LIVE

Κορωνοϊός

Super League: Από την 11η αγωνιστική οι ορισμοί με τους νέους πίνακες

Super League: Από την 11η αγωνιστική οι ορισμοί με τους νέους πίνακες

Τι αποφασίστηκε για τους νέους πίνακες και πότε θα γίνει ο καταρτισμός τους - Αυξημένες αρμοδιότητες για Βρύζα, Δέδε στην προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ

Συνήλθαν σήμερα για πρώτη φορά σε σώμα τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής υπό την προεδρία του Ιωάννη Δρόσου και κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν -όπως αναμενόταν- το ζήτημα της διαιτησίας και της νέας ΚΕΔ της οποίας νέος πρόεδρος είναι ο Γεώργιος Μπίκας. 

Ο κ. Μπίκας ενημέρωσε ότι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας θα είναι οι Ιωάννης Τσαχειλίδης, Δημήτριος Καλύβας ενώ σε στενή συνεργασία θα είναι ο Νικόλας Ιωσηφόλου. 

Στο φλέγον ζήτημα των νέων πινάκων διαιτησίας, αποφασίστηκε ότι οι προσεχείς ορισμοί θα γίνουν από τους υπάρχοντες, ωστόσο εγκρίθηκε το αίτημα του Γιώργου Μπίκα να πραγματοποιηθεί η αναμόρφωσή τους ύστερα από αγωνιστικά τεστ που θα γίνουν το διήμερο 8-9 Νοεμβρίου που δεν θα υπάρχει πρωτάθλημα. 

Παράλληλα, αποφασίστηκε η πλήρης έκθεσης και το κλείσιμο βιβλίων από τους ορκωτούς λογιστές της ΕΠΟ, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό της Ομοσπονδίας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

«Συνήλθαν σήμερα Πέμπτη 3/11/2016 για πρώτη φορά σε σώμα τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής υπό την προεδρία του κ. Ιωάννη Δρόσου. Συμμετείχαν όλα τα μέλη της. 
  
Η ΠΔΕ αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση του άρθρου 5 του κανονισμού διαιτησίας, με το οποίο η νέα σύνθεση της ΚΕΔ/ΕΠΟ αποκτά την πλήρη νομική κάλυψη μετά τον διορισμό της από τη FIFA, ώστε να διαχειρίζεται όλα τα θέματα διαιτησίας. 

Πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι ο Γεώργιος Μπίκας και τα μέλη της θα μπορούν να είναι έως και πέντε (αρ. 5). Όπως ενημέρωσε τα μέλη της ΠΔΕ ο κ. Μπίκας, οι κ.κ. Ιωάννης Τσαχειλίδης, Δημήτριος  Καλύβας θα είναι μέλη της επιτροπής ενώ συνεργαζόμενος είναι ο κ. Νικόλαος Ιωσηφόγλου. 

Ο κ. Μπίκας ενημέρωσε τα μέλη της ΠΔΕ ότι οι αμέσως προσεχείς ορισμοί των διοργανώσεων εθνικής εμβέλειας θα γίνουν σε πρώτη φάση από τους υπάρχοντες πίνακες αξιωματούχων αγώνων, δεδομένου ότι αυτό προβλέπεται από τον υπάρχοντα κανονισμό. 

Ο κ. Μπίκας ζήτησε και πήρε, ομόφωνα, έγκριση από τα μέλη της ΠΔΕ προκειμένου να προχωρήσει σε αναμόρφωση των πινάκων αξιωματούχων αγώνων, ύστερα από διεξαγωγή αγωνιστικών δοκιμασιών, βάσει του άρθρου 34 παρ. 7 του κανονισμού διαιτησίας. 

Με βάση τον σχεδιασμό της ΚΕΔ/ΕΠΟ οι αγωνιστικές δοκιμασίες θα διεξαχθούν στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2016 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα. Με την ίδια απόφαση αναβλήθηκαν τα προγραμματισμένα για 5 και 12 Νοεμβρίου 2016 αγωνιστικά τεστ, τα οποία θα επανοριστούν εν ευθέτω χρόνω. 

Επίσης, τα μέλη της ΠΔΕ αποφάσισαν να ζητήσουν πλήρη έκθεση και κλείσιμο βιβλίων από τους ορκωτούς λογιστές της ΕΠΟ όπως προβλέπει το καταστατικό της Ομοσπονδίας, αλλά και έκθεση υποχρεώσεων και δικαιωμάτων από τη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ. 

Κατόπιν εισήγησης του κ. Ιωάννη Δρόσου, ο οποίος τόνισε πως «η πρόταση αυτή γίνεται με απόλυτο σεβασμό και χωρίς την ελάχιστη διάθεση αμφισβήτησης των ελέγχων εκ μέρους των υπηρεσιών της ΕΠΟ», τα μέλη της ΠΔΕ αποφάσισαν επίσης να ανατεθεί ανάλογος οικονομικός και νομικός έλεγχος σε ανεξάρτητους ελεγκτές. Αντίστοιχος έλεγχος θα διενεργηθεί όταν η ΠΔΕ μεταφέρει τη διοίκηση της ΕΠΟ σε εκλεγμένη Εκτελεστική Επιτροπή. 

Ακόμη, αποφασίστηκε ομόφωνα η αναδιάρθρωση όλων των επιτροπών της ΕΠΟ. 

Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στη Super League θα είναι ο κ. Ζήσης Βρύζας. 

Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στη Football League θα είναι ο κ. Αλέξης Δέδες. 

Πρόεδρος στην Επιτροπή Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων ανέλαβε ο κ. Ζήσης Βρύζας. 

Πρόεδρος στην Επιτροπή Πρωταθλήματος Γ' Εθνικής Κατηγορίας ανέλαβε ο κ. Αλέξης Δέδες. 

Η στελέχωση των υπολοίπων επιτροπών θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω. 

Τέλος, ο κ. Δρόσος, ενημέρωσε τα μέλη της ΠΔΕ ότι είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στην ΕΠΟ κ. Εμμανουήλ Ήμελλο, στον οποίο εξέφρασε την εμπιστοσύνη όλων των συμμετεχόντων στην ΠΔΕ προς τους εργαζόμενους στην Ομοσπονδία, του ζήτησε να συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο και παραγωγικότητα και τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί κανένα από τα δικαιώματα που τους δίνει η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους, αλλά και το εργασιακό πλαίσιο εντός του οποίου λειτουργούν μέχρι σήμερα".
Πηγή:www.sport-fm.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης