Μειώθηκε η ποινή του ΠΑΟΚ για τη διακοπή του ημιτελικού Κυπέλλου

Μειώθηκε η ποινή του ΠΑΟΚ για τη διακοπή του ημιτελικού Κυπέλλου

Του αφαιρούνται 3 αντί για 5 βαθμοί - Τρεις αντί για 5 αγωνιστικές τιμωρία και για την Τούμπα

Μειώθηκε η ποινή του ΠΑΟΚ για τη διακοπή του ημιτελικού Κυπέλλου
Ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει οριστικά στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, καθώς σήμερα έγινε γνωστή η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ με την οποία η ομάδα της Θεσσαλονίκης τιμωρήθηκε τελικά με -3 βαθμούς (η πρωτόδικη απόφαση ήταν για -5) για τη διακοπή του ημιτελικού του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ο Δικέφαλος με την αφαίρεση των τριών βαθμών έχει πλέον 44 (όσους και ο Πανιώνιος) κι έτσι ούτε ο ΠΑΣ Γιάννενα, ούτε και ο Ατρόμητος (έχουν από 39) μπορούν να τον φτάσουν.

Επίσης η Επιτροπή μείωσε και την ποινή της έδρας του ΠΑΟΚ από 5 αγωνιστικές σε 3, αλλά διατήρησε το χρηματικό πρόστιμο των 100.000 ευρώ που είχε επιβληθεί με την πρωτόδικη απόφαση, ενώ φυσικά το παιχνίδι κατοχυρώθηκε και τυπικά υπέρ του Ολυμπιακού με σκορ 3-0.

Κλείσιμο
Αναλυτικά η απόφαση: «Δέχεται τυπικά  και εν μέρει κατ΄ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθμ. 89/24-32016 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ. Εξαφανίζει εν μέρει την εκκαλουμένη. Κρατεί και δικάζει. Κατακυρώνει υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τέρματα 0-3 τον αγώνα. Δέχεται ότι ο αγώνας διεκόπη από υπαιτιότητα της εκκαλούσας. Αφαιρεί τρεις (3) βαθμούς από τον πίνακα βαθμολογίας του Πρωταθλήματος , όπου συμμετέχει η εκκαλούσα. Επιβάλλει χρηματική ποινή ύψους 100.000€. Επιβάλλει ποινή διεξαγωγής τριών αγώνων χωρίς θεατές». 
Έτσι η μοναδική εκκρεμότητα που απομένει πριν από την έναρξη των πλέι οφ, αφορά την έφεση που έχει καταθέσει η ΑΕΚ για τη δική της τιμωρία (-3 βαθμοί για τα επεισόδια στο Περιστέρι).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης