Βίντεο: To ποδοσφαιρικό θαύμα της Λίβερπουλ

Βίντεο: To ποδοσφαιρικό θαύμα της Λίβερπουλ

Από 1-3 νίκησε 4-3 την Ντόρτμουντ και προκρίθηκε  -Ο  Γιούργκεν Κλοπ, υποστήριξε πως οι «ρεντς» άξιζαν την επική πρόκριση κι απέφυγε να δώσει απαντήσεις σε «σκ@τ@ ερωτήσεις» -Δείτε όλα τα αποτελέσματα του Europa League

Βίντεο: To ποδοσφαιρικό θαύμα της Λίβερπουλ
 Παιχνίδια που έγραψαν ιστορία και πολλά γκολ περιελάμβανε η βραδιά των προημιτελικών του Europa League, όλα όμως επισκιάστηκαν από το «έπος» της Λίβερπουλ, η οποία αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 και 1-3 στο 66ο λεπτό κέρδισε 4-3 και πήρε μια τεράστια πρόκριση αφήνοντας εκτός την Ντόρτμουντ. 

Εύκολη πρόκριση πανηγύρισε η Σαχτάρ που επικράτησε 4-0 της Μπράγκα, ενώ επίσης εύκολα, με 4-2, προκρίθηκε και η Βιγιαρεάλ. Τη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών η Σεβίλη, αφήνοντας εκτός την Αθλέτικ Μπιλπμπάο.

Κλείσιμο



Λίβερπουλ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 4-3




Οι «κόκκινοι» βρέθηκαν να χάνουν 0-2 και 1-3 από τους Γερμανούς αλλά πήραν τη νίκη με 4-3 και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa League θυμίζοντας τη νύχτα της Κωνσταντινούπολης το 2005, όταν κατάκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ στα πέναλτι ενώ έχανε 0-3 από τη Μίλαν.



Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε παγώνοντας την εξέδρα των Άγγλων καθώς πριν το δεκάλεπτο το σκορ ήταν 0-2 με τα γκολ των Μχιταριάν στο 5ο και Ομπαμεγιάνγκ στο 9ο λεπτό, υπερκαλύπτοντας το 1-1 στη Βεστφαλία.



Στο 48΄ ο Όριτζι έδωσε ελπίδες στους γηπεδούχους, αλλά στο 57΄ το γκολ του Ρόις φάνηκε να «κλειδώνει» την πρόκριση για τους φιλοξενούμενους. Ο Κουτίνιο όμως μείωσε εκ νέου στο 66΄ και στο 78΄ ο Σακό με κεφαλιά ισοφάρισε, για να έρθει η ολική ανατροπή στις καθυστερήσεις.
Στο πρώτο λεπτό ο Λόβρεν με κεφαλιά έγραψε το 4-3 και ολοκλήρωσε το θαύμα της Λίβερπουλ, η οποία έτσι διατήρησε το αήττητο που έχει απέναντι στις γερμανικές ομάδες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, όπου μετρά 13 νίκες και 4 ισοπαλίες. 



Μετά το μυθικό ματς, ο Γιούργκεν Κλοπ ... έκλεψε την παράσταση μη μπορώντας να εξηγήσει την εξέλιξη του. 

«Είχαμε καλό πλάνο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεχθήκαμε δύο γκολ. Οπότε, πετάξαμε το πλάνο στον κάλαθο των αχρήστων. Ο δεξιός μου ώμος, πονά, δεν ξέρω ποιος με χτύπησε. Είναι μια μεγάλη νύχτα, χρειάζεσαι πάθος. Πρέπει να αρχίσεις να πιστεύεις. Το αξίζαμε.

Είναι δύσκολο να το εξηγήσεις. Πανέμορφη νύχτα. Το ματς είναι περίεργο από την αρχή. Όλο το ματς, έδειξε την ποιότητα της Ντόρτμουντ. Έβαλα τον Άλεν και τον Στάριτζ και τους έδωσα ένα μήνυμα. Θέλαμε να δείξουμε χαρακτήρα»
, με το ρεπόρτερ να ρωτά τον Γερμανό τεχνικό, «εάν η Λίβερπουλ είναι πιο κοντά στο Champions League" και τον Κλοπ να απαντά: "Μη με ρωτά αυτά τα σκ@τ@»


Αναλυτικά οι σκόρερ στις ρεβάνς των προημιτελικών:

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Μπράγκα (Πορτογαλία) 4-0
Σκόρερ: 25΄πεν. Σρνα, 42΄αυτ.. 76΄ αυτ. Ρικάρντο Φερέιρα, 50΄ Κοβαλένκο
A΄ αγ.: 2-1. Προκρίθηκε η Σαχτάρ με συνολικό σκορ 6-1

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 2-4
Σκόρερ: 65΄ Ντότσκαλ, 71΄ Κρέιτσλ - 5΄,49΄ Μπαμπαμπού, 43΄ Καστιγέχο, 45΄ Σοριάνο 
A΄ αγ.: 1-2. Προκρίθηκε η Βιγιαρεάλ με συνολικό σκορ 6-3

Σεβίλη (Ισπανία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 1-2 (παρ.)
Σκόρερ: 59΄ Γκαμέιρο - 57΄ Αντούριθ, 80΄ Ραούλ Γκαρθία 
A΄ αγ.: 2-1. Προκρίθηκε η Σεβίλη με 5-4 στα πέναλτι

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 4-3
Σκόρερ: 48΄ Οριγκί, 66΄ Κουτίνιο, 78΄ Σακό, 90+1΄ Λόβρεν - 5΄ Μχιταριάν, 9΄ Ομπαμεγιάνγκ, 57΄ Ρόις
A΄ αγ.: 1-1. Προκρίθηκε η Λίβερπουλ με συνολικό σκορ 5-4 


Σπάρτα Πράγας – Βιγιαρεάλ 2-4



Σαχτάρ – Μπράγκα 4-0



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης