Πέντε νέα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο

Πέντε νέα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο

Η ολομέλεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συνεδρίασε στο Ρίο και αποφάσισε ομόφωνα την εισαγωγή 5 νέων αθλημάτων στο ολυμπιακό πρόγραμμα – Ανάμεσα τους το σκέιτμπορντ και η… αναρρίχηση

Πέντε νέα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο
Πριν από λίγα χρόνια κάποιοι φωτεινοί φωστήρες του Ολυμπιακού Κινήματος είχαν προτείνει να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το άθλημα της πάλης και η πρόταση τους έφτασε να τεθεί σε ψηφοφορία!

Ευτυχώς για όλους η πρόταση απορρίφθηκε, δυστυχώς όμως ο εκφυλισμός των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων συνεχίζεται καθώς η ολομέλεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συνεδρίασε στο Ρίο και επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της εκτελεστικής επιτροπής για τα πέντε νέα αθλήματα που θα ενταχθούν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα αρχής γενομένης από τους Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

«Που είναι το κακό;» θα αναρωτηθεί κάποιος δικαιολογημένα; Πουθενά, όσονα φορά την επιλογή του καράτε, του μπέιζμπολ ή σόφτμπολ κι άντε και του σέρφινγκ.

Όταν όμως γίνονται Ολυμπιακά αθλήματα το σκέιτμπορντ ή η αθλητική αναρρίχηση, τότε σίγουρα υπάρχει θέμα, όσο κι αν τα συγκεκριμένα έχουν απήχηση στη νεολαία (άρα οι χορηγοί που δίνουν εκατομμύρια δολάρια στην ΔΟΕ τα θέλουν σαν τρελοί).

Οι επιλογές του καράτε και του μπέιζμπολ έχουν να κάνουν με την τεράστια δημοφιλία που έχουν στην Ιαπωνία, ενώ τα υπόλοιπα όπως ξεκαθάρισε η ΔΟΕ  μπήκαν στο πρόγραμμα με στόχο να προσελκύσουν νεότερες ηλικίες.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική της ΔΟΕ, κάθε διοργανώτρια χώρα έχει τη δυνατότητα να προτείνει αθλήματα που θα ήθελε να προστεθούν στον «πυρήνα» των 28 Ολυμπιακών σπορ. Εφόσον η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συμφωνήσει, τα αθλήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της συγκεκριμένης διοργάνωσης, χωρίς να αποτελούν «μόνιμο» κομμάτι των Αγώνων.

«Θέλουμε η νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Με τις πολλές επιλογές που έχουν οι νέοι σήμερα, δεν περιμένουμε να έρθουν αυτόματα κοντά μας. Πρέπει εμείς να πάμε σε εκείνους.  Στο σύνολο τους τα πέντε αθλήματα είναι ένα καινοτόμος συνδυασμός για την καθιέρωση αθλημάτων που αφορούν τη νεολαία και είναι δημοφιλή στην Ιαπωνία και τα οποία θα προσθέσουν στην κληρονομιά των Αγώνων του Τόκιο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.
Πηγή;www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης