Ντόρτμουντ-Μονακό 2-3: Από τον... τρόμο στο υπερθέαμα! (βίντεο)

Ντόρτμουντ-Μονακό 2-3: Από τον... τρόμο στο υπερθέαμα! (βίντεο)

Στη σκιά της χθεσινής βομβιστικής  επίθεσης οι δύο ομάδες προσέφεραν μια ποδοσφαιρική πανδαισία με τους Μονεγάσκους να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης - Πρωταγωνιστής ο 19χρονος Μπαμπέ που πέτυχε δύο γκολ (19', 79'), ενώ στο 35' είχε σημειώσει αυτογκόλ ο Μπέντνερ με την Μπορούσια να μειώνει με τον Ντεμπελέ (57') και τον Καγκάβα (84')

Ντόρτμουντ-Μονακό 2-3: Από τον... τρόμο στο υπερθέαμα! (βίντεο)
«Θέλαμε να έχουμε περισσότερο χρόνο για να ασχοληθούμε με ό,τι συνέβη, αλλά κάποιοι στην... Ελβετία αποφάσισαν ότι πρέπει να παίξουμε. Δεν είναι πολύ δίκαιη η απόφαση. Αισθανόμαστε αβοήθητοι...» ήταν το μήνυμα του Τούχελ λίγες ώρες πριν την έναρξη του ματς και το ένστικτό του δυστυχώς για τη Ντόρτμουντ αποδείχθηκε σωστό.




Η Μονακό σε μια τέλεια παράσταση στην «παγωμένη» από τη συγκλονιστική έκρηξη, Βεστφαλία επικράτησε 3-2 και βρέθηκε πιο κοντά στα ημιτελικά. Επηρεασμένη η Ντόρτμουντ στο α’ μέρος, εξαιρετική στην επανάληψη, αλλά πλήρωσε τα σοβαρά λάθη στο ανασταλτικό κομμάτι. 
Κλείσιμο



Σούπερ ο Μπαπέ (18 έτη και 3 μήνες) έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης που σκοράρει σε προημιτελικά έπειτα τον Μπόγιαν το 2008. Παράλληλα, μετά τον Σανέ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στις τρεις πρώτες νοκ άουτ εμφανίσεις του στο Champions League. Οσο για την παράδοση, οι Μονεγάσκοι έφτασαν στον επόμενο γύρο ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε 20 από τις 21 περιπτώσεις μετά από νίκη στο πρώτο παιχνίδι.

Π



Δυνατό το ξεκίνημα της Μονακό, η οποία εκμεταλλεύθηκε την... παγωμάρα των γηπεδούχων και φρόντισε να πιέσει. Εξαιρετική από τον άξονα, προκάλεσε ρήγματα και στο 17' βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ. Ο Παπασταθόπουλος κράτησε τον Μπαπέ και η Μονακό βρέθηκε στην άσπρη βούλα. Ωστόσο, ο Φαμπίνιο εκτέλεσε άστοχα το πέναλτι χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία. Hταν το πρώτο χαμένο πέναλτι σε 16 προσπάθειες από τον Βραζιλιάνο. Ωστόσο, δυο λεπτά αργότερα οι Μονεγάσκοι ήταν πιο ουσιαστικοί. Ο Σίλβα έφυγε στην κόντρα, δεν τον έκοψε κανείς, έσπασε στον Λεμάρ κι από πάσα του στον Μπαπέ ήρθε το γκολ! Βέβαια, οι Βεστφαλοί διαμαρτυρήθηκαν σωστά, αφού ήταν σε θέση οφσάιντ. Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να απαντήσει με τον Καγκάβα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το δεύτερο σοκ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 35’, με τον Ράγκι να κάνει τη σέντρα από αριστερά και τον Μπέντερ σε ρόλο... φορ να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της ομάδας του!

Σαχίν, Πούλισιτς πήραν θέση στο βασικό σχήμα και η Ντόρτμουντ μεταμορφώθηκε. Οι Βεστφαλοί πήραν τον απόλυτο έλεγχο, έκλεισαν τους Μονεγάσκους και άσκησαν έντονη πίεση. Ετσι, στο 57’ από εξαιρετική ενέργεια του Σαχίν, απίθανο τακούνι του Ομπαμεγιάνκ, ο Καγκάβα άφησε ιδανικά για τον Ντεμπελέ που μείωσε σε 2-1! Οι γηπεδούχοι πίεσαν, προσπάθησαν να δημιουργήσουν κινδύνους, ωστόσο άφησαν και κενά στα μετόπισθεν. Μάλιστα, στο 76’ ο Φαλκάο έχασε απίθανη ευκαιρία να καθαρίσει το ματς! Κόντρα στη ροή του ματς, οι Μονεγάσκοι πέτυχαν το 3-1. Λάθος γύρισμα, ο Μπαπέ δεν πιανόταν και με εντυπωσιακό πλασέ έξω από την περιοχή πέτυχε το δεύτερο του τέρμα. Η Ντόρτμουντ δεν παράτησε το ματς και στο 85’ ο Καγκάβα με ωραία ατομική ενέργεια διαμόρφωσε το 3-2. Στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να έρθει η ολική ανατροπή, αλλά η κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ κατέληξε άουτ. 

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπέντερ (46΄ Σαχίν), Σμέλτσερ (46΄ Πούλισιτς), Γκίντερ, Βάιγκλ, Γκερέιρο, Καγκάβα, Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ.
Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Τουρέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Ράγκι, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Μπερνάντο Σίλβα (66΄ Ντιράρ), Λεμάρ, Μπαπέ, Φαλκάο (85΄ Ζερμέν).



Πηγή:www.gazzetta.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης