουν στοιχεία, ώστε ακολούθως να κληθούν τα φυσικά πρόσωπα να καταθέσουν. Και εδώ εντοπίζεται η σημαντική λεπτομέρεια: Ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου γνωρίζει πολύ καλά πως καλώντας τους παράγοντες ή τον οποιοδήποτε άλλο να καταθέσει, άκρη δεν πρόκειται ποτέ να βρει. Είναι πασιφανές πως ουδείς θα ομολογήσει ή θα παραδεχτεί ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει. Άπαντες θα καταθέσουν πως τα αποτελέσματα στους επίμαχους αγώνες ήταν φυσιολογικά και ότι δεν ευθύνονται για την περίεργη στοιχηματική δραστηριότητα που παρουσιάστηκε κατά τη διεξαγωγή τους.

Για τους λόγους αυτούς, η ελληνική δικαιοσύνη προτίθεται να προχωρήσει πρώτα σε άνοιγμα λογαριασμών και σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά πως μόνο έτσι μπορούν οι ενδείξεις να μετατραπούν σε αποδείξεις. Η κλήση παραγόντων, ποδοσφαιριστών ή διαιτητών, δεν κρίνεται προς το παρόν απαραίτητη και θα ακολουθήσει μεταγενέστερα.

Από εκεί και πέρα, ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου ανέφερε σε Πατέρα, Αδαμίδη, Λούβαρη και Κομνηνό, πως θα αναζητήσει στοιχεία από τον ΟΠΑΠ (λέγεται πως υπάρχει έτοιμη πραγματογνωμοσύνη από τον Οργανισμό σχετικά με το «κλείδωμα» των αγώνων), από ξένους μπουκμέικερς και από υπεύθυνους στοιχηματικών ιστοσελίδων. Παράλληλα, θα καλέσει εκπροσώπους του ΟΠΑΠ ώστε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί το σύστημα ειδοποίησης (bet alert).

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε και το οποίο αναφέραμε και στην αρχή, είναι πως ο Αθλητικός εισαγγελέας ήθελε κυρίως να εξασφαλίσει τη στήριξη των μεγάλων ΠΑΕ του κέντρου. Και αυτό που τους είπε, είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα καλέσει και τους προέδρους του ΠΑΟΚ και του Άρη, ώστε να συζητήσει για το θέμα και με τους δύο «μεγάλους» της Θεσσαλονίκης και να ακούσει τις ιδέες και τις προτάσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντησή του με τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Του άρεσε πολύ η συμπεριφορά τους, η συνολική στάση τους στο θέμα και γενικότερα τα όσα άκουσε από εκείνους.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και της Σούπερ Λίγκας, Νικόλας Πατέρας, δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. εισαγγελέας άκουσε τις απόψεις μας για τα στημένα παιχνίδια που έχει στα χέρια του και μας ρώτησε τι προτιθέμεθα να κάνουμε. Υποχρέωσή μας είναι να βοηθήσουμε όλοι παράγοντες. Ίσως το επόμενο διάστημα να καταθέσουμε και ως μάρτυρες».

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, σημείωσε:

«Η ΑΕΚ κουβαλάει πολλές πληγές από τέτοιες μεθοδεύσεις, που της έχουν στερήσει αυτά που δικαιούτο στον αγωνιστικό χώρο. Η συμπαράστασή μας στην εισαγγελία είναι αμέριστη και ελπίζουμε να υπάρξουν αποτελέσματα».

Ο γενικός διευθυντής της λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός, επισήμανε:

«Ο κ. εισαγγελέας ήθελε να ενημερωθεί για το πώς λειτουργεί το σύστημα της ΟΥΕΦΑ σχετικά με τα ύποπτα παιχνίδια. Του εξηγήσαμε και του προτείναμε λύσεις. Δεν τιμά το ποδόσφαιρό μας το φαινόμενο αυτό. Ο κ. Σιμιτζόγλου θα καλέσει κι άλλες ομάδες και εμπλεκομένους, ενώ και εμείς θα υποβάλουμε γραπτό υπόμνημα. Τα στοιχεία που υπάρχουν δεν ονοματίζουν στημένους αγώνες, αλλά εντοπίζουν μια ασυνήθιστη στοιχηματική συμπεριφορά. Ο εισαγγελέας οφείλει να την εξετάσει, αλλά το έργο της δικαιοσύνης είναι δύσκολο για να διαλευκάνει την υπόθεση. Εμείς θα βοηθήσουμε την Εισαγγελία και θα θέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί χαρακτηρίστηκε από τον εισαγγελέα ως δικογραφία-μαμούθ».

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Λούβαρης, αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης