Κύπελλο Ελλάδας: Πόσο Κοντονής μπορείς να είσαι;

Κύπελλο Ελλάδας: Πόσο Κοντονής μπορείς να είσαι;

Μετά την «κωλοτούμπα» την οποία αναγκάσθηκε να κάνει ο υφυπουργός αθλητισμού, υπό την πίεση της FIFA και της UEFA, κάνει ότι μπορεί για να απαξιώσει τον ιστορικό αθλητικό θεσμό

Κύπελλο Ελλάδας: Πόσο Κοντονής μπορείς να είσαι;
Με μία απόφαση με έντονα αυταρχικά χρώματα και χωρίς λογική ο Σταύρος Κοντονής
αποφάσισε να γίνουν κεκλεισμένων θυρών οι εναπομείναντες αγώνες για τη ημιτελική φάση του Κυπέλλου και ενώ στον τελικό  θα βρεθούν στις κερκίδες μαθητές ως θεατές  χωρίς μάλιστα να εκδοθούν εισιτήρια.

Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς τον λόγο που ο υφυπουργός κατέληξε σε αυτή την απόφαση. Τα επεισόδια στην Τούμπα που ήταν η αφορμή όπως αποδεικνύεται και όχι η αιτία για να διακοπεί σε πρώτη φάση το Κύπελλο,  τα έκαναν οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας η οποία τιμωρήθηκε.

Κλείσιμο
Το να τιμωρούνται συλλήβδην όλες οι ομάδες θυμίζει απολυταρχικές συμπεριφορές.    
 
Από τον Ολυμπιακό διαμαρτύρονται έντονα αφού πιστεύουν ότι  στην ουσία είναι η μοναδική ομάδα που τιμωρείται αφού  τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ατρόμητος είναι τιμωρημένοι για τα επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι του πρωταθλήματος στο Περιστέρι και ως εκ τούτου και οι δύο ημιτελικοί θα γινόντουσαν χωρίς φιλάθλους.
 
«Για μια ακόμη φορά τιμωρούνται οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και οι παίκτες του Ολυμπιακού για επεισόδια που έκαναν άλλοι», ανέφερε σε ανάρτηση  στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς και συμπλήρωσε: «Αν υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που θα υποστηρίξει ότι υπάρχει λογική σε όλο αυτό, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά…
».
 
Οι ημερομηνίες του Κυπέλλου
Από την ώρα  στιγμή που ο Σταύρος Κοντονής απέστειλε το έγγραφο με το οποίο ανακοίνωνε επισήμως την επανέναρξη των αγώνων του Κυπέλλου, η ΕΠΟ δεν χρειάστηκε παρά λίγα λεπτά για να ανακοινώσει με τη σειρά της τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ημιτελικών, αλλά και του τελικού της διοργάνωσης.
 
Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 20 Απριλίου με τον πρώτο αγώνα ΑΕΚ - Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ, κι ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Τρίτη (26/4) στο Περιστέρι, ενώ η ρεβάνς του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη. Ο πρώτος αγώνας είχε διακοπεί λόγω επεισοδίων από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και έχει κατακυρωθεί υπέρ του Ολυμπιακού με σκορ 3-0.
 
Ο τελικός του Κυπέλλου θα φιλοξενηθεί και φέτος στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο 7 Μαΐου και στις κερκίδες θα υπάρχουν μόνο μαθητές, ενώ οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.
 
Η απόφαση
Βάσει της απόφασης του Σταύρου Κοντονή  που έπρεπε να κοινοποιηθεί ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη FIFA , η ΕΠΟ αποφεύγει την αποβολή της από τις διεθνείς ομοσπονδίες και παράλληλα η FIFA  και η UEFA  αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην προσπάθειά αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του ποδοσφαίρου, γεγονός που συνιστά χρόνιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σταύρου Κοντονή, οι εναπομείναντες αγώνες του Κυπέλλου θα διεξαχθούν σε ημερομηνίες που θα αποφασίσει η ΕΠΟ. Ωστόσο, οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και ο τελικός με την παρουσία μαθητών χωρίς την έκδοση εισιτηρίων.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης